Japonya’nın ''çevreci'' gazetesi: Mainichi Shimbunsha
Japonya’nın en çok okunan gazetelerinden biri olan Mainichi Shimbunsha, yüzde 100 sürdürülebilir gazete olarakyaratıcılığı ile herkesin beğenisini topladı. Gazeteyi okuduktan sonra toprağa bir tohum gibi ektiğiniz zaman, kendi ana maddesinde bulunan bitkiler yetişiyor.
Geri dönüştürülmüş kağıttan, tamamı ile bitkisel kaynaklı kitlesel bir gazete üreten Japonya’da, “Çevreci Gazete” diye isimlendirilen Mainichi Shimbunsha Gazetesi toprak ile buluştuğunda gazetenin geri dönüştürülmüş hammaddesi içindeki tohumlar, yeşerip çeşitli bitkilere dönüşmekte.
Japonya’da, ülkenin en büyük reklam ajansı olan Dentsu Inc., geliştirilen toprağa ekildiğinde çiçek olan gazete projesinin fikir babası. Ve bu parlak fikir sayesinde en eski günlük gazete olan The Mainichi Shimbunsa, günlük 4 milyon olan tirajının yüzde on arttığı söyleniyor. Gazetenin reklamlarında; üzerinde çiçek büyümüş gazete kağıt görselleri kullanılıyor.
Aslında daha önce de toprağa ekilebilen kağıtlar uzun zamandır geri dönüştürülmüş kağıt, su ve bitki tohumları ile karıştırılarak yapılıyordu ancak toprağa ekilebilen kağıt ilk defa böyle büyük ve farklı bir biçimde üretilip, kullanılmaya başlandı.
Doğa dostu bu gazete oldukça bu projenin hayata geçmesi ile birlikte 700 bin dolar civarında ekstra bir kâr sağladı. 1922’den bu yana Japonya’da günlük haber yapan ve tirajı 4 milyon olan Mainichi Shimbunsha, daha önce de su kaynaklarının dağıtımına dikkat çeken gazete, bundan sonra da ilk ve orta okullara yatırım yaparak geri dönüşüm hakkında öğrencileri bilgilendirmek için projelerine devam edeceğini belirtiyor.
Green Newspaper / THE MAINICHI NEWSPAPERS
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın