Janjanlı Ortamları ve Yenilen Kazıklarıyla Meşhur Pavyonlarla İlgili İlk Kez Duyacağınız Gerçekler!
Pavyonlar, eğlence hayatının bir parçası. Elbette herkesin eğlence anlayışı aynı olacak diye bir kural yok. Ama hayatımızda bir pavyon gerçeği var. Sevmeyeni olduğu kadar müptelası da bir hayli fazla olan pavyonları şöyle bir ele alalım dedik. İsterseniz bunları şöyle loş ışıklı bir yerde konuşalım, buyrun...
1. Pavyonlar, erkeklerin (özellikle mutsuz erkeklerin) rehabilitasyon alanıdır. Küçük bir servet karşılığında dünya dertlerini unutmak isteyenler sayesinde döner bu ticarethaneler.
2. Pavyonda çalışan emekçi konsomatris kadınlar kimisine göre adeta bir psikolog, kimisine göre de bir filozof gibidir.
3. Özellikle Ankara pavyonlarında kaşık havası oynamak önemli bir gelenektir. Bunun için hazırda ekip ve ekipman bulunur.
4. Pavyonda kazıklanmak bir gelenektir. Ne istediğini bilmeyen pavyon müşterisi, dükkanın (!) velinimetidir, göz bebeğidir.
5. Sahnede dans eden kadınlara eşlik etmek ekstraya girer. Bunun bedeli mekandan mekana değişir.
6. Pavyonlar, aynı zamanda kendi fenomenlerini de yaratan yerlerdir. Bu konudaki en bilinen örnek SARI TUTKU'dur.
Sarı Tutku, Ankara pavyonlarında ismi duyulup, Yotube'da videoları izlenme rekorları kıran bir dansçı. Kendine has bir tarzı ve elbette bir dansı var. Onun ünü, artık yaşadığı şehrin sınırlarını da aşmış durumda.
7. Pavyona gitmek, erkekler arası bir tür bağımlılıktır. Bir kere giden genellikle gittiğiyle kalmaz.
Artık bunun nasıl bir açıklaması var onu tam olarak bilemiyoruz. Erkeklere bu soruyu sorduğumuzda 'Ortam çok eğlenceli ya' diyorlar. Eğlenceli olan başka yerleri örnek verdiğimizde de 'Yok o başka, bu başka. Öyle değil' diye cevap veriyorlar. Net bir sonuca ulaşamadık. (Bilenler yazsın)
8. Normal içkilerin dışında çalışan kadınların içmesi için menüde bulunan içeceğe BAYAN İÇKİSİ denilir.
Pavyona gidip 'Bayan değil kadın!' diye düzeltemediğimiz için jargonu bu şekilde kabul etmek durumundayız. Çalışan kadınlara viski ya da şampanya ısmarlanmadığı sürece bu içki otomatik olarak gelir.
9. Yanar-döner meyve tabağı, masaya bol hesap bırakan müşterilere gönderilen bir jesttir, tabiri caizse kıyaktır.
'Senin ödediğin hesapla orta ölçekli bir aile bir ay doyar abicim' demenin meyveli hali de budur. Herkese göndermezler, potansiyeli olan müşterilere mutlaka müessese tarafından ikram edilir. Kimisi de 'karşı masaya' jest olsun diye gönderir.
10. İlçelerden bağını bostanını, arsasını sattıktan sonra büyük şehirdeki pavyona koşarak giden birçok insan vardır. Bu kişiler genellikle "Muhtar" olarak isimlendirilir.
Demek ki bir muhtar yaşanmışlığı var ama biz olayın tamamını net olarak bilmiyoruz. Koca tarla parasını küçük bir masada yiyen insanlar sadece filmlerde görülmüyor olsa gerek. Evdeki zavallımların da haberi yok tabi...
11. Her şey para demek değildir; çalışan kadınları sadece parasıyla yanında oturtabileceğini düşünenler genellikle çok tatlı(!) sürpizlerle karşılaşır.
İşte buna hayat dersi derler, daha fazla konuşmaya gerek yok.
12. Nice ciddiyetle başlayan iş toplantıları ve pazarlıklar, janjanlı pavyon ortamlarında nihayete bağlanır.
Bu bizim bir kültürümüzün parçası mı yoksa bir kısayol tuşu mu bilinmiyor. Ama söylenene göre 'pavyonda bağlanmayacak iş yoktur'. Erkeklerin böyle ilginç bir ar-ge yöntemi var.
13. Kendini ortama fazla kaptıranlara 150 TL'lik peluş oyuncak ittirilmesi de bu camianın mizah anlayışlarından biridir.
Erkekleri kandırmak işte bu kadar kolay diyeceğim, erkek bireyler kızacak. Tamam da bu peluş oyuncakları kim alıyor o zaman beyler? Gelin artık itiraf edin, şurda biz bizeyiz.
14. Pavyon, gazino, müzikhol gibi yerler her zaman vadedileni verecek diye bir kural yoktur. İçeri girene kadar neyle karşılaşılacağı bilinmez.
Bunları göze almadan pavyona gitmek herhalde saflıkların en büyüğü olur diyebiliriz. Yoksa rahmetli Amy Winehouse'un sahneye çıkmasını bekleyerek bir ömür içeride kalabilirsiniz.
Yorum Yazın
Ciddi ciddi bu konuyu ele alacaksak eger benide daha önce misafir olarak bir kaç sefer götürdüler ve sonuclarini düşünürsek eger. Analamadigim bir mevzu var ... Devamını Gör
sen bi analiz dehasısın dostum :)
Bunu neden okudum
51. bölge gibi lan