Görüş Bildir
Haberler
İyi Bir İçerik Pazarlama Stratejisi İçin Bilmeniz Gereken 11 Şey

İyi Bir İçerik Pazarlama Stratejisi İçin Bilmeniz Gereken 11 Şey

Harvard Business Review Türkiye
22.12.2015 - 17:06 Son Güncelleme: 23.12.2015 - 16:49

İçerik (content) pazarlaması, yeni medya akımı ile her şirketin kendini göstermek için can attığı bir yer olmaya başladı. Demandmetric’in verilerine göre içerik pazarlaması klasikleşmiş reklamcılıktan %62 daha ucuz ve 3 kat daha etkili. Haliyle günümüzde şirketler her geçen gün içerik pazarlamasına daha fazla yöneliyorlar.

The Content Marketing Institute’un sunduğu rapora göre B2B pazarlama yapanların %83’ü içerik pazarlaması üzerine bir stratejiye sahip. İçerik pazarlaması yapanların ise %70‘i her sene bir önceki seneden daha fazla içerik oluşturuyor. Fakat Hubspot’ın araştırması, bu stratejilerin sadece %9’unun iyi birer strateji olduğunu söylüyor. İçerik pazarlaması her yıl artmaya devam ediyor, ancak stratejisinin doğru ve etkili şekilde yapılması çok önemli.

Peki, iyi bir içerik pazarlama stratejisi nasıl olmalı?

Kaynak: http://www.hbrturkiye.com/blog/sosyal...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk kritik konu miktar ve etkileşim

Yine Marketo’nun yaptığı araştırma gösteriyor ki, pazarlamacıların en çok zorlandıkları iki nokta etkileşim sağlayacak içerik üretmek; ve bunu yeterli sayıda yapmak.

2. Beklentinizi tam olarak belirleyin

İçerik pazarlamasından elde etmek istediğiniz sonuç nedir? Marka bilinirliği,

müşteri dönüşümü, güçlü etkileşim? İyi bir içerik pazarlama stratejisi için

öncelikle doğru hedefi belirlemeli ve bu hedefe uygun olacak şekilde

içeriklerinizi yönlendirmelisiniz.

3. Marka değerini ortaya çıkartın

İçerik pazarlamasının en önemli özelliği satışı değil; değeri ortaya çıkartmasıdır. Bu yüzden karşınızdaki içerik alıcısı ile empati kurmanız gerekmektedir.

4. Doğru hedef kitleyi belirleyin

Etkili içerik pazarlaması ve iyi içerikler için karşınızdaki kişiyi tanımalısınız. İyi bir içerik oluşturmak için öncelikle sorulması gereken soru, bu içeriğin kim için hazırlandığıdır. Eğer hedef kitlenizi doğru belirleyemezseniz hazırladığınız içerik doğru sorulara cevap veremez.

5. Kitlenin ilgisini ortaya çıkartın

Doğru hedef kitleyi belirledikten sonra yapılması gereken ilk şey içeriğin ilgi

görecek şekilde sağlanmasıdır. Bunun için içerik oluştururken hedefiniz

içeriğin, ilk anından bittiği ana kadar ulaştığı kişiye çözümler sunması olmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnsanların ne aradığını bilin

İnsanlar içeriklerde üç şeyi ararlar: İhtiyacı olan bilgiyi alabilmek / İlgisine, merakına yönelik bilgiyi alabilmek / Mutluluk sağlayacak bilgiyi alabilmek

7. Analiz edin

Hedef kitlemin ilgilendiği, değer verdiği şeyler neler? / Hedef kitlemin yaşadığı sorunlar, problemler neler? / Hedef kitlemi neler mutlu eder?

Ve bu üç soruya bulunan cevaplardan sonra en önemli soru: Bu cevapların firmamla, benimle ortak noktaları neler?

8. Satıştan önce fark yaratın

Corporate Exucutive Board verilerine göre satın alım kararlarının %60’a yakını satış etkileşiminden önce veriliyor. Bu noktada satış öncesi verilen karar aşamasında yer alabilmek için fark edilmelisiniz. İçeriğiniz sadece beklentisi olan kişilerin ilgisini çekmekten çok daha fazlasını yapabilmeli, kişilerin beklentilerini, fark edilerek yönlendirebilmelidir.

9. İçerikleri bütün olarak değerlendirin

Pazarlama stratejinizi oluştururken içeriklerinizi ayrı ayrı değil; bir bütün olarak değerlendirmelisiniz. Bir bütün olarak uzun süreli planladığınızda içerikleriniz, firmanızın kendini gösteren fark edilebilir içerik bulutunu oluştururlar. Markanızın “değerli ve güvenilir” algısını sağlayan da bu içerik bulutu bütünüdür.

10. İletişim Önceliğiniz Olsun

Bu stratejilerdeki en büyük eksiklik, içeriği sağladığınız kitle ile olan iletişimin planlanmamasıdır. Hedef kitlenizin ilgisi size yöneldiğinde sizden daha fazlasını istemeye başlar. Bu andan itibaren sadece kolay ve hızlı bir iletişim stratejisi geliştirdiyseniz başarılı olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İlgiyi kaybettirmeyin

Günümüz dijital dünyasında her dakika milyonlarca içerik ortaya çıkıyor ve kazandığınız ilgiyi kaybetmemeniz geliştirdiğiniz iletişim stratejisine bağlı.

İçeriklerinizi oluşturmadan önce yukarıdaki adımlarla hazırladığınız strateji, sizi / firmanızı emin adımlarla ilerleyen güçlü bir marka yapar. 

Son bir not: İçerik pazarlaması için oluşturacağınız stratejinizi yazılı olarak hazırlamanız, her daim bu stratejiye bağlı kalmanız için önemli bir detaydır. Birçok firmanın atladığı bu detay stratejilerini oluştururken ve sürdürürken problemler yaşamalarına sebep oluyor.

Gökhan Gökalan

Harvard Business Review Türkiye, Haziran 2015

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
0
0
0
0
0