İstanbul'u Zor Günler Bekliyor: Vatandaş, Deprem Riskiyle Yükselen Konut Fiyatları Arasında Sıkışmış Durumda!
İstanbul'u Zor Günler Bekliyor: Vatandaş, Deprem Riskiyle Yükselen Konut Fiyatları Arasında Sıkışmış Durumda!
Seçimlerin ikinci tura kaldığı bugünlerde piyasalara belirsizlik hakim olmuşken, hayat pahalılığının giderek artması vatandaşı zora sokmaya devam ediyor. Geçen yıldan beri hız kesmeden artış gösteren konut fiyatlarının inmeye niyeti yok gibi. Dolayısıyla İstanbul, 6 Şubat deprem felaketlerine yakın şiddette bir deprem riski ile karşı karşıyayken, konut piyasasının bu hali vatandaşları ve uzmanları endişelendiriyor. İşte Bloomberg'in konu hakkındaki yorumları... 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Seçimlerin ikinci tura kaldığı bugünlerde mevcut ekonomik krizin ne yöne doğru gideceği tartışılırken hayat pahalılığının artmasından endişe ediliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İstanbul'da milyonarca insan, canlarını tehlikeye atmakla bütçelerini zorlamak arasında gidip geliyor.
Bununla beraber geçtiğimiz yıl, hayat pahalılığına ek olarak konut fiyatlarında yüzde 138 oranında bir fırlama yaşanmıştı.
İnşaat mühendisi Günday Mazlum, riskli olduğu için yıkılan binaların yapısında; deniz kabukları, köpük parçaları ve gazete tomarlarının çıktığını söylüyor.
"İnşaatçılar fazla su kullanarak bile bir binayı riskli hale getirebilirler. Bunu poğaça yapmak gibi düşünün; fazla su koyarsanız piştiğinde hamur dağılır."
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
KİPTAŞ genel müdürü Ali Kurt, Şubat ayında yaşanan deprem felaketinden beri İstanbul'da yıkılıp yeniden inşa edilen bina sayısının üç katına çıktığını belirtiyor.
Bu noktada Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde henüz kesin sonuç alınmamışken hükümetin geçen ay sunduğu konut projesi gündemde kalmaya devam ediyor.
İstanbul Politikalar Merkezi yöneticisi Ayşe Köse Badur, iki aktörün İstanbul depremi konusunda işbirliği yapması gerektiğini belirtiyor.
Tüm bu sorunlara ek olarak, 1999 depreminden sonra ayarlanan 496 toplanma alanından geriye sadece 77'sinin kaldığı da bilinen bir gerçek.
Sonuçta uzmanlar sadece felakete hazır olmanın yetmeyeceğini vurguluyor; "Ekonomik, toplumsal ve çevresel olarak da dirençli olmaya odaklanmalıyız."
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
"Kader"...