Görüş Bildir
Haberler
186 Milyonluk Miras DNA Testiyle Geldi

etiket 186 Milyonluk Miras DNA Testiyle Geldi

Emre Ordu
27.10.2022 - 10:10 Son Güncelleme: 27.10.2022 - 13:42

İzmir'de iş insanı Zeki Sabuncu, A.Ç. isimli kadından olan iki çocuğunu nüfusuna almamak için Hollanda'ya kaçtı. İki kardeş yıllar sonra babalık davası açtı. Sabuncu Hollanda'da yakalandı ve yapılan DNA testiyle biyolojik baba olduğu belirlendi. İki kardeşin 186 milyon lira serveti olan Sabuncu'nun nüfusuna kaydedilmesine karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'de müteahhitlik yapan iş insanı Zeki Sabuncu (52), 1991'de dini nikâhla evlendiği A.Ç. ile 7 yıl birlikte yaşadı. Çiftin bu ilişkiden bugün 30 yaşında olan kızları B.Ç. ve 24 yaşında olan oğulları T.Ç. doğdu. Resmi nikâhı olmadığı için çocuklar annenin nüfusuna kaydedildi.

Çocuklar dünyaya geldikten sonra, A.Ç. ısrarla resmi nikâh yaptırmak isteyince, Sabuncu oğlunun doğumundan birkaç hafta sonra, Temmuz 1998'de Hollanda'ya yerleşti. İstanbul'daki bir otelde ortaklığı bulunan Sabuncu'nun Hollanda ile Türkiye'de inşaat ve temizlik şirketi olduğu öğrenildi.

Babalık davası

Babalık davası

Sabah gazetesinden Ceyhan Torlak’ın haberine göre abla ve kardeşi, avukat Varol Turbay aracılığıyla İzmir 9. Aile Mahkemesi'nde Sabuncu'ya babalık davası açtı. Bugüne kadar duruşmalara gelmeyen Sabuncu'ya uzun süre babalık testi yapılamadı. Sabuncu'nun 10 milyon euroluk servete sahip olduğu iddia edildi. 

İzmir 9. Aile Mahkemesi, geçen yıl çıkarılan kanuna dayanarak Türkiye'de bir ilke imza atıp Rotterdam Başkonsolosluğu'na, Sabuncu'dan DNA örneği alınması için bir yazı yazdı. Konsolosluk da durumu Hollanda polisine bildirdi.

Sabuncu, Hollanda polisi tarafından yakalanarak DNA testine götürüldü. Böylece Türkiye'de devam eden bir dava kapsamında yurt dışında ilk kez DNA örneği alınmış oldu. 24 yıl sonra Hollanda'da yakalanan kaçak babadan zorla alınan DNA örnekleri İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan test sonucu Sabuncu'nun T.Ç. ile ablası B.Ç.'nin yüzde 99.99 biyolojik babası olduğu belirlendi. Mahkeme abla ve kardeşin Sabuncu'nun nüfusuna kaydedilmesine karar verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
271
104
20
9
9
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

186 milyonun var ve kaçak yaşıyorsun

Ermiyan Sürmeli

Kaçak yaşamıyor çağırılıp gitmediği için kaçak durumda yoksa gayri meçhul birşey yok

SEMRA

Hayır madem 2 cocugun var paran var pulun var ne diye cocuklarına sahip cıkmazsın nasıl vicdan birde anlamadığım Allahta böylelerine veriyor işte nerede vicd... Devamını Gör

Hakan Emir Baskan

Saçma bir haber. Ya eksikleri var haberin, ya da uydurma.

Melih Ulutaş

Ne gibi? Gayet anlaşılır görünüyor.