onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
İş Güvenliği Uzmanları Aşı Takvimine Dahil Edildi

İş Güvenliği Uzmanları Aşı Takvimine Dahil Edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlık tarafından yetkilendirilen iş güvenliği uzmanlarının kademeli olarak aşı takvimine dahil edildiğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İşyerlerinde salgın sürecinde Kovid-19 bulaş riskinin önlenmesi amacıyla işverenlere ve çalışanlara yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek üzere seferber edilen iş güvenliği uzmanları da işyeri hekimleri ile işyeri hemşirelerinden sonra kademeli olarak aşılama takvimine dahil edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işyerlerinde sağlık ve güvenliği tesis etmeye yönelik çalışan iş güvenliği uzmanlarının bilgilerini Sağlık Bakanlığı ile paylaşacak ve kademeli aşılama süreci başlayacak.

Bakanlık olarak salgın ile mücadelenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini bildiren Vedat Bilgin, iş güvenliği uzmanlarının salgın sürecinde önemli görev yürüttüklerini ifade etti.

Vedat Bilgin, “Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm çalışanlarımıza uygun ve güvenli kişisel koruyucu donanımların temin edilmesi için denetim faaliyetlerimiz devam ediyor” dedi.

Salgın sürecinde çalışanları korumaya yönelik birçok tedbir aldıklarını belirten Bakan Bilgin, “Bu doğrultuda İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan dokümanların ve işverenler ile çalışanlardan gelen tüm soru ve cevapların yer aldığı ‘İşyerlerinde KOVID-19 ile Mücadele’ adlı bir platform kurduk. Böylece işverenlerimizi ve çalışanlarımızı tedbirler konusunda devamlı, hızlı ve en güncel gelişmelerden haberdar ederek bilgilendirmeye özen gösterdik” ifadelerini kullandı.

Salgının ülkemizde görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden itibaren hızlıca tedbirleri almaya başladıklarını ve bu kapsamda farklı bilim dallarında uzman akademisyenlerin yer aldığı Bilimsel İstişare Kurulu oluşturduklarını hatırlatan Bakan Bilgin, şunları söyledi:

“Bilimsel İstişare Kurulunun tavsiyeleri ve uzman ekibimizin çalışmaları ile özellikle toplu olarak çalışmanın bulunduğu ve bulaş riski yüksek olan inşaat, gıda, maden sektörleri gibi 24 farklı çalışma alanına ilişkin bilgilendirici dokümanlar hazırladık. Sektörel farklılıklar gözetilerek hazırlanan bu dokümanlar tüm işyerlerimizi ve çalışanlarımızı kapsayacak şekilde işveren, işçi ve memur konfederasyonlarımız, esnaf ve sanatkârlar odalarımız ile birlikte ilgili sivil toplum kuruluşlarımıza ve Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Direktörlüğü ile paylaştık.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın