Görüş Bildir
Haberler
İnceleme: Warface

İnceleme: Warface

Onedio Medya
10.02.2014 - 17:02

İnceleme: Warface

Bu yazı daha önce Oyungezer Dergisi'nde yayınlanmıştır.**

Kabul etmek lazım, biz oyuncular biraz 'boş mezar buldun mu içine bile girersin' sınıfından insanlarız. O yüzden ücretsiz oyun gördük mü bala üşüşen arı gibi saldırıyoruz. Aslında çoğunlukla zaman geçirdiğim oyunlara baktığımda aslan payını ücretsiz olanların çektiğini görüyorum ki benim için bu League of Legends demek, sizin için Wolfteam , World of Tanks veya başka bir oyun olabilir. Ama ne demek istediğimi anladınız sanırım, oynanış süresi açısından pazar payının anormal bir bölümünü kapan ücretsiz oyunlar her geçen gün daha da gelişiyor ve oyuncuya daha iyi bir oyun tecrübesi sunmak için çabalıyor. F2P birçok FPS oyunu var lakin çok azı tarayıcı üzerinden oynanıyor ve hiçbiri arkasına Crytek gibi büyük bir yapımcının rüzgarını katmıyor. Kısacası dersimiz: Warface , artıları ve eksileri ile (ama sanırım artıları daha fazla).

Betası Rusya ve Çin'de şarıl şarıl oynanırken ve gelen tepkiler 'Gerçekten iyi oyun' minvalindeyken bizler burada sabırsızlıkla bekliyorduk. Kapalı beta, beta derken nihayetinde oyun herkes için oynanabilir hale geldi. Oyunu oynamak için hesabınızı yarattıktan sonra her ne kadar tarayıcı tabanlı olsa bile 3.2 GB'lik bir indirme gerçekleştireceksiniz yani kotanız varsa hesaplarınızı ona göre yapın derim. Bundan gayrı pek fazla seçim hakkı tanımayan askerinizin görünümünü ayarlama ekranından sonra savaş alanlarına dalıyorsunuz.

İki türlü oyun oynama seçeneğiniz var, klasik diğer oyuncular ile birbirinizi bir kaşık suda boğmaya çalıştığınız PvP hali ya da aynı adamlarla bir senaryoyu geçmek için A Takımı'nı (ya da Voltron'u hangisini seviyorsanız artık) oluşturmanız gereken co-op modu.

Havada durdum şahitlerim var. Merak etmeyin oyun hataları yok denecek kadar az, ben bir kere rastladım.

PvP modu için diyebileceğim tek şey MW2 'den sonra aradığım ama bir daha rastlayamadığım arcade FPS hissine Warface 'in çok yakın olması. Özellikle benim için bir hezimet olan COD: Ghosts 'tan sonra savaş hissi MW2 'den aşağıya kalmayan WF gönlümü PvP yönü ile kazandı diyebilirim. Eksikleri yok mu? Elbette var, betadan beri pek bir kuvvetli olan keskin nişancı tüfekleri halen gayet kuvvetli. Seri atış kabiliyetleri ile herhangi birini iki vuruşta ya da yumuşak kafasından vurarak tek hamlede mesafe ne olursa olsun indirebiliyor. Haritaların çok büyük olmadığını düşünürseniz kazandırdığı avantajı tahmin edebilirsiniz. Bunun yerine dolum süresi ile atış süresini biraz uzatsalar daha dengeli olacağını düşünüyorum. Haritalar biraz ufak sayılır ama hepsi iyi dengelenmiş diyebilirim. 8'e karşı 8 kişi oynamak biraz sıkıcı, gerçi harita boyutunu düşündüğünüzde mantıklı bir rakam olarak kalıyor ama daha büyük haritalar ve daha fazla oyuncu sayısı özellikle böyle iddialı bir oyundan beklenen bir hareket.

Yerden kayarak düşmana saldırmak önemli bir hareket, vurulmanızı zorlaştırıyor.

Hızlı Nişan Alan Kazanır

PVP modları ise az ama yeterli; Team Deathmatch, Plant the Bomb, Free For All ve Storm. İkisini açıklamama bile gerek yok zannedersem. Plant the Bomb'un Counter-Strike 'tan herhangi bir farkı yok, iki nokta ve o iki noktadan birini havaya uçurmanız o raundu kazanmanıza yetiyor ve ölen kişi oyunun bitmesini bekliyor. Storm ise üç parçaya ayrılmış büyük bir haritadaki önemli merkezleri verilen kısıtlı zaman içerisinde ele geçirme mantığı üzerine kurulu. En mücadele ettirici ve kurşunların havada uçuştuğu oynama şekli diyebilirim. Oynadığınız oyun ne olursa olsun performansınıza göre (ki bu performans ağırlıklı olarak kaç adam öldürüp, kaç defa öldüğünüz üzerinden hesaplanıyor) maç sonunda para ve tecrübe puanı kazanıyorsunuz. Tecrübe puanı yeni rütbenize gidiyor, para ise hesabınızda birikiyor ve bu şekilde yeni silahları veya mühimmatı satın alabiliyorsunuz. Warface para konusunda biraz cimri, ortalama bir silah alabilmek için uzun süre oynamanız gerekebiliyor. Elbette bir oyuna başlamadan önce silah, aksesuar ya da giyim seçeneklerinden birinde karar kılmanız da gerekLİ çünkü o maçta kazandığınız puanlar, tercih ettiğiniz kategoride toplanıyor. Silah açmak için sürekli silahlara yüklenmeniz gerekli anlayacağınız. Her şeyi açabilmek için bir hayli maç çevirmeniz lazım. Her F2P oyunun bir şekilde para kazanması gerekiyor o yüzden satın alabileceğiniz oyun parası ile bazı silahları erkenden edinebiliyorsunuz. Düşüncelerimi tek bir potada eritmem gerekirse; evet PvP'sini oynamaktan zevk aldım, savaşırken eğlendim.

Aslında hangi düğmeye bastığımı ben de bilmiyorum, o gördükleriniz de Çokonat bomba değil.

Takım Oyunu Yoksa Co-Op Bölümleri Geçemezsiniz

Oyunun Co-op'u, hatta buna PvE de diyebiliriz, aynı PvP kadar eğlenceli. Warface ekibi olarak kötü adamlardan kurulu Blackwood örgütüne karşı harita harita savaşıyorsunuz. Oyunun belirli noktalarında belirli aksiyonlar oluyor ve bunları geçebilmenin tek yolu dengeli bir takım kurarak hep beraber uyum içinde oynamak. Geçmeniz gereken uzunca bir cadde ve sağa sola dizilmiş düşman keskin nişancıları mı var? O zaman sizin de keskin nişancınız olabildiğince dikkatli oynamalı çünkü o caddeyi kolay kolay geçebilecek başka bir birim bulunmuyor. Medic iseniz savaşmaktan daha çok yaralanan arkadaşlarınızı iyileştirmeye odaklanmalısınız mesela. Bazı bölümlerin sonunda ise bölüm sonu canavarı diyebileceğim büyük abiler çıkıyor. Hepsinin zayıf bir noktası var ve sabırla düzgün bir strateji uygulamazsanız sizi paketleyip ailenize geri gönderiyorlar. Siz bir haritayı ne kadar iyi bilirseniz bilin her seferinde yeni oyuncularla birlik kuracağınız için onların verdiği tepkileri bilmediğinizden daha haritanın başında çok zorlanabiliyorsunuz.

Peki en önemli soru geliyor. Warface gavurun pay to win yani 'ödeyen kazanır' dediği tarzda bir oyun mu? Bir bakıma öyle denilebilir çünkü tecrübe desteği satın alan oyuncular daha hızlı seviye atlayabiliyorlar bu da daha iyi silahlar demek çünkü silahlar arasında özellikle saldırı tüfeklerinde önemli bir fark var. Ama bu demek değil ki oyun dengesiz, her önüne gelen sizi ördek gibi vuruyor. Warface bir başka F2P FPS olan Tribes 'dan çok daha iyi diyebilirim. Planetside 2 savaş alanı büyüklüğü açısından çok üstün olmasına rağmen, Warface de sunduğu eğlence açısından en az Planetside 2 kadar beni oyaladı. Yani diyeceğim şu ki; F2P bir FPS arıyorsanız ve hatta sistem dostu olması ( Planetside 2 pek sistem dostu değil) sizin için çok önemliyse hiç çekinmeden Warface 'te tetik çekmeye başlayın, eğlence garantisi veriyorum.

KÜNYE

WARFACE- PC

Tür FPS

Yapım Crytek Kiev

Dağıtım İnternet

Sistem Ekonomik

Kutulu Fiyatı Yok

Dijital İndirme Ücretsiz

Yaş Sınırı Belirlenmedi

Dahası İçin http://warface.wikia.com/wiki/Warface

KARNE

NOTU: 7

Ne kadar oynanır 1 Yıl.

SON KARAR Bir bölüm daha oynayayım hadi bir bölüm daha derken bilgisayarın başına mıhlayan oyunlardan Warface ve bunu da dengeli PvP sistemine borçlu. Alet edevat biraz yavaş açılıyor ama kendini oynattığı için pek kafaya takılacak bir ayrıntı değil.

Bulunduğu Platformlar

PC, PS3 (belki), Xbox 360 (2014'te)

+

Arcade oyun tarzı başarılı

Co-op bölümleri mücadele ettirici

Tarayıcı tabanlı olmasına rağmen grafikler gayet iyi

-

Paralı tecrübe puanı bonusu alanlar sizden birkaç adım önde

Maçlarda oyuncu sayısı az

Oynayacak sunucu zor bulunuyor

Kaynak: http://oyungezer.com.tr/haber/36501-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın