İklim Krizinin Getirdiği Kuraklık Dünya Ticaretini Lojistikten Vurdu: Panama Kanalı Tıkandı
İklim Krizinin Getirdiği Kuraklık Dünya Ticaretini Lojistikten Vurdu: Panama Kanalı Tıkandı
İklim kriziyle birlikte görülen aşırı doğa olaylarında kuraklık etkili olmaya devam ediyor. Dünyada kuraklık nedeniyle tarım ürünlerinin rekoltelerinde yaşanan düşüş bir yandan temel ihtiyaç tarafından vururken, su seviyelerinin düşmesi de önemli geçiş noktalarında sistemlerde arıza yaratarak lojistik ve tedarik zincirini zorluyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen Panama Kanalı'nda sistemlerde sorun yaşanması nedeniyle 200'den fazla geminin beklemeye geçti ve trafik oluştu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Atlas Okyanusu'nu Pasifik Okyanusu'na bağlayarak deniz trafiğinin hızlanmasını sağlayan dünyanın en önemli kanallarından olan Panama Kanalı’nda kuraklık etkili oldu.
Kanal İdaresi, günde ortalama 36 olan gemi geçişlerini 32'ye indirirken, 80 kilometrelik su yolunda sınırlama, yağışlardaki azalma nedeniyle su seviyesinin de düşmesiyle gerçekleşti.
Dünyada en çok kullanılan ticaret yollarından biri olan Panama Kanalı'ndaki sorun, alternatif yollar aratmaya başlarken, geçtiğimiz yıllarda da bir geminin kanalda sıkışmasıyla dünya ticaretinde sorunlar yaratmıştı.
Uzmanlar, yağmurların artmaması halinde, gemi geçişlerinin daha kısıtlanabileceğini söylüyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1914 yılında yapımı tamamlanan Panama Kanalı, ABD'nin doğu ve batı kıyıları arasında mesafeyi 13 bin kilometre azaltıyor. Süveyş ve Panama Kanalları deniz taşımacılığının önemli geçiş noktaları olarak mesafeleri maliyetleri önemli ölçüde azaltıyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Gemi sıkışan kanal Panama değil Süveyş Kanalıydı editör.
Türkiye'de enflasyonu korukleyen tek şey akepeliler