onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
İDO'nun Ardından TURYOL da İç Hat Seferlerini Durdurabilir: 'Her An Kontak Kapatabiliriz'

İDO'nun Ardından TURYOL da İç Hat Seferlerini Durdurabilir: 'Her An Kontak Kapatabiliriz'

Emre Ordu
20.11.2018 - 23:23 Son Güncelleme: 21.11.2018 - 12:00

İDO'nun iç hat seferlerini durdurma kararının ardından, benzer bir durum TURYOL'da da yaşanabilir. Dövizdeki artışa bağlı olarak maliyetlerin yükseldiğini belirten TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, 'Her an kontak kapatabiliriz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

İDO, 1 Aralık tarihi itibariye iç hat seferlerini sonlandıracağını açıklamıştı.

İDO'nun iç hatlarda kontak kapatma kararının ardından şirketin özelleştirilme süreci İBB Meclisi'nin 19 Kasım'daki oturumunda gündeme geldi. 

CHP'li Meclis Üyesi Hakkı Sağlam konuyla ilgili soru önergesi vererek, 2011 yılında İBB Meclisi tarafından oy çokluğu ile gerçekleştirilen İDO'nun özelleştirilme sürecini anlattı.

"Bu gemileri kim satışa çıkardı, geliri kim alacak?"

"Bu gemileri kim satışa çıkardı, geliri kim alacak?"

Sağlam, İDO''nun iç hat seferlerini durdurmasının ardından 3 gemisini 2'şer milyon dolardan satışa çıkardığını kaydedip, 'İDO 2011 yılında özelleştirilirken mülkiyetin İBB'de kaldığı açıklanmıştı' dedi. Sağlam, önergesinde 'O halde bu gemileri kim satışa çıkardı, geliri kim alacak?” diye sordu. 

CHP'li üye ayrıca, 'İDO'nun iç hatlardan çekilmesinin ve faturasını devlete ve İBB'ye kesmesinin hukuki ve ekonomik sonuçlarının olup olmayacağı' sorusunu da yöneltti. 

Soru önergesi yanıtlanmak üzere oy birliği ile İBB Meclis Başkanlığı'na havale edildi.

"Akaryakıt giderleri bir yılda yüzde 143 arttı"

"Akaryakıt giderleri bir yılda yüzde 143 arttı"
İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, oylamanın ardından söz alan TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı olan CHP'li Meclis Üyesi Yunus Can konuyla ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. Can, İDO'nun iç hat seferlerini durdurmasının nedeninin maliyetlerin çok yükselmesi olduğunu, geçen yıla göre akaryakıt giderlerinin yüzde 143 arttığını söyledi. TURYOL'un da İDO'nun da kullandığı gemilerin motor parçalarının, yedek parçalarının yabancı menşeli olduğunu belirten Can, bu parçaların dövize endeksli olması nedeniyle giderlerin çok arttığını vurguladı.

İDO'nun deniz ulaşımındaki payının sadece yüzde 3 olduğunu ifade eden Can “İDO'nun olağanüstü bir sefer sayısı yok. Biz TURYOL olarak ya da başka özel şirketler o seferleri gerçekleştirebilir. Ama biz de TURYOL olarak her an kontak kapatabiliriz. Maliyetlerimiz çok fazla arttı' dedi.

Günde 470 sefer yapıyor

Günde 470 sefer yapıyor

TURYOL, İstanbul'da Kadıköy/Haydarpaşa-Eminönü/Karaköy ve Üsküdar-Eminönü/Karaköy hatlarında tarifeli olarak günlük ortalama 470 sefer yapıyor. Ada turu ve Boğaz turu da düzenleyen firma, Çınarcık, Kocadere, Esenköy ve Armutlu ilçelerine de sefer gerçekleştiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
66
34
21
16
11
6
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enzo Scifo

seçimden sonra koydukmu diye ortada gezenler şimdi yüzerek geçsin karşiya hem spor olur :))

Murat Çörek

koymanın zevkini ortada gezenler aldıda koyulan alamazsa marmara ray oda koymazsa spor olur :(

Fuat Kan

ya kapatın kontağınızı sikeyim sandallarla geçsin millet.bana ne amk.olup olabilecek her şey bu topluma müstehak.bizlerde kuruların yanında yanıyoruz ama yap... Devamını Gör

mb

ulaşım üretim iletişim sanayi tek tek bitiyor ülkeyi bitirdiler