Görüş Bildir
Haberler
İç ve Doğu Bölgelerde Sıcaklık 10 ila 15 Derece Düşüyor

İç ve Doğu Bölgelerde Sıcaklık 10 ila 15 Derece Düşüyor

adem kara
08.01.2015 - 09:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri ile Samsun, Ordu, Tokat, Elazığ, Tunceli, Bingöl çevrelerinin kar, Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 10 ila 15 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden, orta kuvvette, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğsusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), Antalya Körfezi'nde kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğsusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), Antalya Körfezi'nde kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi beklendiğinden başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

  • KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülke genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BURSA Çok bulutlu, akşam saatlerinde kadar kar yağışlı -3

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu 0

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu -2

İSTANBUL Çok bulutlu, akşam saatlerinde kadar kar yağışlı -1

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla kıyı kesimlerinin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu -9

DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu -3

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu 2

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu -1

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla kıyı kesimlerinin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Antalya Körfezi'nde yer yer fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu 7

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu 6

ISPARTA Parçalı ve çok bulutlu -6

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu 7

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas, Kayseri ve Niğde çevreelrinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AKSARAY  Parçalı ve çok bulutlu -9

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu -9

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu -9

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu -11

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Sinop kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BOLU Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -7

DÜZCE Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -4

KARABÜK  Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -6

ZONGULDAK Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -2

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Doğu Karadeniz bölümü ile Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden, zamanla Doğu Karadeniz kıyı kesiminde güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ÇORUM Çok bulutlu -11

SAMSUN Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 0

TOKAT Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -6

TRABZON Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esmesi bekleniyor. Kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ERZİNCAN Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -3

ERZURUM Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -4

MALATYA Çok bulutlu -3

MUŞ Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -3

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 1

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu -1

ŞANLIURFA Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde kar yağışlı 3

SİİRT Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

DENİZLERDE HAVA

Akdeniz'de kuvvetli fırtına; Güney Ege'de fırtına; Doğu Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, gece 3 ila 5; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7, öğleden sonra 4 ila 6, gece 3 ila 5 kuvvetinde Dalga: 1,5 ila 2,5m, ilk saatlerde doğusunda 3,0m, Görüş: Orta, yağış anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve doğusu kar yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: Orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, gece 3 ila 5, Güney Ege'de kuzey kuzeydoğudan 5 ila 7, güneyinde 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, güneyinde 3,0 ila 4,0m, Görüş: Orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 7 ila 9, Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8,akşam saatlerinde 7 ila 9 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, açıklarda 4,0 ila 5,0m Görüş: Orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı; Rüzgâr: kuzey ve kuzeybatı, gece kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,50 ila 1,0m, Görüş: Orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0