Her Kış Yaşadığınız ve Anlam Veremediğiniz Depresyonu Bu Yıl Başınıza Gelmeden Alt Etmenin Yollarını Anlatıyoruz!
Her Kış Yaşadığınız ve Anlam Veremediğiniz Depresyonu Bu Yıl Başınıza Gelmeden Alt Etmenin Yollarını Anlatıyoruz!
Siz de kışın karanlık havasından buhranlardan buhranlara giren, bahar gelince hayat enerjisiyle tekrar dolan ekipte misiniz? İlacınız bizde.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Günlerin kısalmasıyla ve güneş ışığına maruz kalınan zamanın azalmasıyla birlikte yaygın hale gelen bu depresyon türüne Mevsimsel Depresyon deniliyor.
Bu konu hakkında araştırma yapan bir uzman insanların bunu küçük bir sorun olarak gördüğünü ancak kesinlikle tedavi edilmesi gerektiğini söylüyor.
Bir kişiye bu hastalığın tanısının resmen konulması için ise kişinin en az iki yıl boyunca sonbahar ve kış aylarına denk gelen bu büyük depresif dönemini yaşaması gerekiyor.
Peki vücudumuz kış aylarına girdiğimizi nasıl anlıyor da bu şekilde bir tepki veriyor? diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Tabii ki vücudumuzun maruz kaldığı güneş ışığıyla...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Kışın yaşadığımız güneş ışığı eksikliği ise sirkadiyen ritmin dengesini bozabilir ve bu da uyku hormonu olan melatoninin daha fazla, ruh halini olumlu yönde etkileyen serotoninin ise daha az salgılanmasına sebep olabilir…
Keşke sadece ruh halinizi etkiler diyebilseydik. Konsantrasyon bozuklukları ve çalışma belleği ile ilgili problemler de bu hastalığa sahip kişilerde görülebiliyor.
Yeni öğrenilen bilgileri hatırlayamamak, konuşma sırasında doğru kelimeleri bulmakta güçlük çekmek...
Kuzeydeki ülkelerde yaşayan insanların bu hastalığa sahip olma olasılığı güneyde yaşayanlardan daha fazla… Dünya’yı ve Güneş’i sabitleyemeyeceğimize göre nasıl geleceğiz üstesinden?
Tıp ve teknolojide çoğu şeyin olduğu gibi bunun da çaresi var.
Hastalığın sebep olduğu hormonal düzensizliğin normale döndürülmesi için uzmanlar tarafından verilen antidepresanlar bu işi çözüyor.
Uzmanlar tedaviye hastalık sırasında normalden az salgılanan dopamin ve seratonin seviyelerini arttırmakla başlıyorlar, hastalığın düzeyine göre verilen ilaçların düzeyi de değişim gösterebiliyor.
Bunun yanında özellikle havanın karanlık olduğu kış aylarında ışık terapisi ile vücudunuza güneş ışığının yokluğunu unutturabilirsiniz!
Işık terapisinde doğru dozlarda yapay güneş ışığı kullanılarak sirkadiyen ritminizi dengede tutabilirsiniz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ha bir de, her gün en az 30 dakika güneş ışığından faydalanmak için yürüyün!
Depresyona elveda!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
lan ben her daim.... neyse... o kadar sebep varken mevsime b.k atmaya gerek yok zaten.