Görüş Bildir
Haberler
Her Gün Yürüyüş Yapan İnsanların Vücutlarına Bakın Ne Oluyor!

etiket Her Gün Yürüyüş Yapan İnsanların Vücutlarına Bakın Ne Oluyor!

A. Ece
30.04.2018 - 16:23

Her gün bir yerlere giderken binlerce adım atıyoruz. Peki bu hareketliliği düzenli bir hale getirmemiz durumunda hayatımızda nelerin iyileşeceğini biliyor muyuz?

İşte her gün yürüyüş yaparsanız bedeninizde değişecek 10 şey:

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Beyinde pozitif değişimler

1. Beyinde pozitif değişimler

Bir araştırmaya göre, yürüyüş gibi az etkili aerobik egzersizler, erken bunamayı önlerken, Alzheimer hastalığı riskini azaltıyor ve zihinsel sağlığı genel olarak iyileştiriyor. Ayrıca zihinsel stresi azaltıp, endorfin seviyesini yüksek tutuyor.

2. Gelişen görme yeteneği

2. Gelişen görme yeteneği

Gözler bacaklar ile bağlantılı olabilecek son şey gibi görünse de, yürüyüş onların sağlığına da yarar sağlıyor. Hatta yürüyüş, Glokom ile savaşta göz tansiyonunu rahatlatmaya bile yararlı olabiliyor.

3. Kalp hastalıklarının engellenmesi

3. Kalp hastalıklarının engellenmesi

Amerikan Kalp Derneği'ne göre, kalp ile bağlantılı hastalıklar ve kalp krizini önlemede yürümenin koşmadan daha az bir etkisi yok. Bu aktivite yüksek tansiyonu ve kolestrol seviyesini düşürüp, kan dolaşımını geliştirerek kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı oluyor.

4. Artan akciğer hacmi

4. Artan akciğer hacmi

Yürüyüş damarlardaki oksijen dolaşımını artıran bir aerobik aktivitedir. Toksinleri ve atıkları giderirken, akciğerlerinizi eğitmenize yardımcı olur. Daha iyi ve derin nefes almanın sonucu, akciğer hastalıklarıyla bağlantılı bazı semptomlar giderilebilir.

5. Pankreasa yararlı etkiler

5. Pankreasa yararlı etkiler

İnanması zor olabilir fakat şeker hastalığının önlenmesinde yürümek koşmaktan daha etkili bir yöntem. Bir araştırmaya göre 6 aylık bir deneme sürecinde bir grup 'yürüyüşçü,' glikoz toleransında 'koşuculara' göre 6 kat daha fazla gelişme gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Gelişen sindirim

6. Gelişen sindirim

Her gün 30 dakika yürümek sadece gelecekteki Kolon Kanseri riskini azaltmakla kalmayıp, ayrıca bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirim sistemini geliştiyor ve kabızlık sorununa yardımcı oluyor.

7. Tonulanmış kaslar

7. Tonulanmış kaslar

Kas tonusu ve kilo kaybı da (aşırı kilo vakalarında) yürüyüş ile sağlanabilir. Günde 10,000 adım hareketi spor salonunun yerini gerçekten tutabilir, özellikle de uzun mesafeler ve yokuşlar eklerseniz. Ayrıca, düşük etkili egzersizlerde iyileşme zamanı yoktur. Bu da acıyan kasların olmaması ve ertesi gün çok yorgun olduğunuz için bir dahaki egzersizinizi kaçırma pişmanlığının yok olması demek.

8. Daha sağlam kemikler ve eklemler

8. Daha sağlam kemikler ve eklemler

Yürüyüş daha fazla eklem hareketliliği sağlayabilir, kemik kitlesi kaybını önleyebilir ve hatta kırılmaların önüne geçebilir. Artrit Vakfı eklem ağrıları ile birlikte sertliği ve iltihapları da azaltmak için günlük ortalama 30 dakika yürümeyi öneriyor.

9. Sırt ağrısını rahatlatma

9. Sırt ağrısını rahatlatma

Daha zorlayıcı yüksek etkili aktiviteler sırasında sırt ağrısı çekenler için yürüyüş hayat kurtarıcı olabilir. Az etkili bir aktivite olduğu için, koşmanın ya da HIT'in (High Intensity Training) neden olduğu gibi daha fazla ağrıya ya da rahatsızlığa neden olmayacaktır. Yürüyüş omurga yapısı içinde daha iyi kan dolaşımına yardımcı olup, sağlıklı bir omurga için hayati önem taşıyan vücut şeklini ve esnekliği geliştirmeye yarayacaktır.

10. Daha sakin bir zihin

10. Daha sakin bir zihin

Eğer yürüyüş majör depresyon düzensizliği çeken hastalar üzerinde depresyon semptomlarını azaltmaya yarıyorsa, üzgün hissettiğimiz anlarla ya da yorgunluğumuzla ne kadar kolay başa çıkmamıza yardımcı olurdu siz düşünün. Bir arkadaşla ya da sevdiklerinizle yapılan yürüyüşse bu mutlu etkiyi katlayacak ve modunuzu yükseltecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1007
310
94
33
30
26
16
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Medine Özcan

Ama nasıl yürüyüş? Tempolu mu gelişigüzel mi?

Emrehan Pekören

Tempolu falan bilmem ama 3-4 ay hergün 45-50 dk aralıksız sabahları yürüyüş yapardım, o zamanlar gün içinde daha zinde olduğumu hatırlıyorum. Tempolu değil a... Devamını Gör

Ufuk Bayer

Rahmetli babanem hergün 70 yşına kadar çok ciddi yürümeyi seven bir insandı öyle yarım saat falanda değil baya hergün yaklaşık 1.5 saat yürürdü.Sonra ne mi o... Devamını Gör

Sengul Demir

20 yıllık tip1 diabetim günlük 45 dk yürümeye başlayalı 1 yıl oldu başlamadan önce şeker 350 üstü çıkıyordu artık günlük ortalamam 180 yani pankreastaki etki... Devamını Gör