Görüş Bildir
Haberler
Hangimiz Tutmuyoruz ki? Çişinizi Tuttuğunuzda Başınıza Gelmesi Muhtemel 13 Korkunç Şey

etiket Hangimiz Tutmuyoruz ki? Çişinizi Tuttuğunuzda Başınıza Gelmesi Muhtemel 13 Korkunç Şey

Dale Cooper
03.08.2017 - 16:44

Çişi tutmak, herkesin fazlasıyla yaptığı ancak vücudumuza türlü zararı olan şeylerin başında geliyor. Erişkin bir bireyin mesanesi 0.5 litre sudan fazlasını alamazken saatlerce tuvaleti gitmeyip bekleterek başta mesaneye büyük bir yük yüklerken çoğu organımıza ciddi zararlar veriyoruz. 

Çişinizi uzun süre tuttuğunuzda başınıza gelebilecek korkunç şeylere biraz yakından bakalım o halde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak, 0.5 litre sudan daha fazlasını alamayan mesaneye, çişinizi tutarak yüklediğiniz yük başta böbreklere ciddi zararda bulunuyor.

2. Tuttuğunuz idrar, önce idrar torbasıyla böbrekleri birleştiren kanala baskı uyguluyor. Daha sonra doğrudan böbreklere!

Bekleyen mikroplar bu şekilde kolayca böbreklere ulaşıyor.

3. Çiş tutmanın ne kadar zararı olabilir diye düşünüyorsanız, bu şekilde böbrek yetmezliğine kadar türlü zararlar verebiliyor.

4. İdrar torbası doluma ulaştığında mesaneye giden idrar, idrar torbanızın kaslarını büzerek kasılmalara sebep olur ve kas yapısını zayıflatır.

5. Bu kas zayıflaması önce kasık ağrılarıyla başlıyor ve sonraki aşamalarda idrarın böbreklerde birikmeye başlaması sebebiyle bel ağrılarına neden oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir de enfeksiyonlar var elbette! İdrarını sık tutanlarda ekseriyetle sistit başta olmak üzere enfeksiyon problemleri yaşanıyor.

Kadınların idrar boşaltım organının boyutu erkeklere göre daha küçük olduğu için, kadınların sistit gibi enfeksiyonları daha sık yaşadığı uzmanlar tarafından belirtiliyor.

7. Mesanenin alanının kısıtlı olduğunu belirtmiştik; idrarını sıkça tutan kişilerde mesanenin zamanla genişlediği görülüyor.

Kişinin idrarını tutmasıyla mesane yavaş yavaş genişlemeye başlar zira mesane kendi içerisindeki basıncın belli bir seviye üzerine çıkmasını istemez.

8. Mesanenin genişlemesi kuşkusuz yapısının bozulması demektir. Bu da onun asli görevini, yani idrar boşaltma eylemini sağlıklı gerçekleştirememesine sebep olur.

9. Sağlıklı boşaltım olmadıkça mesane içerisindeki idrarın tamamını dökemez ve idrar biriktirmeye başlar. Bu da hem enfeksiyon riskini yükseltir hem de böbrek harabiyetine yol açabilir.

10. İdrarını sıkça tutan kişiler bir noktadan sonra hislerini daha büyük hacimlerde algılamaya başlar. Ve ne yazık ki, idrar kaçırmaya giden yol böyle başlıyor.

İdrar kaçırmaya giden yol zaten, halihazırda idrar keselerinin dolu olmasıyla başlıyor. Bekleme süresi arttıkça his ve algılarınız sizi yanlış yönlendirmeye başlayacak; tutabileceğinizi düşündüğünüz idrarı siz farkında olmadan tutamayacak hale getirecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. En büyük yanılgılardan biri tuvalet seçme alışkanlığından kaynaklanıyor! Uzmanlar kâğıt mendille temizlenen bir tuvaletin idrarı tutmaktan daha zararsız olduğunu belirtiyor.

12. Ve bunun aileden çocuklara geçen bir alışkanlık olduğunun da altını sıkça çiziyorlar. Ebeveynlerin tuvalet seçme alışkanlığı aynı şekilde çocuklara yansıyor.

Tuvalet seçmenin bir noktaya kadar doğru olduğunu sonrasında girilecek tuvaletin kâğıt mendil veya ıslak mendille temizlenmesinin yeterli olduğunu ve bunun idrarı tutmaktan çok ama çok daha zararsız olduğu konusunda hemfikirler. 

Bu noktada çocuklara idrar tutma alışkanlığından ziyade tuvalet temizliği alışkanlığı kazandırılması gerekiyor.

13. Son olarak daha çok tutabilmek için kesilen su tüketimi de vücudunuza yaptığınız en büyük kötülüklerden biri. İhtiyacı olanı vermeyip atmak istediğini atmasına müsade etmiyorsunuz!

Sağlık bir beden, mutlu böbrekler için bolca su içip gerektiği anda tuvalet ihtiyacınızı karşılayın. İşte bu kadar. 

Şu hayatta ne kendi ne de sevdiklerinizin sağlığıyla sınanmamanız dileğiyle...💐

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1106
417
219
140
134
134
88
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
speedkills

aq sanki keyfimize tutuyoruz çişi.ne yapalım kadıköyün ortasında çıkartıp sallandıralım mı.

sevimilkovich

şuan çişimi tutuyorum.

Lütfücan Özkan

böbrek yetmezliği çok kötü birşey 7 senedir çekiyorum benim yaptığım hataya düşmeyin

Pasif Kullanıcı

geçmiş olsun.