Görüş Bildir
Haberler
Hamilelikte 31. Hafta: Bebeğiniz Daha Hızlı Kilo Almaya Başladı!

Hamilelikte 31. Hafta: Bebeğiniz Daha Hızlı Kilo Almaya Başladı!

Kaan Aykut
27.07.2018 - 18:36

Hamilelikte 31. hafta ile birlikte bebeğinizin boyu ortalama 41 cm iken, 1 kilo 500 gram ile 1 kilo 600 gram arasında bir kiloya ulaşmıştır. Gebeliğin 31. haftasında bebeğinizin fiziksel gelişimi, önceki haftalara  göre artık daha yavaş ve sabittir. Bununla birlikte beyin gelişmeye devam ederken, sinirsel gelişimi hızlanır ve sinir hücrelerin miktarında artış meydana gelir. Sindirim sistemi ve akciğerleri tamamen gelişmiştir. Bebeğiniz 31. haftadan itibaren daha hızlı kilo almaya devam başlıyor. Göz pigmentleri oluşuyor ve bebeğinizin içinde bulunduğu sıvı artmaya başlıyor. Aynı zamanda cildinin altında yağın depolanması sayesinde gerçek ten rengine kavuşmaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelişen elleri, kolları ve bacakları sayesinde epey hareketlenen bebeğiniz hep hareket halindedir.

Gelişen elleri, kolları ve bacakları sayesinde epey hareketlenen bebeğiniz hep hareket halindedir.

Bu yüzden sizi bazı geceler uyutmayabilir, tekme atabilir. Başını sağa sola hareket ettirebilen bebeğinizin işitme yeteneği de iyice gelişmiştir. Ona dinlettiğiniz müziği sevip sevmediğini anlayabileceğiniz bir zamana girmiş bulunmaktasınız. Bu hafta ile birlikte bebeğiniz gözleri ile bir şeyleri takip edebilme becerisi kazanmıştır. Göz kırparak gözün irisi bebeğinize gelen ışığa veya karanlığa karşı refleks verebilir. rahminizde sıkıldığını düşünseniz de bebeğiniz oldukça rahattır. İhtiyacı olan her şeye sahip olan bebeğinize bol bol sevgi göstermeyi de ihmal etmeyin.

Bütün hamilelik dönemi boyunca toplamda almanız beklenen kilo yaklaşık olarak 12 kilo civarıdır. Fakat bu her insan için geçerli değildir.

Bütün hamilelik dönemi boyunca toplamda almanız beklenen kilo yaklaşık olarak 12 kilo civarıdır. Fakat bu her insan için geçerli değildir.

Rahminiz git gide büyümeye başladıkça solunum, sindirim ve dolaşım sisteminizdeki yüklenmeler de bir o kadar artar. Bu yüzden düzensiz, ağrısız ve kısa süreli kasılmalar hissedebilirsiniz. Yalancı doğum ağrıları, bu zamanlarda kendini hissettirmeye başlar. Fakat ağrıların artması, vajinada kanlı veya pembemsi akıntılar, karın boşluğunda basınç ve ağrı hissettiğinizde hemen doktorunuza danışmalısınız. Ayrıca çatlaklar daha da belirginleşiyor. Karın ve kalça bölgenizde oluşan çatlakların bu dönemde artması epey canınızı sıkabilir. Düzenli olarak nemlendirici krem kullanmaya çalışın. Bu dönemde çatlakların yanı sıra kaşıntılar da devam eder. Bu dönemde artık kendinizi yormamaya ve daha çok dinlenmeye çalışın. Gebeliğin üçüncü evresine girmenizle beraber kendinizi daha yorgun hissedebilirsiniz. Büyüyen karnınız eğilmenize bile müsade etmeyecektir. Rahminizdeki baskıların artması ve büyüyen karnınız yürürken dengenizi kaybetmenize neden olacak. Bundan dolayı ani hareketlerden kaçının.

Gebeliğin 31. haftasında vücudunuzun demir ihtiyacı artacaktır.

Gebeliğin 31. haftasında vücudunuzun demir ihtiyacı artacaktır.

Yediğiniz birçok yiyecekle B vitaminini alabilirsiniz. Fakat besinlerle aldığınız demiri depolayabilmeniz için C vitamini tüketmelisiniz. Taze sıkılmış meyve suları, kırmızı et, yeşil yapraklı bitkiler, kuru meyve ve baklagiller demir açısından zengin besin kaynaklarıdır. Hamileliğin ilk dönemine göre artık daha rahat hareket edemediğinizi fark etmişsinizdir. Büyüyen karnınız spor yapmanızı zorlaştırıyor ve çabuk yorulmanıza neden oluyor olabilir. Doktorunuza spor yapıp yapamayacağınızı danışmalısınız. Erken doğum ihtimali olan bir dönemde olduğunuz için daha hafif sporlara yönelmeniz gerekir. Cinsel hayatınızı bu dönemde de yaşayabilirsiniz.. Büyüyen karnınız bazı pozisyonlar için artık size izin vermeyebilir. Bu nedenle doktorunuzun fikrini almanızda yarar vardır.

Siz de deneyimlerinizi ve görüşlerinizi bizimle paylaşın.

Hamilelikte 30. hafta için tıklayın.

Hamilelikte 32. hafta için tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın