Görüş Bildir
Haberler
Hamilelikte 22. Hafta: Bebeğiniz Nefes Almaya Çalışıyor Fakat Henüz Başarılı Olamıyor!

Hamilelikte 22. Hafta: Bebeğiniz Nefes Almaya Çalışıyor Fakat Henüz Başarılı Olamıyor!

Kaan Aykut
19.07.2018 - 18:45

Hamilelikte 22. haftada bebeğinizin başı-poposu arasındaki mesafe aşağı yukarı 26-28 cm iken, 500 gram civarında bir kiloya ulaşmıştır. Bebeğiniz bu haftadan sonra artık önceki haftalara göre daha hızlı kilo alır. Beklenen kilo alımı 10 gün içerisinde 100 gramdır. 22. haftada bebekte göz kapakları henüz açılmamış olsa da göz kapakları ile ışığı rahatça algılayabilir. İlerleyen haftalarda göz kapakları açılmaya başlayacaktır. Bu haftadan itibaren göğüsleriniz sizi emzirmeye hazırlamaya başlar. Bu nedenle göğüs uçlarınız normalde olduğundan daha koyu hale gelebilir. Bu da bebeğinizin göğüs ucunuzu rahat bulabilmesini sağlayacak bir işarettir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gebeliğin 22. haftasında bebeğinizin ilk tırnakları tamamen oluştu.

Gebeliğin 22. haftasında bebeğinizin ilk tırnakları tamamen oluştu.

Aynı zamanda cinsel organı da gelişimini tamamladı. Bebeğiniz doğduğunda cinsel organında şişlik meydana gelebilir fakat korkulacak bir durum yoktur. Tamamen hamilelik hormonlarının bir etkisidir. Doğumdan bir iki hafta sonra şişliğin normale dönmesi beklenir.Bebeğinizin beyni oldukça hızlı bir gelişim dönemine girmiştir. Şu an küçücük bir insan görünümünde olan bebeğinizin kaşları, dudakları ve göz kapakları yüzünde asıl olması gereken yerlere yerleşmeye başladı. Bu haftalarda yine gayet düzenli şekilde uyuyup uyanıyor. Bu haftalarda akciğeri çalışmayan bebeğinize oksijen ihtiyacını plasenta sağlıyor. Ayrıca ilerleyen haftalarda bebeğinizde yağ oluşumu daha hızlı bir şekilde artacaktır.

Gebeliğinizin 22. haftasına vajinal akıntı sorunu yaşayabilirsiniz.

Gebeliğinizin 22. haftasına vajinal akıntı sorunu yaşayabilirsiniz.

Haftalar geçtikçe cildiniz daha da esner ve artık eskisine göre hassaslaşmaya başlar. Bu haftayla beraber kasık ağrıları yaşayabilirsiniz. Fakat bu ağrılar geçicidir. Kasıktaki ağrıların meydana gelmesinin nedeniyse rahim bağlarınızın gerginleşmesi ve rahminizin göbek deliğini geçmesidir. Ayrıca bebeğinizden kaynaklanan baskı da kasıklarınızın ağrımasına neden olur. Eğer ağrılarınız çok artarsa doktorunuza görünmelisiniz. Kabızlık sorununuz bu haftalarda da devam edecek. Ayrıca hamileliğin 22. haftasından itibaren bebeğinizin demir ihtiyacının artması nedeniyle kansızlık sorunu yaşayabilirsiniz. Bunu kan testi yaptırarak öğrenebilirsiniz. Kansızlık halsizlik, yorgunluk ve çarpıntı gibi sorunları beraberinde getirir. Demir eksikliği, saçlarınızda dökülme ve tırnaklarınızda kırılma yaşatabilir. Bu dönemde bel bölgenizi iyi muhafaza etmelisiniz.

Yüz bölgenizde vücudunuzda artan tüylenmeler görülebilir. Androjen hormonu buna neden olur. Bu sorundan kurtulmak için lazer epilasyon yöntemlerinden kesinlikle uzak durmanız gerekir. Kan dolaşımınızın fazlalaşmasına neden olabilecek tüy dökücü kremler veya beyazlatıcı ürünleri tercih etmemelisiniz. Aynı zamanda tırnaklarınızın normalde olduğundan çok daha hızlı uzadığını fark edebilirsiniz. Temizlik esnasında eldiven kullanmak ve ellerinizi nemlendirmeniz bu soruna çözüm olacaktır.

Hamilelikte spor yapmak doğumu kolaylaştırmaktadır.

Hamilelikte spor yapmak doğumu kolaylaştırmaktadır.

Mesela, yapacağınız aerobik hareketleri ile kendinize olan özgüveniniz artarken moraliniz de düzelecek, doğum sizin için daha kolay olacaktır. Aerobik yapmak dolaşımınızı düzenler ve pıhtı, varis oluşumunu da önler. Cinsellik konusunda ise, bebeğiniz rahim içinde vajinaya yakın olmadığından hamilelikte cinsel ilişki yaşamanız ona zarar vermez. Eğer özel bir duruma sahipseniz zaten doktorunuz size gerekli bilgileri verecektir, ayrıca cinsel hayatınızda yapmanız veya yapmamanız gerekenler konusunda sizi bilgilendirecektir.

Siz de deneyimlerinizi ve görüşlerinizi bizimle paylaşın.

Hamilelikte 21. hafta için tıklayın.

Hamilelikte 23. hafta için tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın