Haberler Kötü: Uçuk Virüsüne Sahip Olanların Alzheimer'a Yakalanma Olasılığı Daha Yüksek
Uçuk bir kez vücuda yerleşti mi, asla kurtulamadığımız kötü bir virüs hastalığı. Yapılan son araştırmalar uçuk virüsünün sadece can sıkıcı uçuklara ve bağışıklık sistemi zayıflığına değil, Alzheimer'a da etkisi olduğunu söylüyor.
Uçuk, pek çoğumuzun bildiği gibi aslında ağır bir hastalık.
Uçuğa sebep olan herpes virüsü, çok tehlikeli ve kalıcı etkilere sahip.
Bir kez vücuda girip yerleştikten sonra asla ölmeyen (evet, ölmüyorlar 😑) bu virüsler öpüşme, ortak kullanılan havlu, bardak gibi eşyalar veya cinsel ilişkiyle bulaşıyor. Yerleştikten sonra sinirlere tutunuyor ve orada sonsuza dek kalıyorlar.
Şimdi bu korkunç virüsün Alzheimer hastalığıyla da ilişkisi olduğu ortaya çıktı.
Neden bazı insanların bunadığı, bazılarının ise Alzheimer olduğu konusunu merak eden ve bu doğrultuda çözüm arayışına giren bilim insanları; genetik faktörlerin yanı sıra viral etkileri de araştırmaya başladı.
Erken dönem Alzheimer hastaları arasında yapılan çalışmada Alzheimer olanların beyinlerinde olmayanlara oranla çok daha yüksek miktarda herpes virüsüne rastladı.
Aslında bu çalışma başta genetik inceleme üzerine kurulmuştu. Alzheimer olanların beyin hücrelerindeki genlerin sıra dışı olanlarını bulmaya çalışırken sürpriz bir şekilde uçuk virüsüyle karşılaştılar.
Çalışma Alzheimer belirtisi gösteren 622 ve bu belirtileri taşımayan 322 kişiyle yapıldı.
Alzheimer belirtilerine sahip olanların daha fazla herpes ilişkisinin olması ya bu virüs hastalığa yol açıyor, ya da beyin uçukla savaşmak için Alzhemier belirtileri başlatıyor olarak yorumlandı.
Ancak hemen korkmayın, çünkü herpes'in bilinen 8 türü var.
Ağız çevresinde uçuğa yol açan virüs Herpes 1, genital bölgedeki ise Herpes 2 olarak tanımlı. Alzheimer vakalarındaki herpes çoğunlukla 6 ve 7 olarak gözlemlenmiş.
Yetişkinlerin %90'ında herpes virüsü bulunması, yaşlı insanlarda daha fazla olması kafa karıştıran bir faktör.
Bunlar göz önüne alındığında bilim insanları daha detaylı çalışmalar yapmaları gerektiğini kabul ediyorlar. Eğer hastalığın herpes ya da başka bir virüs ya da enfeksiyon kaynaklı olduğu kanıtlanabilirse, buna uygun ilaçlar geliştirilebilecek.
Çok yaygın da olsa, uçuk virüsünden korunmanın yolu çok basit aslında.
Herkesle öpüşmemek, ortak havlu, bardak, çatal, ruj gibi şeyleri kullanmamak ve elbette korunmasız cinsel ilişkiye girmemek vücudu yeni virüslerden koruyacaktır.
Bilimle kalın.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
her önünüze gelenle oynaşmayın, öpüşmeyin. kızlar kozmetik ürünlerinizi de arkadaşınızla paylaşmayın, çantamda yok evde bıraktım falan deyin vermeyince de ci... Devamını Gör
Her sene kendini en az 1 kere gösteren uçuğum var. Bilim buna bir çare bulmalı!
1.5 senedir falan dudağımın kenarında bir uçum var ve 5 sene öncesini hatırlayan ben bir süredir dünü hatırlayamıyorum,nedeni buymuş sanırım teşekkürler onedio