Günümüz Bilgisayarları Tarih mi Oluyor? Kuantum Süper Bilgisayarların Devrimine Sadece İki Yıl Kaldı!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Günümüz Bilgisayarları Tarih mi Oluyor? Kuantum Süper Bilgisayarların Devrimine Sadece İki Yıl Kaldı!
Günümüzde bilgisayar hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiş durumda. Onlar olmadan herhangi bir iş yapamaz veya eğlenemez hale geldik bile diyebiliriz. 1950'li yıllardan itibaren modern dünyada kullanılan bu cihazlar, o günden bu yana yapısını ve işlevini sürekli değiştirdi. Son yayınlanan raporlar ise bu değişimi 2020'li yıllarda da görebileceğimizi söylüyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Neredeyse her işimizi beraber yaptığımız günümüz bilgisayarlarının epeydir devam eden çağı artık bitmek üzere.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1950'li yıllardan beridir kullandığımız cihazlar üstüne düşen en zorlu görevleri yapmaya devam ediyor. Ancak artık onlardan dahi iyi bir teknoloji var: Kuantum bilgisayarları.
Günümüz işlemci cihazlarından kat ve kat daha hızlı bir şekilde çalışabilecek güçlü bilgisayar modelleri olarak bilinen geleceğin bilgisayarları, bilim dergilerinden çıkıp hayatıma dokunmaya başladı.
Çoğu uzmana göre önceleri adını sadece bilim kurgu konulu filmlerde ve kitaplarda duyduğumuz bilgisayarlar, artık o kadar uzağımızda değil.
Geçmişte sadece bir elin parmağını geçmeyecek sayıda firma tarafından geliştirilen kuantum bilgisayarları, şu anda başta Microsoft olmak üzere birçok dev marka tarafında destek alıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bill Gates'in şirketi, bir kaç yıl sürecek ilk kuantum süper bilgisayarını üretmeyi amaçlayan planının yol haritasını resmi olarak açıkladı.
Firmanın saniyede 10 milyonu aşkın kuantum işlemi yapabileceğine inandığı yeni bilgisayarların ilk modellerinin 2025'te piyasaya sürülmesi bekleniyor. Microsoft'ta göre, kuantum bilgisayarları önümüzdeki 10 yıl içerisinde insanların günlük hayatta sıkça kullandığı yeni akıllı cihazları olacak.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni kuantum bilgisayarları, günümüzde kullandığımız klasik işlemcili cihazların yerini alabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın