Görüş Bildir
Haberler
Dikkat! Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Dikkat! Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

adem kara
24.02.2014 - 08:24 Son Güncelleme: 24.02.2014 - 09:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre kuzeybatı kesimler ile öğleden sonra iç ve batı bölgelerin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; öğleden sonra İzmir, Aydın, Muğla, Antalya ve gece saatlerinde Adana çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde 

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı, doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve doğu, Marmara, Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya ile gece saatlerinde Adana çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı, doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 10

BURSA Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 11

İSTANBUL Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 10

SAKARYA Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 11

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/s)esmesi tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 12

AYDIN Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16

İZMİR Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 15

KÜTAHYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.12

  • AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Antalya çevreleri ile Burdur'un doğu, Isparta'nın güney ilçelerinin, öğleden sonra Batı ve Orta Akdeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Antalya, gece saatlerinde Adana çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 22

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 15

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 22

OSMANIYE Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 20

  • İÇ ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Eskişehir ile öğleden sonra bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 16

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

KONYA Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 16

YOZGAT Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 13

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

BARTIN Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 11

BOLU Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. 14

KASTAMONU Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. 16

ZONGULDAK Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 9

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ARTVİN Parçalı yer yer çok bulutlu 17

ORDU Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde batısı yağmur sağanak yağışlı 13

SAMSUN Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 13

TRABZON Parçalı yer yer çok bulutlu 15

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla bölgenin batısının çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan'ın güney ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı, doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 16

ERZURUM Parçalı bulutlu 6

KARS Parçalı bulutlu 3

VAN Parçalı bulutlu 7

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla bölgenin batısının çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Adıyaman, Gaziantep ve Kilis ile gece saatlerinden itibaren bölgenin batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı yer yer çok bulutlu 18

GAZIANTEP Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 19

KİLİS Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 20

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 21

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

  • KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, batısında 4 ila 6, akşam saatlerinden sonra 5 ila 7, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5, açıklarında 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz'in batısında 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

  • MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, güneyinde 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

  • EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, Güney Ege'de batı ve güneybatı, öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

  • AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı, doğusunda güneydoğudan 3 ila 5, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu, zamanla güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

  • VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: iyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0