Görüş Bildir
Haberler
Yağışla Birlikte Sıcaklık 4 ila 8 Derece Azalıyor

Yağışla Birlikte Sıcaklık 4 ila 8 Derece Azalıyor

adem kara
15.02.2014 - 09:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında ülkemiz genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, akşam ve gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusu, Balıkesir, Çanakkale'nin iç kesimleri ile sabah saatlerinde Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BALIKESİR Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 10

BURSA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 11

İSTANBUL Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 10

SAKARYA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 11

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimi hariç bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

AYDIN Parçalı ve çok bulutlu 17

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu 17

UŞAK Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

  • AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; gece saatlerinde Antalya Körfezi'nde kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

ANTALYA Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

BURDUR Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

HATAY Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 14

  • İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde Sivas ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

ESKİŞEHİR Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

KONYA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

YOZGAT Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

  • BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BARTIN Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 10

BOLU Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.8

KASTAMONU Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

ZONGULDAK Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 9

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

GÜMÜŞHANE Çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmur, gece saatlerinde kar yağışlı 8

ORDU Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 16

SAMSUN Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 14

TRABZON Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 16

  • DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, sabah saatlerinde Malatya ve Elazığ, öğle saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yağmur, akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ARDAHAN Çok bulutlu, gece saatlerinde itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.-5

ELAZIĞ Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu 8

ERZURUM Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.-2

VAN Çok bulutlu, gece saatlerinde itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 3

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.BATMANÇok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

DİYARBAKIR Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

GAZİANTEP Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

ŞANLIURFA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Batı Karadeniz ile zamanla Doğu Karadeniz yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla doğusunda 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu , Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, ilk saatlerde Orta Akdeniz'de doğudan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: iyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0