Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Buzlanma ve Don Uyarısı

Meteoroloji'den Buzlanma ve Don Uyarısı

adem kara
31.12.2013 - 08:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin'in kıyıları, Bursa ve Balıkesir'in kuzey çevreleri ile sabah ilk saatlerde olmak üzere Tekirdağ'ın doğusu, Samsun ve Erzincan çevrelerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, güney kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara' da kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Yalova, Sakarya ve Kocaeli, Bursa ve Balıkesir'in kuzey çevreleri ile sabah ilk saatlerde Tekirdağ çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BALIKESİR Çok bulutlu, Bandırma ve Erdek çevreleri hafif sağanak yağışlı, öğle saatlerinden itibaren parçalı bulutlu 10

BURSA Çok bulutlu, kuzey kesimleri hafif sağanak yağışlı, öğle saatlerinden itibaren parçalı bulutlu 10

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu 

İSTANBUL Çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı, öğle saatlerinden itibaren parçalı bulutlu 10

  • EGE

Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra kıyı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor. 

AFYONKARAHİSAR Parçalı bulutlu 7

AYDIN Parçalı zamanla çok bulutlu 14

İZMİR Parçalı zamanla çok bulutlu 14 

MUĞLA Parçalı zamanla çok bulutlu 10

  • AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

ADANA Parçalı ve az bulutlu 15

ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 15

MERSİN Parçalı ve az bulutlu 16

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor. 

ANKARA Parçalı ve az bulutlu 11 

ESKİŞEHİR Parçalı ve az bulutlu 

KONYA Parçalı ve az bulutlu 

NİĞDE Parçalı ve az bulutlu 6

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor.

BOLU Parçalı bulutlu 10

KARABÜK Parçalı bulutlu 10 

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu 10

ZONGULDAK Çok bulutlu, hafif yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren parçalı ve az bulutlu 9

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri ile sabah ilk saatlerde Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğu karadeniz kesiminde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ARTVİN Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı 

ÇORUM Parçalı bulutlu 10

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde hafif yağmur ve sağanak yağışlı 12

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 13

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ile sabah ilk saatlerde Erzincan çevrelerinin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesi bekleniyor.

ARDAHAN Parçalı ve çok bulutlu -6

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu 0

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu 7

VAN Parçalı ve çok bulutlu 4

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN Çok bulutlu, zamanla parçalı ve az bulutlu 

DİYARBAKIR Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmur 6

GAZIANTEP Çok bulutlu, zamanla parçalı ve az bulutlu 10

MARDİN Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmur 7

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, doğusu akşam yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 gece batısı güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzeydoğudan 4 ila 6 akşam ve gece 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege' de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, güney ve doğusu güneydoğudan 2 ila 4 ilk saatlerde 5, kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyinde 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı batısı çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Antalya Körfezi güneybatıdan akşam güneydoğudan 2 ila 4, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4, ilk saatlerde 5 kuvvetinde, Dalga:1,0 ila 1,5 açıklarda 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi, yağış anında zayıf.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0