Görüş Bildir
Haberler
Girişimcilikle İlgili Doğru Olduğu Söylenen Ancak Aslında Tamamen Efsane Olan 15 Bilgi

Girişimcilikle İlgili Doğru Olduğu Söylenen Ancak Aslında Tamamen Efsane Olan 15 Bilgi

luna
04.07.2021 - 18:59

Girişimci olmak istiyor ama nereden başlamanız gerektiğini bilmiyor musunuz? Girişimcilik alanıyla ilgili etrafta söylenen birçok bilgi ve ipucu bulunuyor. Fakat, bu bilgilerden bazıları efsaneye dönüşmüş diyebiliriz. Girişimciliğe atılırken aklınızda soru işaretleri kalmaması için bunların doğrusunu öğrenmek her girişimci adayı için şart. Bu yüzden girişimcilikle ilgili söylenen ama aslında doğru olmayan bilgileri bir araya getirdik...

Kaynak: https://www.incomediary.com/entrepren...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Girişimci olmak için iyi bir eğitim almak şarttır.

1. Girişimci olmak için iyi bir eğitim almak şarttır.

Bu herkesin iyi eğitim anlayışına göre değişebilir. Bill Gates, Richard Branson, Michael Dell ve Mark Zuckerberg gibi ünlü girişimciler üniversiteye gitmemiş veya okuldan ayrılmışlardır. Tabii ki bu eğitimin yararlı olduğu gerçeğini değiştirmez. Fakat, girişimcilik konusunda eğitim almamanız girişimci olamayacağınızı göstermez. Sektörünüzle ilgili kurslara giderek, gelişmeleri takip ederek ve konuyla ilgili okuma yaparak her zaman kendinizi geliştirebilirsiniz.

2. Herkes girişimci olabilir.

Herkes girişimci olmak istemeyecektir ve herkesin girişimci olması gerekmez. Girişimcilik alanına yeterli ilgisi olmayan kişiler sadece para kazanacaklarını düşündükleri için bu işe girmemelidir. Girişimciliğin kolay olduğunu veya çok para kazandıracağını düşünerek bu işe başlandığında da başarı elde edilebilir. Ancak, gerçekten istediğiniz bir işi yapmak sizi daha çok mutlu edecektir.

3. İyi bir ürün ne olursa olsun başarılı olacaktır.

3. İyi bir ürün ne olursa olsun başarılı olacaktır.

Bu teoride doğru gibi görünse de pratikte işler beklediğiniz gibi gitmeyebilir. Ürünün kalitesi çok önemli olsa da onu doğru bir şekilde pazarlayamadığınızda istediğiniz sonuçları elde edememe riskiniz yüksektir. Rakip üründen daha kaliteli olan fakat iyi pazarlanamayan ürünler rakiplerinden daha az başarı elde edebilir. Bu nedenle ürünün kalitesinin yanında paketleme ve reklam gibi konulara da özen göstermek gerekir.

4. Girişimciler asla pes etmemelidir.

4. Girişimciler asla pes etmemelidir.

Başarısızlık ve hayal kırıklıkları karşısında ayakta durabilmek girişimciler için gerekli bir yetenektir. Ancak, asla pes etmemenin başarılı olmanın kesin yolu olduğunu düşünmek doğru değildir. Denediğiniz teknikleri ve işinizin yönünü değiştirmeniz gerekebilir. Sizin için uygun olmayan bir iş fikrini veya pazarlama tekniğini kaç kere denerseniz deneyin başarılı olmayacaklardır. Bunun yerine, yeni yöntemler denemeniz gerekir.

5. Girişimciler daha fazla para kazanmak için zamanlarından fedakarlık etmezler.

5. Girişimciler daha fazla para kazanmak için zamanlarından fedakarlık etmezler.

Başarılı girişimciler sahip oldukları servetleri uzun saatler çalışarak elde etmişlerdir. İş-hayat dengesini iyi ayarlamak gereklidir fakat bazen daha iyi işler başarmak için kendinize ayırdığınız zamandan fedakarlık etmeniz gerekebilir. Para işlerinizin başarılı olmasıyla gelecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendi şansınızı kendiniz yaratırsınız.

6. Kendi şansınızı kendiniz yaratırsınız.

Kendi şansınızı yaratmanız tabii ki mümkündür. Ancak, bazen elinizde olmayan dış faktörler nedeniyle işleriniz iyiye veya kötüye gidebilir. Bu yüzden, elinizden geleni yaptığınızda sorunlarla karşılaşırsanız başarısız olduğunuzu düşünmemelisiniz.

7. Girişiminizde başarılı olmak için çok paraya ihtiyacınız vardır.

7. Girişiminizde başarılı olmak için çok paraya ihtiyacınız vardır.

Bir girişimci için beceri ve bilgi paradan daha önemlidir. Doğru becerilerle çok fazla paranız olmasa da başarılı bir iş kurabilir ve yönetebilirsiniz. Kendinizi geliştirir ve sektörünüzdeki gelişmeleri takip ederseniz başarıya ulaşabilirsiniz.

8. Hiç denenmemiş yeni bir fikir bulmanız gerekir.

Yenilikçi fikirleriniz olmadan da başarılı olabilirsiniz. Hatta bazen sizden önceki örnekleri takip etmek ve onların hatalarından ders çıkarmak daha yararlıdır. Türünün ilk örneği olmasa da ilk örneklerden çok daha fazla tanınmış birçok marka vardır. Önemli olan, fikrinizi ne kadar iyi bir şekilde uygulamaya geçirebildiğinizdir.

9. İşiniz hayatınız olmalıdır.

9. İşiniz hayatınız olmalıdır.

Bir girişimci olarak başarılı olmak için işinizi her şeyin üzerine koymanız gerektiği fikri doğru değildir. Bazı durumlarda işinize ağırlık vermeniz gerekebilir. Fakat, bunu sürekli bir hale getirmemelisiniz. İşin üzerinizde yarattığı stres, kendinize ve sevdiklerinize yeterince zaman ayıramamanız motivasyonunuzu kaybetmenize neden olacaktır. Sürekli olarak işinizle ilgilenip dinlenmemek size faydadan çok zarar getirebilir.

10. En başarılı girişimciler işlerine genç yaşta başlayanlardır.

10. En başarılı girişimciler işlerine genç yaşta başlayanlardır.

Girişimciliğe genç yaşta başlamasa da inanılmaz başarılar elde etmiş birçok girişimci vardır. Örneğin, Ray Kroc McDonald's'ı 52 yaşında, John Pemberton Coca-Cola'yı 55 yaşında ve Harland David Sanders KFC'yi 65 yaşında kurmuştur. Bu örnekler bizlere girişimciliğin her yaşta yapılabileceğini gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İşleri bitirme hızınızın ve zamanınızın tüm kontrolü sizdedir.

11. İşleri bitirme hızınızın ve zamanınızın tüm kontrolü sizdedir.

Bunun doğru olmasını hepimiz isteriz. Ne yazık ki bazen çabalarınızın yanında dış faktörlerin etkisi de devreye girebiliyor. Örneğin, kendi ürünlerinizle ilgilenirken rakibiniz sizinkine benzer bir ürünü daha önce piyasaya sürebilir. Ayrıca, işlerinizi yaparken ortaya çıkabilecek beklenmedik gelişmeler işinizin uzamasına neden olabilir. Bu noktada önemli olan, moralinizi bozmamak ve elinizden geleni yapmaktır. Dış faktörlerin etkisi olsa da çabalarınız işe yarayacaktır.

12. Girişimciler risk almak zorundalardır.

12. Girişimciler risk almak zorundalardır.

Girişimcilerin risk almaları gerekebilir fakat bu risk almadan önce durumlarını iyice gözden geçirmemeleri gerektiğini göstermez. İyi bir araştırma yapmadan ve karşınıza çıkabilecek sorunları düşünmeden risk almak size başarıdan çok başarısızlık getirecektir. Bu yüzden, sürekli risk almamalısınız. Sadece ileride işinize yarayacağını düşündüğünüz ve iyice düşünüp tarttığınız konularda risk almalısınız.

13. Girişimci olmak için belli şartlar vardır.

13. Girişimci olmak için belli şartlar vardır.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi bazen insanlar girişimcilik için belirli bir yaşta olmanın veya denenmemiş bir fikre sahip olmanın gerektiğini söyleyebilirler. Bunların doğru olmadığını unutmamalı ve girişimci olmak için yetersiz olduğunuzu düşünmemelisiniz. İlgilendiğiniz alan hakkında araştırma yaparak ve iyi bir plan hazırlayarak girişimciliğe atılmanız mümkündür.

14. Girişimcilerin hayatları mükemmeldir.

14. Girişimcilerin hayatları mükemmeldir.

Her işte olduğu gibi girişimcilikte de birçok sorunla karşılaşılabilir. Girişimciler belirli bir başarıya ulaştıktan sonra çok rahat yaşıyorlarmış gibi görünebilirler. Ancak, başarıya ulaşana kadar yaşadıkları zorluklar ve iniş çıkışlar da unutulmamalıdır. Ayrıca, büyük girişimler ile başarılar büyük sorumluluklar ve iş stresini de beraberinde getirecektir.

15. Girişimcilerin en büyük amaçları para kazanmaktır.

15. Girişimcilerin en büyük amaçları para kazanmaktır.

Bir işletmenin kâr elde etmesi tabi ki amaçlanır ancak girişimciler için ana motivasyon para olmamalıdır. Başarılı girişimcilerin çoğu işlerini sevdikleri ve yaptıklarına gerçekten inandıkları için oldukları noktaya gelmişlerdir.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
beyaz duman

Çalıntı içerik yapıyosun madem 10. maddenin açıklamasını Google Translate yapıştırmayı unutmuşsun. 15. maddenin de hem başlık hem açıklamasını Google Transla... Devamını Gör

Destan Yazan

Bir girişimci olarak yazıda yer alan maddelerin çoğuna katılıyorum. Fakat bu tarz tavsiye niteliğindeki girişimcilikle alakalı yazılar, sağlıklı yaşam tavsiy... Devamını Gör