Görüş Bildir
Haberler
Gelecek Hafta Gündem Yoğun: TCMB Enflasyon Raporu, ABD Büyüme, Japonya Faiz Kararı Öne Çıkıyor

Gelecek Hafta Gündem Yoğun: TCMB Enflasyon Raporu, ABD Büyüme, Japonya Faiz Kararı Öne Çıkıyor

Piyasaları ayın son haftasında yoğun bir gündem bekliyor. Yurt içinde kapasite kullanım oranı, ekonomik güven endeksi, ticaret rakamları öne çıkıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanacak 'Enflasyon Raporu' ve Başkan Şahap Kavcıoğlu'nun sunumu yakından takip edilecek.

Yurt dışında ise ABD büyüme rakamları, Almanya enflasyonu ve Ifo endeksleri ile Japonya Merkez Bankası(BoJ) faiz kararı analistlerin radarında olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurt içinde haftaya önemli verilerle başlanacak

Yurt içinde haftaya önemli verilerle başlanacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Nisan ayına ilişkin kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi verilerini açıklayacak. Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) ise hizmet, perakende, ticaret ve inşaat güven endeksleri gelecek. Nisan ayı için öncü gösterge olan kapasite kullanım oranı bir önceki ay yüzde 77,3 seviyesinde gerçekleşmişti. Yine aynı ayda reel kesim güven endeksi 108,5 olarak açıklanmıştı. Hizmet sektörü güven endeksi aynı ayda yüzde 6,2 düşüşle 111,3 puan olmuştu (10.00).

Aynı saatte TCMB bahar dönemi 'Yatırım Eğilimi İstatistikleri' bültenini yayımlayacak.

Yurt Dışı Gündem

Asya piyasaları Japonya'dan gelecek Mart ayına ilişkin hizmet sektörü üretici fiyatları verileriyle haftaya başlayacak. Endeks Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1, geçen yıl aynı aya göre yüzde 1,1 artış göstermişti (02.50).

Singapur'un Mart ayı enflasyonu ve Japonya öncü göstergeler endeksi aynı saatte ekranlara düşecek (08.00).

Tayvan'ın sanayi üretimi ve perakende satış verileri Asya piyasaları için günün son rakamları olacak (11.00).

Kazakistan Merkez Bankası(NBKZ) faiz kararını açıklayacak.

Avrupa'da ilk veri İspanya üretici enflasyonu olacak. Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9, geçen yıl aynı aya göre yüzde 40,7 artan üretici fiyatlarının Mart ayı rakamları takip edilecek (10.00).

Avrupa'nın en önemli verisi Almanya için Ifo tarafından açıklanacak Nisan ayı endeks verileri olacak. Ifo iş ortamı endeksi Mart ayında 90,8 olurken, cari endeks 97,0, beklenti endeksi 85,1 seviyesine gelmişti (11.00).

Meksika'da Şubat ayına ilişkin ekonomik aktivite endeksi ve Brezilya FGV tüketici güven endeksi aynı saatte açıklanacak (14.00).

Brezilya'da piyasanın tahminlerini yansıtan COPOM anketi sonuçların her hafta olduğu gibi aynı saatte yayımlanacak (14.25).

Brezilya'dan gelecek bir diğer veri ödemeler dengesi raporu olacak (15.30).

ABD'de önemli bir veri bulunmazken, Chicago Fed ulusal aktivite endeksi (15.30) ve Dallas Fed Teksas imalat aktivite endeksi (17.30), bölgesel ekonomilerdeki görünümlerin takibi açısından izlenecek.

Yurt içinde beklenen bir veri bulunmuyor.

Yurt içinde beklenen bir veri bulunmuyor.

Yurt Dışı Gündem

Asya piyasaları Güney Kore'den gelecek önemli bir veriyle güne başlayacak; 2022 yılının ilk çeyrek dönemine ilişkin öncü GSYH rakamları açıklanacak. Ülkede GSYH 2021 yılının son çeyreğinde dönemsel yüzde 1,2, yıllık yüzde 4,2 büyümüştü (02.00).

Ardından yine piyasaların takip edeceği bir veri olan Japonya'nın işgücü rakamları gelecek. Şubat ayında yüzde 2,7 olarak açıklanan işsizlik oranı için Mart ayı rakamı açıklanacak (02.30).

Kırgızistan Merkez Bankası(NBKR) faiz kararını açıklayacak. NBKR, geçen yıl Şubat ayında başladığı faiz artırımı süreciyle bugüne kadar toplam 500 baz puan artışa gitti ve oranı yüzde 10,00'a çıkardı (07.00).

Asya'dan beklenen son veri Singapur'dan gelecek; Ülkede Mart ayına ilişkin sanayi üretimi rakamları açıklanacak (08.00).

Avrupa'da ilk açıklanacak rakamlar Mart ayına ilişkin İngiltere'nin bütçesi ve İsviçre'nin ticaret verileri olacak (09.00).

Öğle saatlerinde önemli bir verinin olmadığı Avrupa'da, öğleden sonra Macaristan'dan faiz kararı gelecek. Son 10 toplantısında sürekli faiz artıran Macaristan Merkez Bankası'nın (MNB) bu ayki kararı beklenecek (15.00).

Yeni kıtada analistler ABD'den gelecek verilere odaklanacak. Dayanıklı mal siparişleri ve Philadelphia Fed imalat dışı aktivite endeksi bu verilerin ilk açıklananları olacak (15.30) .

Ardından iki konut verisi birden ekranlara düşecek. S&P Case Shiller ve FHFA tarafından Şubat ayına ilişkin konut fiyatları açıklanacak (16.00).

Bir diğer konut verisi ise Mart ayına ilişkin yeni konut satışları olacak. Satışlar bir önceki ay yıllık yüzd e2,0 düşüşle 772 bin seviyesinde kalmıştı (17.00).

Aynı saatte Conferans Board tüketici güven ve Richmond Fed imalat endeksleri de ekranlara düşecek (17.00).

Günün son verisi petrol işlemcilerinin daha öncelikli izleyeceği API petrol ve petrol ürünleri stokları olacak (23.30).

TÜİK, Mart ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak (10.00).

TÜİK, Mart ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak (10.00).

Koronavirüs Bilim Kurulu toplanarak Covid-19 pandemisi ile ilgili değerlendirmesini yapacak ve tavsiye kararlarını açıklayacak.

Yurt Dışı Gündem

Asya piyasalarında ilk veri Güney Kore tüketici güven endeksi olacak. Mart ayında 103,2 puan ile 100 puanın üzerinde tutunan endeksin Nisan ayı verisi beklenecek (00.00).

Çin'den gelecek sanayi şirket karları ile birlikte gözler uzak kıtaya çevrilecek. Avustralya'da yılın ilk çeyrek dönemi için enflasyon rakamları açıklanacak. Ülkede bir önceki çeyrek dönemde enflasyon dönemsel yüzde 1,3, yıllık yüzde 3,5 artış göstermişti (04.30).

Japonya Hazinesi'nin 2 yıllık tahvil ihalesi de takvimde yer alıyor (06.30).

Fransa'da Nisan ayı için tüketici güven endeksi açıklanacak. Endeks bir önceki ay 91 puana kadar gerilemişti (09.45).

Almanya Hazinesi tarafından gerçekleştirilecek 15 yıllık tahvil ihalesi piyasalar tarafından yakından takip edilecek. Bir önceki 15 yıllık tahvilde ortalama faiz yüzde 0,37 seviyesinde oluşmuştu (12.30).

ABD'de konut piyasasında kredi başvurularını ve faizlerin yönünü gösteren MBA verileri yayımlanacak (14.00).

Aynı saatte Meksika'nın Mart ayı ticaret rakamları da ekranlara düşecek.

Brezilya'dan Nisan ayının ilk 15 günü için enflasyon rakamları açıklanacak. Bir önceki ayın ilk 15 günü enflasyon yıllık yüzde 10,79 seviyesinde gelmişti (15.00).

ABD'de Mart ayı için öncü ticaret ve stok rakamları (15.30), ardından bekleyen konut satışları (17.00) verileri ile DoE petrol ve petrol ürünleri stok rakamları ekranlara düşecek (17.30).

ABD Hazinesi'nin 5 yıllık tahvil ihalesi günün son verisi olarak analistler tarafından yakından izlenecek. Bir önceki 5 yıllık tahvilde faiz yüzde 2,543 seviyesine kadar yükselmişti (20.00).

Yurt içinde günün en önemli gündem maddesi TCMB'nin yılın ikinci "Enflasyon Raporu" olacak.

Yurt içinde günün en önemli gündem maddesi TCMB'nin yılın ikinci "Enflasyon Raporu" olacak.

TCMB, 27 Ocak'ta açıkladığı yılın ilk enflasyon raporunda yıl sonu için tüketici fiyat tahminini yüzde 23,2 olarak açıklamıştı. Bu raporda tahminin yukarı yönde revize edileceği tahmin ediliyor (10.30).

TÜİK, Nisan ayına ilişkin ekonomik güven endeksi ve Şubat ayına ilişkin katı yakıtlar istatistiklerini duyuracak (10.00). Ekonomik güven endeksi bir önceki ay yüzde 2,5 düşüşle 95,7 seviyesine inmişti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Yurt Dışı Gündem

Bir gün önce tüketici güveninin açıklandığı Güney Kore'de bu kez iş dünyası güven endeksi rakamı gelecek. Mart ayında 83 seviyesinde gelen iş dünyası güven endeksi için Nisan ayı raporu yayımlanacak (00.00).

Ardından gözler uzak kıtaya dönecek ve Yeni Zelanda'nın Mart ayı ticaret rakamları izlenecek (01.45).

Japonya'dan haftalık menkul kıymetler verileri ile birlikte Mart ayına ilişkin sanayi üretimi rakamları açıklanacak (02.30).

Bölgede günün en önemli kararı Japonya Merkez Bankası(BoJ) tarafından açıklanacak; BoJ faiz kararıyla birlikte makroekonomik tahminlerini yayımlayacak. Faizi uzun süredir yüzde -0,10 seviyesinde tutan BoJ, bir önceki raporunda bu yıl için büyüme tahminini yüzde 3,8, çekirdek enflasyon tahminini yüzde 1,1 olarak belirlemişti (06.00).

Avrupa'da ilk önemli veri İspanya'nın Nisan ayı öncü tüketici fiyatları ve ilk çeyrek işsizlik oranı olacak (10.00).

İtalya'nın Nisan ayı için tüketici ve iş dünyası güven endeksleri aynı saatte gelecek. Bir önceki ay endeksler aynı sırayla 100,8 ve 110,3 olarak açıklanmıştı (11.00).

Euro Bölgesi için açıklanacak güven endeksleri de yakından izlenecek. Bölgede ekonomik görünüm, sanayi, hizmet ve tüketici güven endeksleri aynı anda yayımlanacak (12.00).

Aynı saatte İtalya'dan sanayi sektörü ciro endeksi verileri gelecek.

Günün bölgede en önemli verisi ise Almanya enflasyonu olacak. Gün boyu 6 eyaletten gelecek tüketici fiyatları verilerinin ardından, Ülke geneli için öncü enflasyon rakamları açıklanacak (15.00).

ABD'den haftanın çok beklenen verilerinden olan GSYH rakamları gelecek. 2021 yılı son çeyrekte yüzde 6,9 büyüyen ABD ekonomisi için yılın ilk çeyrek rakamlarının ilk tahmini açıklanacak (15.30).

Aynı saatte her perşembe olduğu gibi haftalık işsizlik başvuruları ekranlara düşecek.

ABD doğal gaz stoklarının ardından Kansas City Fed imalat endeksi verileri yayımlanacak (17.30, 18.00).

Kanada'nın 30 yıllık, ABD'nin 7 yıllık tahvil ihaleleri de takvimde yer alıyor (19.00, 20.00)

TÜİK, dış ticaret, hizmet üretici fiyatları, turizm istatistiklerini açıklayacak (10.00).

TÜİK, dış ticaret, hizmet üretici fiyatları, turizm istatistiklerini açıklayacak (10.00).

TCMB, 2021 yılı son çeyrek dönem için yerel ve konsolide bankacılık istatistikleri raporunu yayımlayacak (10.00).

MÜSİAD'ın hazırladığı SAMEKS endeksleri ile İSO imalat sektörü PMI verisi de aynı saatte ekranlara düşecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mart ayına ilişkin giriş-çıkış yapan yabancı ve vatandaşlar istatistiklerini duyuracak (11.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), Mart ayı için bankacılık sektörü bilgilerini açıklayacak (14.00).

TCMB, Mart ayına ilişkin M3 ve M1 verilerini açıklayacak (14.30).

Hazine'nin 3 aylık iç borçlanma programı piyasa kapanışına doğru açıklanacak.

Yurt Dışı Gündem

Asya piyasaları Güney Kore'den gelecek yoğun veri akışıyla güne başlayacak. Güney Kore'de Mart ayına ilişkin sanayi üretimi, perakende satışlar, inşaat ve hizmet üretimi, öncü göstergeler endeksi verileri aynı saatte ekranlara düşecek (02.00).

Japonya'da Mart ayına ilişkin perakende satışlar verileri duyurulacak (02.50).

Çin'in imalat sanayinin görünümünü yansıtan Caixin imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi(PMI) Nisan ayı verisi açıklanacak. Mart ayında endeks 48,1 puan ile 50 puan sınırının altında kalmıştı (04.45).

Japonya konut başlangıçları, inşaat siparişleri, Singapur üretici fiyatları, iş dünyası güven endeksi verileri aynı saatte yayımlanacak (08.00).

Avrupa'da açılışla birlikte önemli bir veri karşılanacak; Almanya'nın ilk çeyrek döneme ilişkin GSYH rakamları yayımlanacak. 2021 yılı son çeyrekte GSYH dönemsel yüzde 0,3 daralırken, yıllık yüzde 1,8 artış göstermişti (09.00).

Günün diğer önemli büyüme rakamı Fransa'dan gelecek; ilk çeyrek için öncü GSYH rakamları açıklanacak. Ülkede bir önceki dönem GSYH dönemsel yüzde 0,7, yıllık yüzde 5,4 yukarı gelmişti. Aynı saatte tüketici harcamaları ve öncü enflasyon rakamları da ekranlara düşecek.

İspanya'da ilk çeyrek GSYH ve Mart ayı perakende satış verileri yayımlanacak (10.00).

Büyüme rakamları İtalya ile devam edecek; diğer ülkelerde olduğu gibi ilk çeyrek için GSYH rakamları ekranlara düşecek (11.00).

Avrupa'da yoğun veri akışı Euro Bölgesi için ilk çeyrek öncü GSYH ve Nisan ayı öncü tüketici fiyatları rakamlarıyla devam edecek. Bölgede 2021 yılı son çeyrekte GSYH dönemsel yüzde 0,3, yıllık yüzde 4,6 artış göstermişi (12.00).

Aynı saatte İtalya'nın öncü enflasyon rakamları da gelecek.

Günün ilk verisi Meksika GSYH rakamları olacak. Ülkede yılın ilk çeyrek dönemine ilişkin öncü veriler gelecek. Bir önceki dönemde GSYH dönemsel olarak değişiklik göstermezken, yıllık yüzde 1,1 büyümüştü (14.00).

Şili'nin Mart ayına ilişkin sanayi üretimi, perakende satışlar ve işsizlik rakamları aynı saatte yayımlanacak (15.00).

Günün bir diğer önemli verisi ABD'nin kişisel gelir ve tüketim rakamları olacak. Şubat ayında yüzde 0,5 artan gelirler ve yüzde 0,2 artan tüketim için Mart ayı rakamları takip edilecek. Piyasanın enflasyonun görünümü açısından takip ettiği çekirdek PCE rakamları da açıklanacak (15.30).

ABD'den beklenen diğer veriler Nisan ayı için Chicago PMI ve Michigan tüketici güven endeksi olacak (16.45, 17.00).

ABD'de dünün son verileri haftalık Baker Hughes sondaj kule sayıları ve tarım fiyatları olacak (20.00, 22.00).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın