Görüş Bildir
Haberler
Futbol Şöleni Başlıyor

Futbol Şöleni Başlıyor

Fatih
11.06.2014 - 23:51

Futbol Şöleni Başlıyor

4 yıl önce Hollanda - İspanya finali ile kapanan Dünya Kupası 4 yıl sonra Brezilya'da yeniden start alıyor. Kupanın ilk maçı Brezilya - Hırvatistan karşılaşması TSİ 23.00'te başlayacak.

12 farklı şehirde toplam 64 karşılaşmanın oynanacağı 2014 Dünya Kupası'nda 32 takım mücadele edecek. Kupada ilk maç, Sao Paulo kentindeki Arena de Sao Paulo'da bugün yerel saatle 17.00'de (TSİ 23.00) ev sahibi Brezilya ve Hırvatistan takımları arasında oynanacak. Karşılaşmayı Japon hakem Yuichi Nishimura

yönetirken yardımcıları da Toru Sagara ve Toshiyuki Nagi olacak. 4. hakem ise İranlı Alireza Faghani.

Final karşılaşması ise 13 Temmuz Pazar günü saat 22.00'de (TSİ) Rio de Janeiro'daki Estadio Jornalista Mario Filho'da (Maracana) yapılacak.

TÜRKİYE 12 YILDIR DÜNYA KUPASINDA YOK

Güney Kore ve Japonya'nın ev sahipliğinde 2002 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda üçüncü olarak tarihi bir başarıya imza atan Türkiye A Milli Futbol Takımı, o günden bu yana Dünya Kupası'na katılamadı.İlk kez 1950 yılında FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkını elde eden Türkiye, o yılki Dünya Kupası'nın

düzenleneceği Brezilya'nın uzaklığının doğurduğu mali problem yüzünden turnuvaya katılamadı.

A Milliler, 1954 yılında İsviçre'de düzenlenen Dünya Kupası'nda grubunda üçüncü olarak bir üst tura çıkma başarısı gösteremedi. Şenol Güneş yönetimindeki Ay-Yıldızlı takım, Güney Kore ve Japonya'nın ev sahipliğinde 2002 yılında yapılan Dünya Kupası'nda ise 3'üncü olarak tarihi bir başarı elde etti.

Türkiye, bu tarihten sonra bir daha Dünya Kupası'na katılabilme başarısı gösteremedi.

TÜRKİYE'DEN BREZİLYA'YA 26 FUTBOLCU

2014 Dünya Kupası'nda, futbol hayatını Türkiye'de sürdüren 26 yabancı oyuncu mücadele edecek. Türkiye'de forma giyen, milli takımlarının Dünya Kupası kadrosundaki futbolcular şöyle:

  • Fenerbahçe: Pierre Webo (Kamerun), Bruno Alves (Portekiz), Raul Meireles (Portekiz), Dirk Kuyt (Hollanda), Joseph Yobo, Emmanuel Emenike (Nijerya)

  • Galatasaray: Aurélien Chedjou, Dany Nounkeu (Kamerun), Wesley Sneijder (Hollanda), Didier Drogba

  • (Fildişi Sahili), Fernando Muslera (Uruguay), İzet Hajrovic (Bosna-Hersek)

  • Beşiktaş: Hugo Almeida (Portekiz), Jermaine Jones (ABD)

  • Çaykur Rizespor: Godfrey Oboabona (Nijerya), Ousmane Viera (Fildişi Sahili)

  • Torku Konyaspor: Charles Itandje (Kamerun), Teofanis Gekas (Yunanistan)

  • Medical Park Antalyaspor: N'Djock, Enoh (Kamerun)

  • Gaziantepspor: Haris Medunjanin (Bosna Hersek)

  • İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü: Edin Visca (Bosna Hersek)

  • Elazığspor: Ognjen Vranjes (Bosna Hersek)

  • Kayseri Erciyesspor: Senijad Ibricic (Bosna Hersek)

  • Kayserispor: Alexandros Tziolis (Yunanistan)

  • Trabzonspor: Sol Bamba (Fildişi Sahili)

FIFA'nın, her 4 yılda bir organize ettiği Dünya Kupası 1930 yılında düzenlenmeye başladı. Bu turnuvayı organize eden dönemin FIFA Başkanı Jules Rimet'in onuruna onun adıyla başlatılan Dünya Kupası 1942 ve 1946 yıllarında İkinci Dünya Savaşı nedeniyle yapılamadı.

Jules Rimet Kupası, 3 kez şampiyonluğa ulaşan Brezilya'nın müzesine gittikten sonra 1974'ten itibaren 'FIFA Dünya Kupası adı altında organize edilmeye başladı. 18 kez düzenlenen Dünya Kupası'nda en başarılı takım Brezilya olarak göze çarpıyor. Kupayı 5 kez müzesine götüren Brezilya'yı, 4 şampiyonlukla İtalya takip ediyor. 2006 yılında Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda finalde Fransa'yı penaltı atışları (6-4) sonucu yenen ve 4. kez bu onura ulaşan İtalya'nın ardından ise 3 kupayla Almanya geliyor.

2010 yılında Güney Afrika'da düzelenen son kupayı ise Hollanda'yı uzatmada 1-0 yenen İspanya tarihinde ilk kez kazandı.

Dünya Kupaları'nın gol kralları

1962 4 Garrincha, Vava (Brezilya), Sanchez (Şili), Jerkoviç (Yugoslavya), Iwanow (SSCB),

(Gol krallığında ilk sırayı 5'er gollü İspanya'dan David Villa, Hollandan'dan Wesley Sneijder ve Uruguay'dan Diego Forlan ile paylaşan Thomas Müller asist fazlalılığıyla rakiplerini geçti ve Altın Ayakkabı'nın sahibi oldu. Müller 3, rakipleri ise birer asisti yaptı.

Gazetesport

Kaynak: http://www.gazetesport.com/haber/1438...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0