Görüş Bildir
Haberler
Evde Yapmak Mümkün Olduğu Halde Para Verip Satın Aldığımız 13 Şey

Evde Yapmak Mümkün Olduğu Halde Para Verip Satın Aldığımız 13 Şey

diazepam
08.08.2014 - 11:00 Son Güncelleme: 08.08.2014 - 11:03

Eskiden hayat bilgisi derslerinde 'Kış hazırlıkları' ünitesinde gördük ki aslında bugün satın aldığımız birçok gıda maddesi ev ortamında rahatlıkla hazırlanabiliyor. 'Organik' adı altında normalinden 3-4 kat fazla para vererek satın aldığımız şeyleri, esasında evimizde kendimiz de yapabiliriz. İşte bunlardan birkaçı.

1. Yoğurt

1. Yoğurt

En başta yoğurt geliyor tabii ki. Para verip hazır yoğurtlardan almak yerine, sütten kendiniz mayalarsanız çok daha sağlıklı bir yoğurt elde edersiniz. Hele bir süre sonra kendi saf mayanıza ulaşmanın verdiği keyif de bir başka olacaktır. 

http://www.uzmantv.com/konu/yogurt-nasil-yapilir

2. Reçel

2. Reçel

Glikoz şurupları ile hazırlanmış yapay reçeller yerin çok daha basit şekilde, doğal şekerli, bol taze meyveli reçellerinizi kendi evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. 

http://www.nefisyemektarifleri.com/kategori/tarifler/diger-tarifler/recel-tarifleri/

3. Tarhana

3. Tarhana

Her ne kadar aktarlarda 'organik köy tarhanası' adı altında onlarca marka tarhana satılıyor olsa da. Sizin kendi seçtiğiniz malzemelerle yoğurduğunuz, güneş altında kuruttuğunuz tarhananız gibi olmayacaktır hiçbiri. 

http://www.hayatcafetarifleri.com/2012/10/ev-yapimi-tarhana-tarifi.html

4. Makarna & erişte

4. Makarna & erişte

Makarna diyarı İtalya'da hemen hemen herkes makarnasını evinde hazırlıyor. Paket makarna alana iyi gözle bakmıyorlar. Yapımı o kadar basit ki 'bunca zaman niye evde yapmamışım ki ben bunu' diye hayıflanacaksınız. 

http://alyaberke.mutfaksirlari.com/2013/08/26/eriste-yapimi/

5. Salça

5. Salça

Her ne kadar açık havada, odun ateşinde, imece ile büyük kazanlarda hazırlananları makbul olsa da, evinizde salça yapmamanız için hiçbir sebep yok. 

http://sevgidenesintiler.blogspot.com.tr/2013/08/domates-salcas-nasl-yaplr.html

6. Ayran

6. Ayran

Zaten artık yoğurdunu kendi yapan biri olarak ayranınızı da ev yoğurdunuzdan yapmayı ihmal etmezsiniz. Bir de maden suyu ile hazırladığınız ayranı dolapta bir süre bekletip, ekşittikten sonra içmeyi deneyin, seveceksiniz. 

Ancak maden suyu ile hazırlanan bu ayranı sürekli yapmayın böbrek taşı oluşumunu tetiklemesin!

http://www.uzmantv.com/ayran-nasil-yapilir

7. Ekmek

7. Ekmek

İstediğiniz malzemeden, saf undan, az tuzlu ev ekmeği yapmak varken neden bol beyaz unlu, tuzlu fırın ekmeği yiyorsunuz ki? Kendi zeytinli, cevizli, dereotlu, vs. ekmeklerinizi pişirin. 

http://www.ekmeksanati.com/documents/adfdmadfdmuygulamalfdekmekyapfdmfd.html

8. Çökelek

8. Çökelek

Son derece basit ve hızlı bir şekilde yapılabilecek çökeleği satın almanız hataydı zaten.

http://www.youtube.com/watch?v=ondoLVHBM3s

9. Soğuk çay

9. Soğuk çay

Kendi terinizi akıtarak yaptığınız, türlü türlü meyveli soğuk çayı içmenin keyfi de bir başka olacaktır. Şeftali, limon, mango arasında kalmayın. Portakal, mandalina, elma, üzüm gibi kombinasyonları da deneyin.

http://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/icecekler/seftalili-buzlu-cay-60

10. Sucuk

10. Sucuk

Baharatını, yağını, kıymasını ayarladığınız, balkonunuzda kuruttuğunuz sucuktan yapılan sucuklu yumurtanın kokusu hiç hazır sucuğunkine benzer mi? İçinde ne olduğunu bildiğiniz bir sucuk yemeni keyfini çıkarın. 

http://cahidejibek.com/2013/09/26/kiyma-makinasinda-sucuk-yapimi/

11. Turşu

11. Turşu

En önemli kış hazırlıklarından. Aklınıza gelen her şeyin turşusunu yapabilirsiniz. Bizim naçizane önerimiz erik ve bamya turşusudur. Mutlaka deneyin, pişman olmazsınız. 

http://www.uzmantv.com/konu/tursu-nasil-yapilir

12. Konserve

12. Konserve

Diğerlerine göre nispeten daha yaygın olarak evlerde yapılıyor. Ama yine de market raflarındaki konserveleri görünce geniş bir pazar payı olduğunu anlıyoruz. Siz siz olun menemen yapmak için illaki konservelerinizi kendiniz kurun.

http://www.evimizde.com/konudetay.php?kid=255&konu=konserve-nasil-yapilir-evde-konservenizi-kendiniz-yapin

13. Mantı

13. Mantı

Kabul ediyoruz biraz el emeği, hüner ve sabır gerektiriyor. Ama emek yoksa ekmek de yok! Mutlaka eliniz alışacaktır bir süre sonra. 

http://www.uzmantv.com/konu/manti-tarifi

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
21
6
5
4
4
4