Emniyetten Yalanlama: Ali Demir'in Adını Verdiği Siyasilerin Tutanağa Girmediği İddia Edilmişti
FETÖ’nün ÖSYM Başkanlığı’ndaki yapılanmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınıp serbest bırakılan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in ifadesinde bazı siyasilerin adını verdiği ancak bunların tutanağa girmediği iddia edilmişti. Ankara Emniyet Müdürlüğü, söz konusu iddiaları yalanladı ve çıkan haberlerle ilgili olarak 'yasal süreç başlatılacaktır' dedi.
AA'nın aktardığı habere göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü, ‘FETÖ‘ soruşturması kapsamında 8 Nisan’da gözaltına alınan eski ÖSYM başkanı Ali Demir’in, gözaltında tutulduğu sürede yasa gereği sadece avukatlarıyla görüştürüldüğü, milletvekilleri tarafından hiçbir şekilde ziyaret edilmediği ve böyle bir talebin kesinlikle olmadığı yönünde açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
'Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde yürütülmekte olan FETÖ/PDY’nin ÖSYM yapılanması soruşturmasında 8 Nisan’da gözaltına alınan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in ifadesi, emniyet müdürlüğümüzde alınmamış olup Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nda avukatı eşliğinde alınmıştır. Ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğümüzde gözaltında tutulduğu süre içinde yasa gereği sadece avukatlarıyla görüştürülmüş, milletvekilleri tarafından hiçbir şekilde ziyaret edilmemiş, böyle bir talep kesinlikle olmamıştır. Yapılan bu asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı haberle ilgili yasal süreç başlatılacaktır.'
Demir’i AKP'li vekillerin ziyaret etmek istediği iddia edilmişti
Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın 'emniyet kaynaklarına' dayandırdığı haberine göre,eski ÖSYM Başkanı Ali Demir, FETÖ’nün ÖSYM Başkanlığı’ndaki yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 8 Nisan 2019’da gözaltına alınmasının ardından 3-4 AKP’li vekil, Demir’i ziyaret etmek üzere Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gittiği iddia edilmişti. Burada Demir’le görüşmek istediklerini söyleyen AKP’li vekillere, Emniyet’ten ‘ret’ yanıtı verildiği öne sürülmüştü.
Tutanağa girmedi iddiası
Demir’e, kopya çekilen 2010 KPSS sınavına ilişkin delil olarak saklanan soru kitapçıklarını neden imha ettiği ve kurumdaki FETÖ’cü personelle neden çalışmayı sürdürdüğü sorulduğu öne sürülmüş ayrıca iddiaya göre Demir bu soruya o dönemin siyasetçilerini işaret ederek yanıt vermiş. Ancak sorgu sırasında bu bölümler tutanaktan çıkarılmış ve Demir'in soruların sızdırıldığı tespit edildiği halde 2012 KPSS sınavının neden iptal edilmediği sorusuna karşılık da önemli bir ismi işaret ederek, “Sordum, iptal edilmesin yanıtı alınca iptal etmedik” dediği, ancak bu bölümlerin ifade tutanağına yazılmadığı öne sürülmüştü.
Önce ev hapsi kararı verilmiş, sonra o da kaldırılmıştı
Ali Demir, Emniyet’teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 17 Nisan’da adliyeye sevk edilmişti. Demir’e, sorgusunda, FETÖ’nün üst düzey yöneticileri Şerif Ali Tekaalan ve Cemil Koca ile olan telefon irtibatı da sorulmuş, kendisi bunun, “öğretim üyeliği döneminde olduğunu” öne sürmüştü. İfade işlemi sonrasında soruşturma savcısının “silahlı terör örgütüne üyelik” suçundan tutuklanmasını istediği Demir, nöbetçi sulh ceza hâkimliğince serbest bırakılmış ancak kendisine “elektronik kelepçe takmak suretiyle konutu terk etmeme” adli kontrol şartı getirilmişti. Demir’in avukatlarının itirazı üzerine de sulh ceza hâkimliği, konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol şartını kaldırılmıştı.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Kandırıldıkları falan yoktu, as olan pastayı bölüşemeyince (bakanlıklar belediyeler ihaleler) birbirlerini girdikleri idi. Kpss ve üniversite sorularının sız... Devamını Gör
Adamın tipi fetö , rte diye bağırıyor. Fabrikadan çıkmalar sanki amk hepsimi aynı tıp olur ya
“önemli bir ismi işaret ederek, “Sordum, iptal edilmesin yanıtı alınca iptal etmedik””. Çok da zor değil tahmin etmek 😀.