1. Önce kendinizle başlayın ve neyin uzmanı olursanız olun daha esnek bir düşünce yapısı geliştirin.
2. Zihninizi esnek tutmak için yaratıcılığın şart olduğunu unutmayın.
3. Yaratıcılığınızı sadece işinizde ya da akademik çalışmalarınızda değil, yaşam tarzınızda ve düşünce sisteminizde uygulamanız yaşadığınız toplumun refahını ve gelişimini de büyük ölçüde pozitif yönden destekleyecektir.
4. Yalnız değişimin her yerde özellikle de ülkemizde hele ki eğitim alanında her zamanda takdir edilmediğini ve teşvik de görmediğini aklınızın bir köşesinde tutmayı da unutmayın. Bu dirence karşı, akıntıya karşı yüzerek hep yeni kaslar geliştireceksiniz bunun farkında olun.
5. Kendinizle başladıktan sonra ve etrafınızda kim olursa olsun ister yerleri süpürürken gördüğünüz bir apartman görevlisi isterse de şirketin CEO’su, başkalarını da daha yenilikçi, esnek ve açık bir gerçeklik bulmaya çalışmak konusunda teşvik edin.
6. Bir problemi çözmeye çalışırken, aklınıza anında gelen ilk fikirleri kullanmak yerine odak noktanızı geliştirmeyi deneyin.
7. Nasılsa ben bu işin okulunu okudum demekten vazgeçip, bakış açınızı genişleterek bilginizi geliştirin. Tabii ki hepiniz bazı alanlarda uzman olabilirsiniz, ama başkalarının bilgisine güvenmek, daha geniş bir ufku da keşfetmenize ve dünyayı çeşitli perspektiflerden görmenize yardımcı olacaktır.
8. Daima zihninizin verdiği tepkileri kontrol edin ve zihninizin sürekli gösterdiği yönlendirmelerine uymayı reddedin. “Bunu iyi biliyorum.” veya “Bunun işe yaradığını biliyorsam neden farklı bir şey deneyeyim?” gibi şeyler söylüyor olmak oldukça yaygın bir durum. Bu tür düşünceler Einstellung etkisine yol açar. Bu nedenle, bu tür düşüncelerden uzak durun.
9. Zaten bildiğinizi düşündüğünüz bazı şeyleri başka perspektiflerden ve yaklaşımlardan tekrar öğrenme cesaretine sahip olun.
10. Etrafınızdakilerin sesine de kulak verin, başka bakış açılarına da dikkat edin ve kendinizi doğaçlama yapmaya ve zihninizin yaratıcı tarafını eğitmeye sürekli teşvik edin.
Hepimiz biliyoruz ki zaten var olanların aksine, daha yaratıcı, daha esnek, daha kendine özgü bir yaklaşımı benimsemek her daim zaman alsa da beyninizi bu alanda eğitmekten asla vazgeçmeyerek, daha önce sizde olan ve sımsıkı tuttuğunuz (yurt dışına gitmeden dil edinilmez, ben zaten derdimi anlatacak kadar biliyorum, Türk hocadan dil edinilmez… vs. gibi milyonlarca cümle kurabiliriz) fikirlere tutunmayı bırakmanız gerekir. Yeniliklere daha yakın yaşamak istiyorsanız kendinizi eğitin ve böylece sürekli büyüme ve gelişme yoluyla öğrenin.
Statükodan uzak ve “hep yaptığımız gibi yapalım çünkü bu yöntem doğru işliyor” zihniyetinden uzak, herhangi bir ilerlemeye karşı paslanmadan beynimizi zorlayarak dil edinmek dileği ile.
Link1
Link2
Link3
Instagram
Twitter
Linkedin
Web
Yorum Yazın
ne einstellungu ya🤣 başta en önemli sebebi ekonomidir avrupada millete vize yok 10 euroya uçak parası buluyor ordan oraya gidiyor illaki öğreniyor...yoksa bi... Devamını Gör
imkanın varsa öğrenmek istediğin dili yerinde yoksa bol bol dinleme yapacaksın benim 63 yaşındaki teyzem Rusça öğrendikten sonra dünyada herkes öğrenebilir o... Devamını Gör
Arabistan yurtdışında okumaya giden gençler için burs veriyor 6 bin türk lirası kadar üç kere dersten kalma hakkın var başarısız olursan geri ülkene dönüyors... Devamını Gör