onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bulgaristan Göçmenlerinin Vazgeçemediği 14 Efsane Lezzet

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

etiket Bulgaristan Göçmenlerinin Vazgeçemediği 14 Efsane Lezzet

ilmissha
04.05.2015 - 16:20 Son Güncelleme: 18.05.2015 - 18:06

Çevrenizde Bulgaristan göçmeni bir arkadaşınız var ise, mutlaka adını telaffuz etmekte oldukça zorlandığınız bu yiyeceklerden bir iki tanesini duymuşsunuzdur. Bazıları alışkın olmadığınız tatlara sahip olsa da; bazıları bir o kadar lezzetli, alışkanlık yapan cinsten; alışınca vazgeçmesi zor. Bu yüzdendir ki bir göçmen evinde mutlaka rastlaşırsınız bu güzide yemeklerle. En bilinen ve en çok tüketilen ''macır'' lezzetleriyle başlıyoruz galerimize.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Kifla

1. Kifla

Yumuşacık hamuru, içindeki koyu kıvamlı marmelatıyla özellikle kahvaltıların vazgeçilmezidir. Hele bir de yanında  Bulgaristan bozası olursa değmeyin keyfimize.

2. Baniçka

2. Baniçka

Kifladan sonra baniçkadan bahsetmemek olmaz elbet. İnce hamurun içine peynir koyularak yapılan bu börek, aynı şekilde kahvaltı sofralarının bir numaralı isimlerinden. Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı semtlerde bulunması kuvvetle muhtemel.

3. Lutenitsa

3. Lutenitsa

Ekmek üstüne sürülen, içerisinde kırmızı biber, domates, patlıcan, havuç bulunan kahvaltılık sos. Kahvaltılık olsa da günün her saati afiyetle yenebilen, bilmeyenlerin tadına bakınca hayran kaldığı bir lezzettir. Hazırı gibi evde kazan dolusu yapılanı da ayrı bir güzeldir.

4. Boza

4. Boza

Tüm bozalardan farklı olarak ekşi değil de tatlı olan bu boza lıkır lıkır içilesidir; boza sevmem diyenler bu bozayı tadınca fikir değiştirirlerse şaşmamak lazım.

5. Kulaç

5. Kulaç

Pişiden çok farkı olmayan bir hamur işidir, özellikle bayramlarda ninelerimiz tarafından tepsi tepsi yapılır, sıcak sıcak afiyetle tüketilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Akıtma

6. Akıtma

Kreple benzerlik gösteren; fakat krepten farklı olarak mayayla yapılan bir babaanne lezzetidir. Cızlama olarak da bilinen bu nefis hamur işi göçmenlerin vazgeçilmezlerinden biridir.

7. Prensesa

7. Prensesa

Yine bir kahvaltı klasiği olan prensesa ile devam ediyoruz. Ekmek üzerine konan kaşar peynirinin kendine has yapılan bir mini fırında eritilmesiyle yapılan çıtır çıtır bir lezzettir. İsteğe göre üzerine salam ya da sucuk da eklenir. Hele bir de Bulgaristan kaşkavalı ile yapılırsa tadına doyum olmaz.

8. Kapama

8. Kapama

Klasik göçmen lezzetlerinden kapama da olmazsa olmazlardan. Pirinç üzerine tavuk eti ya da kırmızı etle yapılan bu yemek, bayram sofralarında, kalabalık akraba yemeklerinde sofraların baş tacıdır. Denk gelir de bir göçmen evine yemeğe giderseniz, önünüze gelecek ilk yemek büyük olasılıkla kapama olacaktır.

9. Lukanka

9. Lukanka

Çoğunlukla içki sofralarının vazgeçilmezi olan bol baharatlı, pişirilmeden tüketilen sert bir sucuktur. Damak tadınıza farklı gelebilecek olan bu lezzet göçmenler tarafından oldukça sevilerek tüketilir.

10. Kebapçe ve Köfte

10. Kebapçe ve Köfte

Bulgaristan'a gidilir gidilmez tüketilen yemeklerin başında gelir. Adı geçtiği anda bile ağzı sulandıran kebapçe ve Bulgaristan köftesini, göçmenlerin yoğun olduğu bölgelerde bulabilmeniz mümkün. Tadı aynı mıdır orası ise meçhul.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Zakuska

11. Zakuska

Göçmenlerce pek sevilen çikolata kaplı bisküvidir; her giden mutlaka bir paket getirir.

12. Sezoni

12. Sezoni

İçinde çilek, kiraz, şeftali gibi meyve dolgusu olan çikolata. Göçmenler için ''Alamancıların'' getirdiği çikolatayla eşdeğerdir.

13. Kamenitza

13. Kamenitza

Bulgaristan'ın en çok tüketilen birasıdır, iki buçuk litrelik olanları da mevcuttur. Tadına doyum olmayan bu birayı Bulgaristan'a gidip de içmeyen neredeyse yoktur.

14. Mastika

14. Mastika

Mezesiz tüketilmesi zor olan, alkol oranı yüksek bir rakıdır. Alışkın olmayanı fena yamultur söylemesi bizden.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
889
325
97
41
37
33
20
Yorumlar Aşağıda
Reklam