Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

FreiGeist
26.06.2015 - 08:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların sabah saatlerinde Bartın, Zonguldak, Düzce ve Sakarya çevreleri ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde , öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevreleri, Samsun'un doğu ilçeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan,Iğdır ve Bingöl ile Van'ın kuzey ilçeleri) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Bartın, Zonguldak, Düzce ve Sakarya çevreleri ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde , öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevreleri, Samsun'un doğu ilçeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan,Iğdır ve Bingöl ile Van'ın kuzey ilçeleri) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

BURSA Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

İSTANBUL Parçalı bulutlu 26

KIRKLARELİ Parçalı bulutlu 26

EGE

Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimleri parçalı bulutlu, öğleden sonra Kütahya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı bulutlu 24

DENİZLİ Parçalı bulutlu 31

İZMİR Az bulutlu ve açık 29

MANİSA Az bulutlu ve açık 31

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, bölgenin iç ve doğu kesimleri parçalı bulutlu, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'in doğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

ANTALYA Az bulutlu ve açık iç kesimleri parçalı bulutlu 35

BURDUR Parçalı ve az bulutlu 29

MERSİN Parçalı ve az bulutlu 31

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin kuzey ve doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

ESKİŞEHIR Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

KAYSERİ Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

SİVAS Parçalı yer yer çok bulutlu 24

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

KARABÜK  Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 22

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

GİRESUN Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 24

GÜMÜŞHANE Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 20

SAMSUN Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 26

TRABZON Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 24

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Elazığ, Van ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan,Iğdır ve Bingöl ile Van'ın kuzey ilçeleri) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin güneydoğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AĞRI  Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 24

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 19

MALATYA Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 31

VAN Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 24

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BATMAN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 31

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 35

DENİZLERDE HAVA

İlk saatler Orta Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), ilk saatler doğusu 5 ila 7 (40-60 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), ilk saatler batısı 5 ila 7 (40-60 km/s), kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Karadeniz'de 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğu, öğle güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) akşam 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu, kuzeyi parçalı bulutlu Rüzgâr: kuzeyi kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, İskenderun Körfezi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s),, sabah Antalya Körfezi kuzeyden 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m,Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) gece güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0