Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

FreiGeist
13.04.2015 - 08:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin doğu kesimlerinde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Nevşehir, Sivas ve Yozgat çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 

Yağışların Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Kars, Ağrı, Iğdır, Van ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Kars, Ağrı, Iğdır, Van ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi, Karadeniz'in iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden özellikle kara ulaşımında aksamalar başta olmak üzere oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA Az bulutlu ve açık 20

EDİRNE Az bulutlu ve açık 24

İSTANBUL  Az bulutlu ve açık 15

KIRKLARELİ Az bulutlu ve açık 24

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Az bulutlu ve açık 13

İZMİR Az bulutlu ve açık 21

MANİSA Az bulutlu ve açık 22

MUĞLA Az bulutlu ve açık 18

AKDENİZ

Az bulutlu, doğusunun parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde hafif buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu 19

ANTALYA Az bulutlu ve açık 23

HATAY Parçalı ve çok bulutlu 19

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu 20

İÇ ANADOLU

Az bulutlu, güney ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karaman, Niğde, Aksaray, Kayseri ve Kırşehir çevrelerinin yağmur, Nevşehir, Yozgat, Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve sabah saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve az bulutlu 13

ÇANKIRI Parçalı bulutlu 12

ESKİŞEHİR Az bulutlu 15

KONYA Parçalı ve çok bulutlu 11

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve az bulutlu 16

DÜZCE Parçalı ve az bulutlu 19

KASTAMONU Parçalı bulutlu 14

ZONGULDAK Az bulutlu ve açık 13

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu 12

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 13

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu 10

TRABZON Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu 11

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Erzinca, Şırnak ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZİNCAN Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmurlu 11

ERZURUM  Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

KARS Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 5

MALATYA Çok bulutlu 8

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 13

GAZİANTEP Parçalı bulutlu 15

ŞANLIURFA Parçalı bulutlu 17

SİİRT  Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 10

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Az bulutlu, Doğu Karadeniz parçalı bulutlu, doğusu yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, batısı kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/saat), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Doğu Karadeniz'de 1,0 ila 2,0m Görüş: iyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, kuzeyi sabah kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/saat), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m güneyi 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu, Doğu Akdeniz parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/saat), öğleden sonra 3 ila 5(20-40 km/saat), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, batısı kuzeybatıdan, öğleden sonra güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat), kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga yüksekliği: 0,25 ila 0,5m, Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0