Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

FreiGeist
20.03.2015 - 08:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı çok bulutlu, Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların Hakkari, Bitlis, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak, Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara'nın güneydoğusu ile yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 

Batı bölgelerdeki yağışların hafif olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Hakkari, Bitlis, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak şeklinde olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya ile güneydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur, diğer kesimlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

BURSA Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu 7

EDİRNE Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu 7

İSTANBUL  Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

KIRKLARELİ Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu 8

EGE

Parçalı, zamanla çok bulutlu, iç kesimlerinin hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege' de kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu 11

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu 11

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu 11

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Antalya dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle sağanak, Doğu Akdeniz'de yer yer gök gürültülü sağanak, Göller Yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 17

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu 17

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 16

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölgenin genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu 7

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu 8

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif karla karışık yağmurlu 5

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu 8

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimleri yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

BOLU Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

DÜZCE Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimleri hafif yağmur, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

KARABÜK  Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

ZONGULDAK Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif yağmurlu 5

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 7

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 6

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmurlu 7

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya, Elazığ, Şırnak ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde, Hakkari ve Bitlis ile Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

ERZİNCAN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu 8

ERZURUM  Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3

KARS Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

MALATYA Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

SİİRT  Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 11

DENİZLERDE HAVA

Gece Güney Ege'nin güneyinde ve Akdeniz'de kuvvetli fırtına; Güney Ege'nin güneyinde fırtına; gece Batı Karadeniz 'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/saat), gece 5 ila 7 (40-60 km/saat), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, akşam güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/saat), akşam saatlerine kadar doğusu 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m Orta Karadeniz 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat), öğlen güneyi ile gece bölge geneli kuzeybatıdan yer yer 4 ila 6 (30-50 km/saat), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/saat), öğle saatlerinden itibaren güneyi 6 ila 8 (50-75 km/saat), gece güneyi 9 (60-90 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Güney Ege'nin güneyi 2,5 ila 3,5m, gece 4,0 ila 5,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan, öğlen güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/saat), yer yer 7 ila 9 (60-90 km/saat), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/saat), öğlen batısı 5 ila 7 (40-60 km/saat), akşam 6 ila 8 (50-75 km/saat), gece 7 ila 9 (60-90 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, öğle saatlerinden itibaren 4,0 ila 5,0m, Görüş: Zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu:Parçalı ve çok bulutlu, kar yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, gece doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat), öğlen 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde, Dalga yüksekliği: 0,25 ila 0,75m, Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0