Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Bu Testin Son Sorusunu Sadece Sol Beyni Daha Baskın Olanlar Görebilecek!
İnsanlar beyninin iki yarıküresini de kullanırlar fakat bir tanesi her daim diğerine göre daha aktiftir, çok daha baskındır.İnsanda sol beyin, zincirleme zekanın, mantığın kaynağıdır.
Bu kişiler mantıklı hareket ederler, problem çözme teknikleri gelişmiştir.
Ve bu kişilerle alakalı bilinmesi gereken en önemli şeylerden birisi de, yaşamlarını matematiksel denklemler gibi kurgulamaya yetisine sahip olmalarıdır; matematiksel işlemleri en temele koymalarıdır.
Öyleyse, bu testimizde başarılı olmanın tek bir yolu var: Mantık, psikoloji ve matematik temelli sorulara doğru yanıtlar vermek!
1. Görece kolay bir soru ile başlayalım! Boşluğa hangisi gelmeli?
2. ? yerine hangi sayı gelmelidir?
3. Soldaki disk ok yönünde çevrilirse sağ üstteki çarkın hareketi nasıl olur?
4. Rehinelerin kendilerini rehin alan kişiye karşı empati hissetmesi ve onunla bir bağ kurup pozitif duygular içine girmesine ne denir?
5. Aşağıdakilerden hangisi 1'e en yakındır?
6. Peki, ya bu fotoğrafta kaç kız var?
7. Zihni birazcık dinlendirelim. Buradaki boşluğa hangisi gelmeli?
8. 10 saniyen var! 60'ı 1/3'e bölüp, çıkan sonuçtan -30 çıkarıp, sonra da 2 e bölersen sonuç ne olur?
9. Bu GIF'e yaklaşık 10 saniye kadar bak bakalım!
Üste bakmak yok! Sağ alt köşedeki göz ilk olarak hangi yöne dönmüştü hatırlıyor musun?
10. Bu renklerden hangisi iki ana rengin karışımından olur?
11. Sağlam bir matematik sorusu ile bitirelim! Sence hırsızın kırmızı burunlu olma ihtimali nedir?
Daha ilk soruydu halbuki :(
Daha ilk sorudan elendin, nasıl olduysa artık... Dikkatsizliğine denk geldiğimizi düşünüyoruz, normalde böyle şeyler yaşamazdın çünkü. Neyse problem yok, zihnini biraz dinlendirdikten sonra tekrar çöz bakalım testi!
Aklın karıştı zira!
Aklın, beynin falan mı karıştı, ne oldu böyle? Zihninin odağını tam manasıyla teste çeviremedin öyle sanıyoruz ki. Fakat sorun yok, hepimizin başındaki sıradan bir beladır bu, odaklanamamak. Birkaç saniye dinlendir zihnini ve baştan çöz testi!
Ha ha ha! NO!
Yapma bunu, yapma bunu! Neyse, haydi baştan!
Ciddi olamazsın!
Psikoloji temelli sorulara cevap vermek, zihninle tam manasıyla barış içinde olmanı gerektirir. Fakat sanki sen birazcık kendinle ve zihninle savaş içerisindesin. Hiçkimse, zihniyle kavga içinde olmaktan bir fayda görmemiştir. Sen de görmeyeceksin. Zihninle bir bütün ol ve tekrar dene. Haydi!
Uzun ince bir yoldasın!
Bilinç, insanoğlunun hükmetmekte en çok zorlandığı bilişsel kavramlardan birisidir. Kontrol altına alması, yaşamın doğru tarafına kanalize etmesi pek zordur. Bu nedenle pes etme, tekrar dene!
12. Iııı ıhhh!
Iıııh, haayııırr! Cevap o değil işte, neyse bir sonraki sefere en azından yanlış cevabın hangisi olduğunu bileceksin. E bi zahmet doğruyu da bulursun artık, değil mi?
Hııııı... No!
Hayır, hayır, hayır... Yapma bunu işte! Dikkatini tamamen toplama, kafanı teste verme vaktin gelmedi mi artık, ne dersin?
Sal şu zekanı bi' artık!
Rahat bırak zihnini artık, bırak ki o da çıkan tüm zorluklar karşısında düşünebilme yetisini kullanıp, seni doğruya yöneltebilsin! Haydi!
Dikkatin yerinde mi?
İyi misin? Her şey yolunda mı? Tam 'bu iş oldu' diyoruz fakat sen bir anda gidip yanlış cevapa yöneliyorsun. Neyse, olur böyle şeyler. Haydi bir daha!
Topla kendini, az kaldı!
Neredeyse son soruya gelmiştin fakat anlık bir hata yüzünden en başa dönmekle mükellefsin! Haydi bakalım!
Son bir adım kalmıştı :(
Yazacak çok fazla şey yok. Zaten sona geldin ve bir şeyler söyleyerek aklını karıştırmayalım hiç. Son bir adım, haydi!
Duygularla değil mantığınla yönetiliyorsun!
İşte hem algısı hem de zekâsı ile fırtınalar estirecek bir beyin daha! Sen, zihnini sadece rakamsal verilerle sınırlandırmayıp, zekâsını her açıdan sonuna kadar kullanan nadir kişilerden birisin. Gözlem, tahlil ve kavrama yeteneğin oldukça yüksek ve bunların yanında gelişmiş önermesel mantığın sayesinde soyut işlerde kolaylıkla akıl yürütebiliyorsun. Yüksek algılama kapasiten sayesinde aralarında ilişki olmayan ve kolay kolay da kurulamayacak soyut ve somut olgular arasında kusursuz ve etkili ilişkiler kurabilen, analitik düşünebilen ve en önemlisi zihinsel işlevleri uyumlu bir şekilde belirli bir amaca yönelik olarak kullanabilen bir bireysin. Zihin duvarını, detaycılığın sayesinde elde ettiğin über bilgilerle örecek kadar şüpheci ve bunun yanında, bu duvarı kendi kendine aşabilecek kadar da dahisin!
Yorum Yazın
Ay uğraşamicam sağ beynim baskınmış demek ki.
Bu testi düzeltin yanlış yapmışsınız
Palyanço olayını anlatacak olan var mı ya