onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Borcunu Ödeyemeyen Cemevine Haciz

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Borcunu Ödeyemeyen Cemevine Haciz

Caner
11.04.2015 - 21:44
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sultanbeyli’nde 12 yıldır yapımı tamamlanamayan cemevinin eşyaları, 2007 yılından kalan 10 bin liralık borç ödenemediği için haczedildi. Cemevine polislerle gelen haciz memurları, masa, sandalye ve beyaz eşyaları götürdü. Cemevi yetkilileri, “Cemevleri eğer ibadethane olarak tanınsaydı bu tür sıkıntılar yaşanmazdı.” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultanbeyli Şubesi’nin 2003 yılında inşaatına başladığı cemevi inşaatı, maddi imkansızlıklar nedeniyle 12 yıldır bitirilemedi. İnönü Stadı’ndaki yardım konserinden kalan 10 bin liralık borcun ödenememesi üzerine cemevine haciz geldi. 9 Nisan Perşembe günü polis eşliğinde gelen haciz memurları, cemevinin masa, sandalye, buzdolabı, çamaşır makinesi ve televizyonunu götürdü.

Yaşadıklarını anlatan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultanbeyli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sadegül Çavuş, “Sultanbeyli’de Alevilerin ibadet edebileceği bir yer yoktu. Biz de burada bir cemevi yapmaya karar verdik. İnşaata başlamamızla birlikte buranın sorunları da başladı. İşte onlarca dava açıldı, yargılandık, cezalar aldık. Buradaki cemevi inşaatını bitirmek istiyorduk. İnönü Stadı’nda ‘siz de bir tuğla koyun’ sloganıyla bir kampanya başlattık. Yeterince katılım sağlayamadık. Ses düzenlemesi yapan firmaya 10 bin lira borcumuz kalmıştı. Ankara’dan iki milletvekili bu borcu ödeme sözü verdi. Bize ödediklerini söylediler. Biz de ödediklerini düşündük. Sonrasında bu borç 33 bin lira olarak faiziyle çıktı. Para bulamadık ve gelip haczettiler. Polisle birlikte gelip malzemelerimizi aldılar.” diye konuştu.

’11-12 YILDIR BİR CEMEVİNİ BİTİREMİYORUZ’

Bu sorunların cemevlerinin ibadethane olarak tanımamasından kaynaklandığını söyleyen Çavuş, “Eğer ibadethane olarak tanınmış olsaydı bu problemler olmazdı. Mesela bizimle birlikte başlayan cami, devlet destek verdiği için orası tamamlandı. Bunun gibi onlarca cami var biten. Biz camilere karşı değiliz. Biz 11-12 yıldır uğraşıyoruz bir cemevini bitiremiyoruz. Bu mahalle çok fakir bir mahalle. Ancak etkinlik yapıp 5-10 liralarla ibadethanelerimizi varetmeye çalışıyoruz. Tek çözümü; cemevlerinin ibadethane olarak tanınması.” ifadelerini kullandı.

Çavuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, klima, masa, sandalye gibi eşyaların hepsini götürdüler. İbadethaneden bu malzemelerin götürülmesi hiç iyi olmadı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’ne bağlıyız, 75 tane şubemiz var. Samsun ve Menemendeki cemevimizin eşyaları ve 6 tane aracımız da haczedildi. Bu malların borcu karşılamadığını ve Samsun şubesini satışa çıkaracağını söyledi avukat. İnşaatımız şu anda yarım. Çünkü bir gelirimiz yok.”

Bölgede yaşayan bazı Alevi vatandaşlar da, fakirlikten dolayı cemevinin bitirilemediğini söyledi. Vatandaşlar, yardımseverlerden destek istedi.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam