Görüş Bildir
Haberler
Yaşanmış Hikayelerden Uyarlanan Filmlerin Tadı Başkadır. İşte Tadından Yenmeyen Bir Liste

Yaşanmış Hikayelerden Uyarlanan Filmlerin Tadı Başkadır. İşte Tadından Yenmeyen Bir Liste

Tamer Dağ
18.02.2015 - 16:11 Son Güncelleme: 22.02.2015 - 15:35

Yaşanmış olaylardan esinlenilerek çekilmiş filmler her zaman daha etkileyicidir. Belkide en güzel tarafı film bittikten sonra 'Kimmiş ya bu Adam / Kadın' diyerek hakkında google araması yapmaktır. Aşağıdaki listede yer alan filmler hem usta oyunculuklarla hem de hayrete düşüren hikayeleriyle ön plana çıkıyor. Sıralama rasgtgele yapıldı, çünkü bu filmlerin hepsi güzel ...

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. MALCOLM X

24. MALCOLM X

İmdb 7.7

Malcolm, dönemindeki birçok siyahi vatandaş gibi oldukça zorlu ve acı dolu bir hayat geçirir. Bu olumsuz şartlar onu yaşayabilmek için küçük hırsızlıklar yapan birine dönüşmeye zorlar. Suçlarından dolayı hapishaneye gönderildiğinde ise bambaşka bir kimlik edinmeye başlar. Burada dahil olduğu ilginç toplulukta dinin de yardımıyla gerçek kimliğini bulur. Vakti gelip dışarı çıktığında ise bambaşka biri olmuştur. Artık kendilerini suçlu olmaya zorlayan genel zihniyete karşı başkaldırma zamanıdır. 

Amerikan tarihinin en önemli insan hakları savunucularından biri olan Malcolm X'in hayatı, Spike Lee'nin yaratıcı bakış açısı ile beyazperdeye aktarılıyor. Başrollerde ise harika oyunculuğuyla Denzel Washington yer alıyor. İyi seyirler.

23. THE DOORS

23. THE DOORS

İmdb 7.2

 Jim Morrison hayatının anlatıldığı güzel bir film ... Ama benden söylemesi, filmi aile ile izlemeyi düşünüyorsanız bi'daha düşünün ... Alkol - uyuşturucu - çıplaklık ne ararsan bu filmde mevcut .. Etkileyici ve güzel bir film .. İyi seyirler.

22. THE BLIND SIDE - KÖR NOKTA

22. THE BLIND SIDE - KÖR NOKTA

İmdb 7.7

Film fakir ve aşırı derecede iri bir genç olan Michael Oher in hayatını anlatıyor. Film bittikten sonra yüzünüzde aptal bir gülümseme olacağına eminim, en azından benim öyle olmuştu. Başrolde Sandra Bullock var ki hanımefendinin neredeyse kötü filmi yok. Sırf bu isim bile filmin kalitesi hakkında bir ip ucu olabilir size.

21. DALLAS BUYERS CLUB - SINIRSIZLAR KULÜBÜ

21. DALLAS BUYERS CLUB - SINIRSIZLAR KULÜBÜ

İmdb 8.0

Filmi izlerken bir çoğunuz 'Uleyn kimdi bu adam' sorusunu kendinize soracaksınız. Cevabı bulduğunuzda da hayli şaşıracaksınız. İyi seyirler.

Film, uyuşturucu bağımlısı ve HIV taşıyıcısı Ron Woodroof'un hayatından esinleniyor. Ron Woodroof'a 1986 yılında AIDS yüzünden 30 günlük ömür biçilir. Teşhiş sonrası FDA kurumundan yasal onaylı olarak kullanabileceği tek ilaç olan AZT'yi almaya başlayan Ron hızla ölümün eşiğine doğru sürüklendiğini fark eder. Çareyi ABD'de yasal olmayan ama dünyanın dört bir yanında bulunan, doğal ilaçlara başvurmakta bulur. Kendisiyle ilgilenen doktorlardan biri olan arkadaşı Eve Saks'ın da yardımıyla Ron farkıdna olmadan çevresindeki hastalar içinde bir iletişim ve satış ağı kurmuş olur. 'Dallas Buyers Club' olarak bilinen bu oluşum FDA'nın tedavisi yerine alternatif tıbbı tercih edenlerin çaresi olur ve dahası hastalar üzerinde onaylı AZT'den daha çok işe yarar. Fakat durum çok geçmeden fark edilir ve ilaç firmaları ve FDA Ron'a karşı büyük bir savaş açar.

20. PAIN&GAIN - ZOR KAZANÇ

20. PAIN&GAIN - ZOR KAZANÇ

İmdb 6.5

Mark Wahlberg, Dwayne Johnson ve Ed Harris ten eğlenceli bir film ... Fitnes antrenörü Daniel Lugo nun hayatının anlatıldığı film, özellikle vücut geliştirmeyle ilgilenenleri ciddi anlamda gaza getirecek cinsten. Komediyse komedi, aksiyonsa aksiyon, heyecansa heyecan .. Hepsi bu filmde mevcut.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. MACHINE GUN PREACHER - KORUYUCU

19. MACHINE GUN PREACHER - KORUYUCU

İmdb 6.5

Başrolde  Gerard Butler'ın oluşu filmin dikkat çekmesini sağlıyor zaten. Film Sam Childers ın hayatını anlatıyor. 

Sam Childers tüm hayatını bir uyuşturucu satıcısı olarak geçirmiştir. Karakterinde olan bu boşluğu ise tanrıyı tanıdıktan sonra savuşturabilmiştir. Artık din uğruna her şeyini vermeye hazırdır. İlk isteği ise zorla savaşçı ve asker haline getirilen Sudanlı çocukları kurtarıp güzel bir hayata kavuşturmak olacaktır.

2008'de çekilen James Bond filmi Quantum of Solace'ın da yönetmeni olan Marc Forster'ın yönettiği Machine Gun Preacher'ın başrolünde Gerard Butler oynuyor.

18. FLASH OF GENIUS - ZEKA PIRILTISI

18. FLASH OF GENIUS - ZEKA PIRILTISI

İmdb 7.7

Film  Robert Kearnes’ın hayatını anlatıyor. Benim de rastgele denk geldiğim, denk gelmişken de izlediğim filmlerden biri. 

Kearnes ailesi 'Amerikan Rüyası' nı yaşayan mutlu bir ailedir. Robert bir üniversite hocasıdır, çok sevdiği eşi Phyliss öğretmendir ve altı çocuklarıyla meşgul ama mutlu bir hayat sürmektedirler. Boş zamanlarında mucitlikle uğraşan Robert, bir gün dünyanın her yerinde kullanılacak olan bir cihaz keşfeder... CAM SİLECEĞİ. Ancak Detroit otomotiv sektörü bu icadı beğense de icat eden adamı düşünmeden köşeye atar. Robert Kearnes ise başarılı olacağını kimsenin ummadığı bir mücadeleye başlar: Detroit’teki otomotiv devlerinden her ne pahasına olursa olsun hakkını alacaktır...

17. THE PURSUIT OF HAPPYNESS - UMUDUNU KAYBETME

17. THE PURSUIT OF HAPPYNESS - UMUDUNU KAYBETME

İmdb 7.8

Alın size izlerken göz pınarlarınızı kurutacak bir hikaye. Benden tavsiye filmi izlerken yanınıza bolca peçete alın. (Tabi odanıza aniden giren biri tarafından yanlış da anlaşılabilirsiniz.. Bunlar hep ön yargılardan işte) . 

İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eş olan bir adamdır. Ancak ne yazık ki eşi sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek onu terk eder. Christopher adındaki oğulları da babasının yanında kalır. Karısının terk edişi de yetmezmiş gibi bir de ev sahibi dışarı atar baba –oğlu. Sokaklarda kalıp, tuvaletlerde, düşkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışır.

16. BLOW - BEYAZ ŞEYTAN

16. BLOW - BEYAZ ŞEYTAN

İmdb 7.6

Johnny Depp ve Penélope Cruz'un başrollerinde olduğu sürekleyici bir film... Ayrıca filmin bazı bölümlerinde efsane uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'a da yer verilmiş.

George Jung, küçük girişimci bir babanın oğludur. Ailesinin iki yakayı bir araya getirmekte ne denli zorlandığını görerek büyür ve bir yetişkin olarak asla maddi zorluklar yaşamamaya şartlar kendini. Kaliforniya’ya göç eder ve orada uyuşturucu işine bulaşır. Sonuçta, bir yandan maddi açıdan başarı, bir yandan da hapis gelir. Kodeste tanıştığı biri, yeni yeni yaygınlaşmakta olan kokain pazarında birlikte iş yapmayı teklif eder ona. Serbest bırakılır bırakılmaz, George Jung ABD’deki kokain piyasasında büyük oynamaya başlar ve kısa sürede pazarın %85’ini elde eder.

15. THE WAY BACK - ÖZGÜRLÜK YOLU

15. THE WAY BACK - ÖZGÜRLÜK YOLU

İmdb 7.3

Sağlam kadrosu ve sürekleyici hikayesiyle etkileyici filmlerden biri. En iyi makyaj dalında da Oscar adaylığı var.

'1940 yılında Sovyet Rusya’ya bağlı Sibirya çalışma kampından özgürlükleri için kaçan ve 6000 km yürüyerek Gobi Çölü'nü aşıp Hindistan’a ulaşan bir grup esirin yaşadıkları macerayı anlatıyor film.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. 127 HOURS - 127 SAAT

14. 127 HOURS - 127 SAAT

İmdb 7.7

'Ben olsam yapabilir miydim ?' .. İşte film bittikten sonra kendinize soracağınız soru bu .. Şimdiden söyleyeyim, ben olsam yapamazdım. Hayatımda böyle film falan olmazdı.

Genç dağcı Aron Ralston, kimseye haber vermeden çıktığı yolculuğunda Utah yakınlarında Moab bölgesinde büyük bir kaya parçasının arasına sıkışır. 5 gün boyunca hayatta kalmak için elinden geleni yapan Aron'ı oradan kurtaracak kimse yoktur. Tek çaresi yine kendisidir...5 gün boyunca kolu kayaya sıkılmış bir şekilde aç ve susuz kalan Aaron, başta sevgilisi olmak üzere, ailesi ve yolda karşılaştığı iki dağcı kızdan yardım bekler önce. Fakat zaman geçtikçe kimsenin ondan haberi olmadığını anlar... 5 gün boyunca yaralı halde sıkışıp kaldığı kayada içsel sorunlarıyla başbaşa kalan Aaron aynı zamanda cesareti ve kendisini metrelerce derinlikteki bu beladan kurtarmaya yarayacak tüm yönleriyle de yüzleşir...

13. THE SOCIAL NETWORK - SOSYAL AĞ

13. THE SOCIAL NETWORK - SOSYAL AĞ

İmdb 7.8

Seni Zükenberk seni ... Önceleri sadece Harvard'da kullanılan Facebook un evrimini, gelişim sürecini ve fikir babalarını izliyoruz bu filmde. Evet fikir babalarını diyorum, çünkü sadece Mark abimizin kafasında oluşan bir proje değilmiş bu Facebook ...

12. THE BANK JOB - BANKA İŞİ

12. THE BANK JOB - BANKA İŞİ

İmdb 7.3

Londra'da meydana gelen efsane bir soygun anlatılıyor filmde. Soygun dediysek, öyle kafada külotlu çorap, elde tabanca bir soygun değil. Zeka işi bir soygun. Filmde Jason Statham abimiz var.Ama alışılagelmişin biraz dışında.Normalde yetişkin bir Jason Statham herhangi bir filmde 50 yardımcıyı oyuncuyu hışır ederken bu filmde öyle şeyler olmuyo .. Tamam bi' tane oluyor, onu da söylemeyeyim sürpriz olsun.

11. THE KING'S SPEECH - ZORAKİ KRAL

11. THE KING'S SPEECH - ZORAKİ KRAL

İmdb 8.1

Hani şu İngiltere Kraliçesi Elizabeth varya, işte onun babasının (VI. George) hikayesinin anlatıldığı bir film. Oscar ödüllerinde 12 dalda aday oldu ve En İyi Film, En İyi Yönetmen dalları başta olmak üzere 4 ödül kazandı. VI. George'un kekemeliğini yenmesi üzerine kurulu bir dönem filmi. Sağlam oyuncu kadrosunun sürüklediği filmin öyküsü, babası V. George'un ölümünün ardından, Frederick Arthur George'un ağabeyi Edward'ın Amerikalı Wallis Simpson ile evlenmek için tahtı Albert Frederick Arthur George'a devretmesiyle başlıyor. Fakat tahta oturan yeni kralın önemli bir engeli vardır. Halka hitabet etmekte sorunlar yaşayan kral çocukluğundan beri başına dert olan kekemeliğini yenmek zorundadır. Yeni kralın bu sorununu yenmesi ve onu kraliyet makamına hazırlamak için Avustralyalı konuşma terapisti Lionel Logue devreye girer...

2010 yılınan en önemli filmlerinden biri olan 'Zoraki Kral' aldığı pek çok ödülün yanı sıra, kurduğu atmosfer, makyaj ve kostümleriyle dönem ruhunu yansıtan keyifli bir seyirlik olmayı başarıyor...

10. HOTEL RWANDA

10. HOTEL RWANDA

İmdb 8.2

Kabul edelim ki ilk başlarda sıkıcı gelebilir. Kapatmaya yeltenebilir ve hatta bana ''Senin önereceğin filme de sana da......'' diyebilirsiniz... Ama yapmayın. İzleyin. Usta oyunculuklar ve muhteşem hikayesiyle en sevdiğim filmler arasındadır bu film. 

Paul Rusesabagine, Kigali’de oldukça pahalı bir otel yönetmektedir. Onun için ırk kategorize edilmesi gereken bir insan özelliği değildir. Bir Tutsi olan Tatiana ile mutlu bir evlilikleri vardır. Tutsi isyankarlarının öldürülmesiyle biten barış süreci sonucunda katliama başlayan Hutu milisleri, şehri bir kan gölüne dönüştürmektedirler. Paul, hem kendi ailesini hem de masum insanları korumak üzere bir şeyler yapmak zorundadır.

Don Cheadle, Joaquin Phoenix ve Nick Nolte gibi oyuncuların boy gösterdiği Hotel Rwanda’nın yönetmen koltuğunda Terry George var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. KORKAK ROBERT FORD'un JESSIE JAMES SUKASTI

9. KORKAK ROBERT FORD'un JESSIE JAMES SUKASTI

İmdb 7.7

Casey Affleck e dümdüz gideceğiniz bir film. Ben öyle yapmıştım.. Ama kim ne derse desin adam süper bir aktör. Başrolde Brad Pitt olduğu için eminim ki bir çoğunuz  filmi izlemişsinizdir.

Film, Jesse James’in kendisini idol olarak gören on dokuz yaşındaki Robert Ford ile karşılaması ile birlikte gelen son günlerini anlatır. 1881 yılıdır. Jesse James bir soygunun peşindedir ve aynı zamanda da onu ele geçirmenin sonucunda bu işte para kazanacak olanlara karşı savaş açmıştır. Ancak kimse güvenmesi gerektiği konusu aslında bir muammadır. Robert Hansen’in romanından uyarlanan film çok meşhur bir kanun kaçağının özel hayatına mercek tutmaktadır. Daha ziyade Western görünümlü dramatik bir film.

8. AMERICAN GANGSTER - AMERİKAN GANGSTERİ

8. AMERICAN GANGSTER - AMERİKAN  GANGSTERİ

Russell Crowe ve Denzel Washington varsa işin içinde sorgusuz sualsiz izlerim.... Bunun illa film olmasına da gerek yok. İkisi plaj voleybolu oynasınlar sıkılmadan saatlerce izlerim... Bu müthiş ikiliyi buluşturan filmin ana hatlarıyla konusu şöyle ;

Bumpy Johnson adındaki patronu ve mentorunun ölümünü takiben Frank Lucas, kendisini, Manhattan’ın Harlem bölgesindeki eroin ithalatı işinin esas kişi ilan eder. Direkt olarak Güney Doğu Asya’dan mal almaktadır ve ABD’ye bu malları getirtmek için farklı bir yöntem dener. Bunun sonucu olarak sokaklarda halihazırda uygun olan mallar arasında üstünlük elde eder ki bir de daha ucuzdur. New York mafyası ile işbirliği yaparak pozisyonunu garanti altına alır. Bu aynı zamanda, narkotikten sorumlu Richie Roberts adında kendini adamış, dürüst bir polisin gerçek hikayesini de anlatan bir filmdir.

7. ALIVE - YAŞAMAK İÇİN

7. ALIVE - YAŞAMAK İÇİN

İmdb 7.0

İşte size 1993 yapımı harika bir film. Buna yakın bir çok hayatta kalma filmi izlemişsinizdir muhakkak ama gerçek bir hikayeden uyarlanan bu film yaşanmışlığıyla insanı etkilemeye yetiyor.

Uruguay ragby takımının gerçekten yaşadığı bir olaydan yola çıkan film takımın uçağının Ant Dağlarına çarptıktan sonra yaşanan hayatta kalma mücadelesine odaklanıyor. Takımın her bir elemanı hayatta kalma iç güdüsüyle bu dağlardan kurtulmak için ellerinden geleni yaparlar; aralarından bazılarını çetin hava ve coğrafi koşullara kurban verseler de bir yandan Tanrıya olan inançlarını kaybetmemeye ve ailelerine dönmeye çalışırlar.

6. CATCH ME IF YOU CAN - SIKIYSA YAKALA

6. CATCH ME IF YOU CAN - SIKIYSA YAKALA

İmdb 8.0

2 Oscarlı Tom Hanks ve hiç Oscarlı Leonardo DiCaprio yu buluşturan eğlenceli bir film ve Frank Abagnale in hikayesi anlatılıyor.

FBI ajanları hiç şüphe yok ki kendilerine çok fazla güvenmektedirler; ancak bu kez karşılarındaki, onlar için bile pek de kolay bir lokma olmayacaktır. Henüz yirmili yaşlarında, çocuk yaşta bir adam onlarca ülke gezerek, bazen pilot, bazen doktor, bazen savcı mesleklerine bürünerek FBI'ı peşinden koşturmaktadır. Bu ya bir kedi-fare oyunudur ya da sadece farenin oyunudur.

5. BRAVEHEART - CESUR YÜREK

5. BRAVEHEART - CESUR YÜREK

İmdb 8.4

Tahminimce izlemeyen kalmamıştır bu efsane filmi.. İzlemeyen varsa da şuan ne iş yapıyorsa onu bıraksın ve açıp bu filmi izlesin. 10 dalda Oscar adayılığı olan bu film En İyi Yönetmen-En İyi Film-En İyi Makyaj-En İyi Sinematogrofi-En İyi Ses Düzenlemeleri dalında heykelciği kucakladı. Mel Gibson tesadüf eseri William Wallace ın varlığından haberdar oluyor ve çok etkileniyor. Ardında da bu filmi çekiyor. İyi ki de çekiyor ..

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. BEAUTIFUL MIND - AKIL OYUNLARI

4. BEAUTIFUL MIND - AKIL OYUNLARI

İmdb 8.2

Efsane - müthiş - harika - enfes - etkileyici - tüyler ürperten - şahane ... O nasıl bir oyunculuk be Russell Crowe .. Bu filmi izleyip de beğenmeyen bir insan evladının yaşadığına ihtimal vermiyorum. Film John Forbes Nash in hikayesini anlatıyor. Fazla söze gerek yok, bana güvenin ve oturun izleyin.

3. SCHINDLER LIST

3. SCHINDLER LIST

İmdb 8.9

Film uzun ve ilk 15-20 dk. sı insanlara sıkıcı geliyor. Şimdi birbirimizi yemeyelim, bir çoğunuz bu filmi izlemediniz ama ortamda ayıp olmasın diye 'Abi izlemem mi efsanedir ya' diyorsunuz .. O yalancılar başta olmak üzere izlemeyen herkes izlesin. Ayrıca şöyle de bir detay var. Ben filmi internetten izledim ve filmin başındaki tren sesini dip ses zannedip temiz video bulana kadar tam 2 saat arama yaptım. Siz yapmayın .. Tren sesi o tren...

Film, Oskar Schindler adlı bir Alman iş adamının 2. Dünya Savaşı zamanında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını konu alıyor. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan film, ünlü yönetmen Steven Spielberg’in en önemli yapıtları arasında sayılan ve ona Oscar kazandıran bir yapımdır. Film, 1994 yılında 12 dalda Oscar’a aday olmuş ve 7 dalda ödül kazanmıştı. Filmin kazandığı Oscar’lar şöyle : En İyi Film, Yönetim, Kurgu, Sanat Yönetimi, Görüntü, Özgün Müzik ve Senaryo Uyarlaması.

2. IMITATION GAME - YAPAY OYUN

2. IMITATION GAME - YAPAY OYUN

İmdb 8.2

II. Dünya Savaşında Almanların kullandığı Enigma isimli şifreleme sistemini çözmeyi başaran gizli kahraman Alan Turing in hikayesinin anlatıldığı etkileyici bir film. Gizli kahraman diyorum, çünkü bu başarısı ancak yıllar yıllar sonra insanlar tarafından öğrenilmiştir. Turing in çarpıcı öyküsünü izledikten sonra insanlığınızı da sorgulayacağınıza eminim. Bu senenin en çarpıcı filmlerinden biri, iyi seyirler.

1. CINDERELLA MAN - KÜLKEDİSİ ADAM

1. CINDERELLA MAN - KÜLKEDİSİ ADAM

İmdb 8.0

Yine Russell Crowe yine Russell Crowe ... Bu adamın tüylerimi diken diken etmeyen filmi yok ... Burada da yine oyunculuğunu konuşturmuş ve James J. Braddock a hayat vermiş .. Filmi izledikten sonra uzun süre youtube da James J. Braddock un gerçek müsabakalarını izlemiştim. Büyük ihtimal sizde de aynı etkiyi yaratacak ...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın