Bir Zamanlar İşçiler İçin Üretilmiş Olup Şimdilerin En Sık Kullanılan Kıyafeti Kot Pantolonun Tarihçesi
Bir Zamanlar İşçiler İçin Üretilmiş Olup Şimdilerin En Sık Kullanılan Kıyafeti Kot Pantolonun Tarihçesi
20. yüzyılın en çok tercih edilen kıyafeti, kot pantolonların ilk ne zaman giyilmeye başlandığını biliyor musunuz? Neredeyse herkesin dolabında yer alan, günümüzün en çok giyilen kıyafeti kot pantolonlar, sanılanın aksine moda olsun diye üretilmemişti! Bir amaç uğruna üretilen kot pantolonun serüveni bakın nasıl başlamış!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Amerika tarihinde 'Altına Hücum' olarak adlandırılan, altın bulma furyasının hemen ardından ilk kot pantolonu bulunmuştur. Kot pantolonu madenci ve işçilerin çabuk yıpranan kıyafetlerden kurtulması için icat edilmiştir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Letonyalı göçmen terzi Jacop Davis sürekli işçilere kıyafet dikiyordu. Diktiği kıyafetler çabuk yıpranıyordu ve dayanıklı bir kumaş üretmeye karar verdi.
Davis, daha dayanıklı bir kıyafet ortaya koymak için en çok gerilen kısımlarını belirledi ve perçinle tutturarak sağlamlaştırdı. Bu tasarım halk tarafından çok sevildi ve Jacop Davis, pantolonunun patentini almaya karar verdi.
İcat ettiği kot pantolonun patentini alacak maddi imkanı bulamayan Davis, bir ortak aramaya başladı. Levi Strauss'un kapısını çaldı ve 1873 yılında ilk kot pantolonun patenti alındı.
Kot pantolonun patentinin alınmasının ardından dünyanın her bir köşesinde işçilerin üzerinde görülmeye başlandı. Dayanıklı ve ucuz olması ise tercih edilmesindeki en büyük ayrıcalıktı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
'Denim' kumaşının kökeni Fransa'dan geliyor! Fransa'nın "de Nimes" kentinde üretilmeye başlaması üzerine ismi Denim olarak kalıyor.
Patentinin sona ermesinin ardından milyonlarca taklit kot üretildi. 1900'lü yıllara gelindiğinde ise kot tam anlamıyla modaydı!
Amerikalı sinema oyuncusu James Dean, kot pantolonun yaygınlaşmasını arttıran ikonik karakterlerden biri oldu.
Dünyada yaklaşık 5 milyar kot pantolonu üretiliyor!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın