Görüş Bildir
Haberler
Denizin İçinden Babası Çıksa Yiyecek Olanlar Buraya! Hepsi Birbirinden İlginç 13 Deniz Canlısı

Denizin İçinden Babası Çıksa Yiyecek Olanlar Buraya! Hepsi Birbirinden İlginç 13 Deniz Canlısı

Nurseda Gerek
27.04.2021 - 07:15

Milyonlarca tür canlıya ev sahipliği yapan denizler, birbirinden ilginç türleri içine barındırıyor. Belki de daha önce hiç görmediğiniz deniz canlıları bakın hangileri! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pompei-Worm

1. Pompei-Worm

Karşınızda dünyada sıcağa karşı en dayanıklı canlı türü! Sıcağa dayanıklı yapıları sayesinde Pompei-Worm deniz canlıları sıcak denizlerde yaşar. Bu canlı türünün varlığı Fransız deniz biyologları tarafından keşfedilmiştir.

2. Fangtooth

2. Fangtooth

Görüntüsüyle bile inanılmaz derecede korkunç bir izlenim yaratan bu deniz canlısı, insanlara karşı zararsızdır. Avustralya açıklarında yaşayan Fangtooth türü balıklar, diş yapılarından dolayı ağızlarını kapatamazlar. Fangtooth balıkları, tropikal ve soğuk-ılıman sularda yaşar.

3. Vampir kalamar

3. Vampir kalamar

1903 yılında ahtapot olarak sınıflandırılan bu canlı türü, daha sonralarında kalamar kategorisine alınmıştır. Kafadanbacaklı olarak nitelendirilen bu deniz canlısı tropikal okyanusların ışıksız bölgelerinde yaşar. 2000 ya da 3000 fit derinde yaşayan vampir kalamarlar, derin deniz canlısı olarak adlandırılır.

4. Uçan kırlangıç balığı

4. Uçan kırlangıç balığı

Uçan kırlangıç balıkları, çok gelişmiş yüzgeçlere sahiptir. Yüzgeçleri sayesinde 100 metreye kadar süzülebilirler. Bu deniz canlıları aynı zamanda Uçar kırlangıç balığı olarak da adlandırılmaktadır. Geniş ve güçlü süzgeçleri göz alıcı bir renge sahiptir.

5. Dev ağızlı köpek balığı

5. Dev ağızlı köpek balığı

Şimdiye kadar çok fazla bilimsel incelemeye tabi tutulmamış olan dev ağızlı köpek balığı türünün, sadece planktonla beslendiği biliniyor. Bilinen boy ortalaması ise 5 metre ve üzeri! Bu cins köpek balıkları şu ana kadar Hint Okyanusu, Atlantik Okyanusu ve Büyük Okyanus'ta görüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fener balığı

6. Fener balığı

Fangtooth kadar ürkütücü bir görüntüsü olan Fener balıkları, Lophiidae familyasına ait deniz canlıları arasında yer alıyor. Bilinen yaklaşık ağırlığı 32 kg olan fener balıklarının yassı vücutlarında birçok diken mevcuttur. Bu dikenlerin en uzunu baş bölgelerinde bulunur. Simbiyoz halinde dikeninde yaşayan bakteriler, fenerin aydınlık olmasını sağlar. Fener balıkları, bu dikenlerini olta olarak da kullanır.

7. Dev kürek balığı

7. Dev kürek balığı

Adından da anlaşıldığı gibi bu deniz canlısı inanılmaz derecede büyük bir boya sahip. Yaklaşık 7 metre ve üzerinde bir boya sahip bu deniz canlısının ölçülmüş en yüksek ağırlığı 272 kg'dır. Bir Japon efsanesine göre, dev kürek balığının karaya vurması yaklaşmakta olan depremin habercisi olduğu söylenmektedir.

8. Fırfırlı köpek balığı

8. Fırfırlı köpek balığı

Büyük ağzı ve uzun gövdesiyle fırfırlı köpek balıkları, yaşayan fosiller olarak da tabir edilir. Fırfırlı köpek balıklarının baş bölgesi oldukça büyüktür. Solungaçlarının yanları fırfırlı bir görüntüye sahiptir. Solungaçlarındaki bu fırfır sebebiyle isimleri fırfırlı köpek balığı olarak kalmıştır. Bu deniz canlılarının yaşam alanları ise derin denizlerdir.

9. Japon örümcek yengeci

9. Japon örümcek yengeci

Dünyanın en büyük yengeci olarak adlandırılan Japon örümcek yengeci,  Pasifik Okyanusu'nun 500 metre derinliklerinde yaşamaktadır. Ölçülmüş ağırlıkları yaklaşık olarak 20 kg'dır. Büyük kol açıklıkları ve kilo hacimleriyle bu deniz canlıları görenleri şaşkına çeviriyor.

10. Kalinga Ornata

10. Kalinga Ornata

Sümüklü böceği andıran yapısı ile bu deniz canlıları, yumuşak ve kırmızı benekli bir görüntüye sahiptir. Hin Okyanusu ve Pasifik Okyanusunun sığ suların yaklaşık 20 ila 590 fit derinlikte yaşar.  Oldukça ilginç bir görüntüsü olan Kalinga Ornata deniz canlısı Kalinga cinsindeki tek türdür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Güneş balığı

11. Güneş balığı
evrenatlasi.org

Güneş balığı ya da Ay balığı olarak tabir edilen bu deniz canlısı, oldukça ilginç bir görüntüye sahiptir. 15 cm olan derisi ile deniz canlıları arasında en kalın deriye sahip balıktır. Yüzgeçleri köpek balıklarına benzeyen güneş balıkları, oldukça iri kemiklere sahiptir.

12. Damla balığı/ blabfish

12. Damla balığı/ blabfish

Karşınızda dünyanın en çirkin balığı! Jöle benzer bir görüntüsü olan bu deniz canlısının nesli tükenmek üzere. Yassı burnu, derisi ve geniş ağzıyla oldukça dikkat çekici bir balık türü. Derin sularda yaşayan damla balığının sudan çıktıktan sonra ise görüntüsü bir hayli değişmektedir.

13. Goblin köpekbalığı

13. Goblin köpekbalığı

Uzun burnu ile oldukça korkutucu bir izlenim yaratan Goblin köpekbalığı, okyanusun 4000 fit derinliklerinde yaşar. Nadir görülen bu canlı nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında yer almaktadır. Şimdiye kadar görülmüş ve ölçülmüş en büyük Goblin köpek balığının boyu 5.5 metredir.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
122
61
30
14
13
12
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın