onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Beslenme Düzeninizi Acilen Değiştirmeniz Gerektiğini Gösteren 12 İşaret

Beslenme Düzeninizi Acilen Değiştirmeniz Gerektiğini Gösteren 12 İşaret

Yüzünüzdeki sivilcelerden bir türlü kurtulamıyor ya da çabuk yoruluyorsanız beslenmenizde bazı yanlışlar yapıyor olabilirsiniz. Yanlış beslenme düzenine sahip olduğunuzu gösteren 12 işareti sizler için derledik.

Not: Tüm işaretler sağlık sorunlarının da bir göstergesi olabilir. Bu yüzden öncelikle bir doktora, doğru beslenme düzeni için de bir beslenme uzmanına danışmanız önerilir.

1. Otobüste sizi hamile zannedip yer vermeye çalışanlar varsa: "Gaz o gaz."

Sabit şişkinlik kötü bir beslenmenin önemli bir göstergesidir. Eğer süt içtikten ya da peynir yedikten sonra sürekli şişkinlik ve midenizin gazla dolu olduğunu fark ederseniz, laktoz intoleransı olabilirsiniz.

2. Tuvaletteki ıkınmalarınız bitmiyorsa: Kronik kabızlığınız varsa

Kabızlık ve diğer düzensiz bağırsak hareketleri, beslenmenizdeki yanlış olan bir şeylerin en açık göstergesidir aslında. Lif, sindirim sisteminizi düzenler ve organlarınızın pürüzsüz bir şekilde çalışmasını sağlar, bu yüzden lifle dengeli bir beslenmeye sahip olmanız önemlidir.

Fasulye, yulaf ve tam tahıl gibi gıdalar lif için mükemmel kaynaklardır.

3. "Siz acıkmadınız mı?" sorunuza hep "Hayır" cevabı alırsanız. (Çünkü daha yeni bir şeyler yemişsinizdir.)

Sürekli bir şeyler yiyor ve hemen acıkıyorsanız bazı rahatsızlıkların belirtisi olabilmesi dışında, irade gücünüzün bununla bir ilgisi olmasına rağmen, beslenmeniz de sorunun kökü olabilir. Bu, vücudunuzun ihtiyacı olan besinleri almadığınızdan onun size yanıt verme biçimidir.

4. Bir besin grubunu kesinlikle vücudunuza almıyorsanız

4. Bir besin grubunu kesinlikle vücudunuza almıyorsanız

Sağlıklı bir diyet, hiçbir zaman bir gıda grubunu tamamen kesmemelidir ya da eşit değerde başka gıdalar barındırmalıdır. Her besin grubu, sağlıklı kalmak için ihtiyacınız olan tüm vitamin ve mineralleri sağlamak için gereklidir. Vejetaryen veya vegan olabilirsiniz fakat etten alınması gereken maddeleri başka besinlerden aldığınıza emin olmalısınız.

5. Her zaman çekilmez bir ruh haliniz varsa: Sinirli, asabi...

Çoğu zaman huysuz bir insan olduğunuz konusunda geri dönüşler alıyorsanız beslenmeniz ruh halinizi mahvediyor olabilir. Aşırı kalori azalması ve sıfır karbonhidrat tüketimi ruh halinizi etkileyebilir. Bu yüzden yemeğinize biraz daha karbonhidrat eklemeniz sizi mutlu edebilir.

6. Yaşlı dedeler gibi televizyon/bilgisayar karşısında uyukluyorsanız

78.media.tumblr.com

Sürekli yorgun hissediyorsanız, beslenmeniz bu duruma neden oluyor olabilir. Harvard Üniversitesi, kötü bir beslenmenin, hayati önem taşıyan besin eksikliğinden dolayı gün boyunca yaptığınız etkinliklerde yorgunluk hissine yol açabileceğini belirtti. Beslenmenizin, sağlıklı yağlar, proteinler ve karmaşık karbonhidratlar gibi tüm temel besin maddelerini içerdiğinden emin olun.

7. Yaz sıcağında bile üşüyorsanız.

Yaz mevsiminde bile bir cekete ihtiyaç duyuyorsanız dengesiz besleniyor olabilirsiniz. Amerikan Beslenme Koleji Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmada, düşük karbonhidratlı beslenmenin; vücut sıcaklığını düzenleyen tiroidinize olumsuz bir etkisi olabileceği gösterilmiştir.

8. Ergenliği atlatalı çok oldu ama sivilceler sizi terk etmedi mi?

8. Ergenliği atlatalı çok oldu ama sivilceler sizi terk etmedi mi?

Akne ve kırışıklıklar dengesiz beslenmenin iki büyük göstergesidir. Dermato-Endocrinology dergisinde yayınlanan bir derleme, A vitamini bakımından eksik beslenmenin cildinizi etkileyebileceğini buldu. A vitamini retinoid üretiminin düzenlenmesinde çok önemli bir rol oynar ve bu beslenmedeki eksiklik kuru saçlara ve kırılgan tırnaklara da yol açabilir. Günlük A vitamini alımını yaptığınızdan emin olmak için tatlı patates, havuç ve kabak gibi yiyecekleri tüketin.

9. Sürekli bir depresyon halinde misiniz?

Hint Psikiyatri Dergisi, vitaminler, mineraller ve / veya Omega-3 yağ asitlerindeki eksikliğinin depresyona ve diğer akıl hastalıklarına yol açabileceğini buldu. Ayrıca folat ve B12 vitamini içeren besin takviyelerinin alınmasının hastaların ruh hallerinin düzelmesinde ve akıl hastalıkları ile mücadele etmesinde yardımcı olduğunu belirtmişlerdir.

10. Arkadaşlarınızın konuştuğu anıları hatırlayamıyorsanız

Hafızanız bile yediğiniz şeylerden etkilenir. Annals of Neurology tarafından yapılan bir araştırmaya göre, daha fazla doymuş yağ tüketen kadınlar, bu yağlardan kaçınanlara kıyasla hafıza ve düşünme testlerinde daha düşük puanlar aldılar.

11. Sık sık hasta oluyorsanız

11. Sık sık hasta oluyorsanız

Yediğiniz her şey bağışıklık sisteminizi etkiler. Düşük proteinli bir beslenme düzenine sahipseniz, sağlığınızdan ödün veriyor olabilirsiniz. Pennsylvania Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, protein bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur. Beslenmenizde temel besin eksikliğiniz olduğunda, bağışıklık sisteminiz zayıflar ve hastalığa daha yatkın hale gelir. Vücudunuzu virüs ve zararlı bakterilerden uzak tutmak için yağsız et, fasulye ve koyu yeşil yapraklı sebzeler gibi proteinli yiyecekler yediğinizden emin olun.

12. "Hiç kalkasım yok." cümlesini her gün kullanıyorsanız.

Gün içerisinde sürekli bir enerji eksikliği hissediyorsanız beslenmenizde demir eksikliği olabilir. Demirin bir görevi, vücut boyunca oksijeni taşıyarak enerji seviyelerini arttırmaya yardımcı olmaktır. Fakat yeterli miktarda demir almadığınız zaman, vücudunuz oksijeni taşıyan ve gün boyu enerjik kalmanızı sağlayan kırmızı kan hücrelerinden yeterince fazla yararlanmıyor.

Eğer sağlık sorunlarından kaynaklanmayan bu işaretlere sahipseniz bir an önce beslenme düzeninizi değiştirseniz iyi olur.

Doğru beslenme düzeni için uzmana danışmakta fayda var.

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
16
13
7
6
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Edmund Dantes

Ben de çok acıkıyorum sonra iştahım hemen kapanıyor iki lokmada doyuyorum 5 dakika sonra yine acıkıyorum

lavin YAAAA

anlattıklarıının hepsi ben

Merdümgiriz

Yazılanların hepsinden fazla fazla var bende, ama yemek yemekte çok güzel napalım ki.