Adım Adım Konservatuara: Cem Yılmaz, Beykoz'un 'Mozart'ı Otizmli Yunus'u Ziyaret Etti
Beykoz'da yaşayan 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar, Mozart ve Beethoven gibi dünyaca ünlü müzisyenlerin, duyduğu bir sesi doğrudan notaya notaya dökebilme yeteneğine sahip çok kabiliyetli bir genç. Ancak güzel sanatlar lisesine tam burslu olarak girmeyi başaran ve geçtiğimiz yıl mezun olan Yunus, üniversite sınavındaki '100 puan' barajını geçemediği için 2 yıldır konservatuvarların yetenek sınavlarına girememişti. Hayatını adeta piyanosuna adayan ve konservatuvara gideceği günün hayallerini kuran Yunus'a Cem Yılmaz sahip çıkmış ve burslu olarak okutmak istediğini söylemişti.
Bu kez de Cem Yılmaz, Yunus'u ziyaret ederek verdiği desteğin arkasında olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu...
Cem Yılmaz ayrıca Yunus'un bizzat dinlediğini bu fotoğrafı paylaşarak takipçilerine duyurdu
İşte Yunus'un hikayesi 👇
Yunus, Beykoz'da tek katlı bir gecekonduda geçim savaşı veren Yazar ailesinin ikiz çocuklarından biri.
3 yaşına kadar tek kelime konuşmayan Yunus, ilk kez annesinin örgü iplerinden ve gazete kağıtlarını yırtarak oluşturduğu harfler aracılığıyla çevresiyle iletişim kurmaya başladı. Yunus, 4 yaşına geldiğinde ise yaşıtlarının aksine okuma-yazmayı çoktan öğrenmişti.
Uzun hastane süreçlerinin ardından 7 yaşına geldiğinde otizm spektrum bozukluklarından biri olan 'Asperger Sendromu' teşhisi konulan Yunus, öğrenim hayatı boyunca kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim gördü ve bir dönem de antidepresan ilaçlarına mahkum kaldı.
Mozart'la aynı müzik yeteneğine sahip
Yunus'un hayatı, ortaokuldaki müzik öğretmeninin onu keşfetmesiyle bambaşka bir yön aldı. Öğretmeni çevresindeki birçok kişinin 'zihinsel engelli' gözüyle bakarak dışladığı Yunus'un, dünyada Mozart, Beethoven, Chopen gibi sanatçılarda görülen, herhangi bir sesi referansa gerek olmadan doğrudan notaya dökebilme olarak adlandırılan üstün müzik yeteneği 'absolut kulağa' sahip olduğunu saptadı.
Öğretmeninin desteğiyle girdiği güzel sanatlar lisesinden geçtiğimiz yıl mezun olan Yunus'un konservatuvara giderek hayallerini gerçekleştirmesine "100" puan barajı engel oldu.
Günün 7-8 saatini bir hayırseverin verdiği piyanosunun başında geçiren ve baraj uygulamasının kalkmasını isteyen Yunus bir yandan da kanserli annesine yardım ediyor
Türkiye Beyazay Derneği, Yunus için YÖK'e başvuruda bulunmuştu
Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Yunus Yazar'ın durumuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu (YÖK) nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirterek, 'Şahsen bunu vatandaşlıktan da öte bir insanlık görevi olarak düşünüyorum. Böyle gençlerin topluma, insanlığa kazandırılması lazım.' demişti.
Yunus'un özel bir genç olduğunu vurgulayan Ayva, 'Yunus çok yetenekli bir çocuk. Gerçekten şimdiye kadar böylesiyle karşılaşmadım. Otistik özellikleri var ve bu çocuğumuzun dünyasındaki kelimelerle normal hayattaki kelimeler, birbirini karşılamıyor' ifadelerini kullanmıştı.
Yorum Yazın
Sümeyye avarelinin ortaöğretim başarı puanı 42,6 ve öss den 134,5 aldığı halde cumhurbaşkanı danışmanı olarak 52000 tl aldığı ülkede şöyle bir delikanlı sana... Devamını Gör
Kadın yaptığı görev boyunca maaş bile almamış siz hala kıytırık sitelerden duyduğunuz haberlere inanın.
Almayın böyle insanları okula,işe vs. Almayın,yabancılar alsın,onlar desteklesin ki onlar gelişsin. Ne sanat,ne bilim hiçbir şeyin olmama sebebi bu işte. Bok... Devamını Gör
Reklam yapıyor diyenlere diyorum ki bu ne güzel reklam böyle toplumsal duyarlılık oluşturmak için herkes böyle şeylerin reklamını yapsa keşke bindiği arabayı... Devamını Gör