Görüş Bildir
Haberler
20 Nadir ve Korkutucu Doğa Olayı

20 Nadir ve Korkutucu Doğa Olayı

Unimetre
30.08.2014 - 15:48 Son Güncelleme: 30.08.2014 - 21:38

Görüntüleri Photoshop zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Hepsi de dünyamızda gerçekleşen, gerçekten yaşanmış şeyler. 

Distractify.com sitesi, Doğa Ana’ nın istediğinde hem çok yaratıcı hem de çok korkutucu olduğunu gösteren 20 ilginç doğa olayını bir araya getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Su altı buz saçağı

1. Su altı buz saçağı

Buz saçaklarının suyun altında gerçekleşen haline, İngilizcede “brinicle” deniliyor. Kelimenin Türkçe karşılığı henüz yok ama, su altı buz saçağı demek doğru bir tanım olabilir. Bu ilginç buz saçakları, aşırı soğuk bir tuzlu su akıntısının okyanusa ulaşması sonrasında oluşuyor.

2. Volkanik duman bulutları

2. Volkanik duman bulutları

Volkanik duman bulutları, çok büyük miktarda elektriksel yük ve statik üretiyor. Nadir bazı durumlarda, bu duman bulutlarının içinde çok vahşi şimşek fırtınaları oluşabiliyor.

3. Atmosferik elektrik

3. Atmosferik elektrik

Fotoğrafta görülen rengarenk şekiller, atmosferdeki elektrik yükünün boşalması sonucu ortaya çıkıyor.

4. Gök Kuşağı

4. Gök Kuşağı

Çok yüksekteki bulutlarda bulunan buz kristallerinden yansıyan ışık, ortaya bu görüntüyü çıkarıyor. Ama aslında gök kuşağı ateşlerinin ne ateşle, ne de gök kuşağıyla alakası var. Yalnızca rengarenk olmaları ve alevler gibi değişken şekilleri olması sebebiyle bu isimle anılıyorlar.

5. Ateş anaforları

5. Ateş anaforları

Alevlerden oluşan hortumlara, ateş anaforları deniliyor. Aşırı sıcaklık ve türbülanslı rüzgarlar çıktığı zaman oluşuyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Catatumbo yıldırımları

6. Catatumbo yıldırımları

Gök gürültüsü ve şimşekten korkan ve geceleri uyuyamayanlar için bu görüntü büyük bir kabus herhalde…  Catatumbo yıldırımları, yalnızca Venezuela’ nın Catatumbo nehrinde görülen, korkunç bir doğa olayı. Fırtına bulutlarının girdap oluşturması sonrası ortaya çıkan bu görüntü, yılın 160 gecesi, günde 10’ar saat ve saatte 280 kez görülebiliyor.

7. Ay kuşakları

7. Ay kuşakları

Ay kuşakları, güneşten değil de ayın yüzeyinden yansıyan ışıklar sayesinde ortaya çıkan, bir çeşit gök kuşağına verilen isim. Ayın yüzeyinden yansıyan ışığın çok az olması sebebiyle, ay kuşakları da oldukça solgun bir doğa olayı olarak karşımıza çıkıyor.

8. Sabah sefası bulutlar

8. Sabah sefası bulutlar

8- Sabah sefası bulutları adı verilen bu görüntü, oldukça nadir ortaya çıkıyor. Öyle nadirler ki, neden ortaya çıktıklarını araştıracak fırsat olmamıştır ve bu bulutların neden ortaya çıktığı hala bilinmiyor. Avustralya’daki Burketown adlı küçük kasabada, sonbaharda görüyorlar.

9. Işık halkası

9. Işık halkası

Optik bir olay olan ışık halkası, tıpkı bir gök kuşağı gibi oluşur ve bir haleye benzer. Yağmur damlalarının arasındaki havanın oluşturduğu ışık tünelleri, ışığı geri yansıttığında ortaya çıkar.

10. Vorteksler (Su hortumu)

10. Vorteksler (Su hortumu)

Suyun üzerinde oluşan vortekslere su hortumu denilir. Ancak girdap suyu emmez ve hortum sadece, yoğunluk sebebiyle ortaya çıkan sudan oluşur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Lens bulutlar

11. Lens bulutlar

Lens şeklindeki bu bulutlar, nemli hava bir dağın üzerinden geçtiği sırada ortaya çıkıyor. Bulut bu geçiş sırasında katman katman oluyor. Garip bir şekli olduğu için bu bulutlar bazen UFO zannedilebiliyor.

12. Penitente

12. Penitente

Yüksek dağlarda görülebilen uzun ve ince şekilleri olan, sertleşmiş karlara penitente deniliyor. Bu kadar yüksekte olunca, güneş ışınları buzu eritmeksizin, direkt olarak suya çeviriyor. Bazı alanlarda suyun buhara dönüşmesi daha hızlı şekilde gerçekleşiyor. Böylece düz kar yüzeyinde bir takım çökmeler yaşanıyor. Bu çökmeler sonrasında, işte bu ince uzun kar şekilleri ortaya çıkıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın