onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
10 Adımda Üniversiteli Olmak

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

10 Adımda Üniversiteli Olmak

Korhan Nalbantyan
13.02.2015 - 00:09 Son Güncelleme: 13.02.2015 - 16:25

10 Adımda Üniversiteli Olmak

Üniversiteli olmak için geçilmesi gereken evreler ve gerek fizyolojik, gerekse psikolojik değişimleri sıraladık. Bu maddeler size uymuyorsa işin içinde bir terslik olabilir.

Kaynak: 10 Adımda Üniversiteli Olmak

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Aynı Makarnadan Farklı Yemek Tatları Almak

1. Aynı Makarnadan Farklı Yemek Tatları Almak

Öğrenci evlerinin milli yemeğidir makarna. Marketten bir çuval dolusu alınan makarnalar, paranın bittiği zamanlarda hayatta kalmayı sağlarlar. En çok salçalı biçimi tüketilir. Bunun yanında ketçaplı, peynirli ve sebzelisi de tüketilebilmekte. Yapılan araştırmalara göre sürekli makarna yiyen öğrenciler zamanla aynı makarnadan farklı yemek tatları almaya başlıyorlar. Bu sayede de hiç bıkmadan, yılın 165 günü makarna yiyebilmekteler.

2. İnternetten Araba İlanlarına Bakmak

2. İnternetten Araba İlanlarına Bakmak

Yıllardır üniversiteli erkekler hakkında saklanan gerçek! Her biri arada sırada olsun, internetten hayallerindeki araba ilanlarına bakarlar. Fiyatı görünce gözlerini kaçırıp, için için ağlarlar.

3. Kız Kıza Uyumak

3. Kız Kıza Uyumak

Üniversiteli kızların kaçınılmaz kaderidir bu. 'Hayır canım, ne diye bir kızla sarılıp, uyuyayım' demeyin. O arkadaşlarınızdan illa birisi sevgilisinden ayrılır, babasından azar işitir, gelir yanınıza, ağlar ve bir bakmışsınız aynı yastığa baş koymuşsunuz, onu teselli ediyorsunuz. Kıyamazsınız da, öylece uyursunuz. Yapılan deneylere göre bu şekilde evinize gelen ve ilk gün uyuyan kız arkadaşınız en az 1 hafta orada kalacaktır. Ona göre alışveriş yapın.

4. Yurt Müdüründen veya Komşu Teyzeden Fırça Yemek

4. Yurt Müdüründen veya Komşu Teyzeden Fırça Yemek

Genelde eve yada yurda geç geldiğinizde olur bu. Kendi evim değil mi, istediğim saate girer - çıkarım, yok. Komşu teyze ertesi gün sizi gördüğünde 'Neredeydin o saate kadar? Cık cık cık cık...' atarlanmasını yapacaktır. Yurtlarda da belli bir giriş saati vardır, bu saati geçirirseniz ya içeri giremezsiniz yada girseniz bile önce bir müdürün / müdürenin odasına uğrarsınız.

5. PES Oynamak

5. PES Oynamak

Açıklamaya gerek bile yok. Her üniversiteli erkek bir gün mutlaka PES turnuvasına davet edilecektir. Tavsiyemiz, eğer oyunu oynamayı iyi bilmiyorsanız bunu önceden belirtmeniz. Gizli bir statü belirlemesidir PES`teki başarınız. Eğer sürekli kaybettiğiniz halde oynamaya devam ediyorsanız durumunuz vahim.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Ders Notu Aramak

6. Ders Notu Aramak

Zaten o derste not tutanlar bu yazıyı okumuyordurlar. Onlar şuan ders çalışıyor. Yıl boyu yan gel yat Osman mantelitesini kullananlar sınav zamanı o not tutan arkadaşla bir samimi, bir içten duruma girerler. Artık onlar da durumu kabullenmiştirler. Bazıları uğraştırmadan fotokopi makinesinin yanına notları koyarken bazıları süründürmeden edemez. İkincisinin gönlünü hoş tutmak gerekir. Avına yaklaşan bir çıta gibi sessiz, narin, hızlı ve akıllı olmalısınız. Notu alınca bütün bağları koparmayın. Yıl boyu arada sırada makarna yemeye davet edin, bu onların hoşuna gidecektir.

7. Yeni Bir Cep Telefonu Almak

7. Yeni Bir Cep Telefonu Almak

İstisnasız her üniversiteli okuduğu süre boyunca en az bir kere cep telefonunu yeniler. Eğer yenilemiyorsa o üniversiteliyi bi kapayıp, açmak gerekiyor. Son yıllarda cep telefonunun taksitle satılmıyor olması yenileme süresini 2. - 3. yıla kadar uzatmış olsa da, duruda bir değişiklik yok. O taka telefonlar illa değişecek.

8. Kredi Borcu Hesaplamak

8. Kredi Borcu Hesaplamak

Geri ödemeli burs alınıyorsa zaten bu hesap yapılmak zorundadır. Ancak bursun haricinde bir kredi kartı alındıysa, vay halinize. Bankaların 'öğrenci kredi kartı' ismiyle duyurduğu şeylerden olabildiğince uzak durun. Çünkü onların sadece adı 'öğrenci', ödemeye gelince size 'iş adamı' gibi davranacaklardır. Az yiyin, az gezin ama kredi kartı almayın.

9. Üniversitede Kalma Hayali Kurmak

9. Üniversitede Kalma Hayali Kurmak

Daha üniversitenin ilk günü, kapıdan adımınızı atar atmaz saplanıverir bu hayal aklınıza. Hocalar dersinize girdikçe bu istek artar. Bir anlamda özenirsiniz. Zamanı gelince sınavına girer, başarısız olur, babanızın desteğiyle bir esnaf lokantsı açar, geçinir gidersiniz. Şakası bir yana, eğer gerçekten üniversitede kalmak istiyorsanız çok çalışmanız gerekir. Yüksek lisansınızı yapın, mümkünse master da yapın. Devlet bu konuda çeşitli öğrenci yardımları da yapmaktadır. Sıkın bir 5 yıl dişinizi, olmaz değil; o hocalar da bir zaman öğrenciydi.

10. Hasta Olunca Memleketi Aramak

10. Hasta Olunca Memleketi Aramak

Üniversite öğrencisi hassastır. Kolayca hasta olur. Hata olunca da her ne hikmetse eli telefona gider. O anneye, babaya çektiği zorluklardan, verdiği grip mücadelesinden haberler verilir. Biraz ajitasyon olsa da, iyidir böyle şeyler. Annenizden duyacağınız bir 'sıkı giyin, üşütme' sözü, size bir altı aylı moral verir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın