Yaşımız İlerledikçe Çocukluk Anılarımızı Neden Unuturuz? Çocukluk Amnezisi Nedir?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yaşımız İlerledikçe Çocukluk Anılarımızı Neden Unuturuz? Çocukluk Amnezisi Nedir?
Tüm hayat tarzımızın ve kişiliğimizin çocukluğumuzda şekillendiği söylenir ama ilk yıllarımıza dair neredeyse hiçbir şeyi hatırlayamıyoruz. Bunun nedeni çocukluk amnezisi adındaki hafıza kaybının yaşanmasından dolayıdır. Gelin hep birlikte sizler için derlediğimiz bu içeriğimize birlikte göz atalım...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Çocukluk amnezisi, yetişkinlerin 4 yaşından önce yaşadıkları olayların ayrıntılarını ve hatta tümünü hatırlayamamasından kaynaklanan bir çeşit hafıza kaybıdır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Araştırmalar, 7 yaşındaki çocukların erken çocukluk dönemi anılarını yüzde 60 oranında hatırlayabildiklerini, fakat yaş ilerledikçe bu oranın düştüğünü belirtiyor.
Bu çocukluk anılarımız ve onları hatırlayabilme yetkilerimiz konuşma yeteneğimizle yakından bağlantılıdır.
Erken çocukluk döneminden itibaren zihin gelişimi önemli bir rol oynamaktadır.
Bebeklik ve erken çocukluk döneminde anıların depolanması ve hatırlanması için gerekli beyin hücrelerinin olgunlaşma süreci hafıza kaybı ile sonuçlanır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Psikolojik açıdan bakıldığında, zihnimizin barındırdığı çocukluk anılarımız her ne kadar mutlu anılar olsa da, travmatik anıları da barındırabilir.
Kısacası erken çocukluk döneminde zihin gelişimi psikolojik ve çevresel etkiler ile etkilenerek geçirdiği oluşumlar bebeklik ve çocukluk anılarının çoğunu silebiliyor.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Konuyla alâkası yok ama, okuduğumda içimi titreten bir sözü buraya bırakmak isterim. Emin olmamakla birlikte Üstün Dökmen hocaya ait sanırım: "Çocukluk insan... Devamını Gör
tüm ölumler tum olumsuzluklar hepsi hepsini unutmak.....