Yargıtay’dan Emsal Karar: ‘Terbiyesiz’ Kelimesi Tazminatsız Kovulma Sebebi Değil
Yargıtay’dan Emsal Karar: ‘Terbiyesiz’ Kelimesi Tazminatsız Kovulma Sebebi Değil
İş yerindeki mesai arkadaşına gönderdiği elektronik postada ‘terbiyesiz’ kelimesine yer veren ve tazminatsız şekilde işten kovulan bir vatandaş, Yargıtay kararıyla kıdem tazminatına kavuştu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Çalıştığı fabrikada iddiaya göre mobinge maruz kalan işçi, mesai arkadaşına gönderdiği elektronik postada 'terbiyesiz' kelimesini kullandığı gerekçesiyle tazminatsız kovuldu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İşçi, dinî bayramlar hariç resmî bayramlarda çalıştığını, ayrıca 7 günlük yıllık izin hakkının da kullandırılmadığını, 1 aylık ücretinin ödenmediğini ileri sürerek kıdem ve ihbar tazminatı ile yıllık izin, ücret, fazla çalışma, ulusal bayram ve genel tatil ücreti alacaklarının davalıdan tahsiline karar verilmesini talep etti.
Davalı patron ise, davacının pek çok defa "Benim 15 yıl 3600 gün primim var, tazminatımı alır giderim." diye işi bırakma tehdidinde bulunduğunu, işyerinin orta yerinde "Benden başka çalışan yok, en az 2 bin lira ücret istiyorum." gibi agresif ve çalışma ortamını gerici çıkışlarda bulunduğunu dile getirdi.
Kararı davacı temyiz edince devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi. Yüksek Mahkeme kararında; davacının "yazdığınız terbiyesizliktir" ibaresinin kaba ve nezaket dışı davranış olarak nitelenebileceğini, hakaret olarak kabul edilemeyeceğini dile getirdiği hatırlatıldı ve işçiye tüm haklarının ödenmesi gerektiğine karar verdi.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
lan adamin hayatinin icine sicmissin tabii ki agresif olacak, oh kole gibi calisiyorum mu diyecekti aq
terbiyesiz kelimesi hakaret değildir de kavga başlatma sebebidir. sen birine terbiyesiz dersen o kişinin vereceği tepki ile önce tartışma başlar sonra eğer k... Devamını Gör
türkiye şartlarını da düşünürsek öyle her gelene , zorda kalmadıkça terbiyesiz dememek can güvenli için önemlidir.
"Birine" zınk dediğiniz an kapıda polis belirlenen bı ülke için evet hakikatten emsal karar