Yansın Şu Kaloriler! Hemen Kalkıp Spor Yapmanızı Sağlayacak 21 Bilimsel Gerçek
Yansın Şu Kaloriler! Hemen Kalkıp Spor Yapmanızı Sağlayacak 21 Bilimsel Gerçek
ABD Hastalık Kontrolü ve Önleme Merkezi haftada en az 2.5 saat kardiyo ve en az 2 gün güç antrenmanı yapmamızı öneriyor. Bu hedeflere doğru küçük küçük adımlar atmayı istetecek bilimsel olarak kanıtlanmış gerçekleri sizler için Businessinsider'dan derledik.
1. Anti-depresan kullanan kadınlar dahil olmak üzere, egzersiz yapmanın kadınlarda cinsel uyarılma hissini arttırdığı kanıtlanmıştır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2. Düzenli olarak fiziksel egzersiz yapmak ile daha az sayıda anksiyete ve depresyon belirtileri gözlenmesi arasında bağlantı vardır.
3. Fiziksel aktivite Tip 2 diyabetin önlenmesine ve kontrol altında tutulmasına yardımcı olabilmektedir.
4. Egzersiz iyi kolesterolun artmasında ve kötü kolesterolun düşmesinde rol oynayabilir.
5. Yapılan çalışmalar, egzersiz yapmanın astım hastalarında hava yolu enflamasyonlarını azaltabildiğini göstermiştir.
6. Güç arttırıcı antrenmanların ise güçlü kemik yapısında rol oynamasıyla osteoporoz riskini gözle görülür şekilde azalttığı gözlenmiştir.
7. Özellikle açık alanda yoğun egzersiz yapan kişilerde, psikolojik olarak da iyi hissetmeye sebep olan Vitamin D seviyelerinin yüksek olduğu gözlenmiştir.
8. Egzersiz yapmanın metabolizmayı hızlandırdığı genel olarak yanlış bir inanç olsa da, egzersizin kalori yaktığı doğrudur.
9. Antrenman yapmak ve daha iyi çalışan bir dolaşım sistemi arasında doğrudan ilişki olduğu için; aynı zamanda kalp hastalıkları için oldukça düşük risk anlamına gelir. Daha hafif yapılan yoga gibi egzersizlerin bile etkili olduğu gözlemlenmiştir.
10. Düzenli egzersizin stres seviyesini düşürdüğü yapılan çalışmalarda ortaya çıkmıştır.
11. Kısa ve yoğun yapılan kardiyo egzersizleri kilo vermeye ve yağ yakmaya yardımcı olur.
12. Egzersiz ve güç antrenmanları sayesinde vücut daha atik bir hale gelebilir. Bu sayede genel olarak daha dengeli olunduğu için, düşme ve benzeri kazaları önlenebilir.
13. Düzenli spor yapmanın bağışlık sistemini de olumlu yönde etkilediği araştırmalarda bulunmuştur. Bilim insanları henüz tam olarak nasıl olduğunu açıklayamasa bile, spor yapan kişiler bakteri ve mikroplar karşısında daha dirençliler.
14. Aerobik egzersizleri de hafıza sağlığının korunmasıyla ilişkili olduğu için, daha ileri yaştaki kişilerin bu tip sporlar yapması önemlidir.
15. Haftada 7 saatten fazla spor yapan kişilerin haftada toplam 30 dk egzersiz yapanlara göre daha genç yaşta ölmeleri %40 oranında daha az olasılıklıdır.
16. Aktif yaşam biçiminin bazı kanser türlerinin riskini azaltmasıyla bağlantısı olduğu görülmüştür.
17. İşyerinde yaşanan stres seviyeleri zaman zaman kısa yürüyüşler yaparak azaltılabilir.
18. Ayrıca spor yapmanın öz saygı ve öz güven ile doğrudan bağlantılı olduğu tespit edilmiştir.
19. Düzenli fiziksel aktivitenin dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu belirtilerini azaltmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.
20. Aktif bir yaşam sürmek uyku kalitesini de arttırır.
21. Egzersiz sırasında endorfin salgılandığı için, sonrasında kişi kendini mutlu hisseder. Düzenli spor yapanlarda bu mutluluk hissi daha uzun sürer.
Onedio IQ'yu Facebook'dan takip etmeyi unutmayın!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!