Görüş Bildir
Haberler
Uzun Ömürlü Hidrojenle Çalışan Drone'lar Geliyor

Uzun Ömürlü Hidrojenle Çalışan Drone'lar Geliyor

Onedio Medya
06.04.2016 - 19:20

“Intelligent Energy” şirketinden uzmanlar, drone teknolojisinde devrim yaratacağını iddia ettikleri bir modeli test etiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyasadaki diğer İHA’lardan farklı gözükmeyen drone’lar, tek atık ürünü sıcak hava ve su olan iki adet hidrojen yakıt tüpüyle çalışıyor. Yetkililer, günümüzde drone’ların karşılaştığı iki sorunun, pil ömrü dolayısıyla sınırlı uçuş zamanı ve pillerin şarj süresinin bu sayede daha iyi bir seviyeye geleceğini savunuyor.

Intelligent Energy'den Julian Hughes; “Üstünde iki tane yakıt hücre yığını var. Gerekli oksijen ve hidrojen havadan fanlar yardımıyla alınıyor. Böylece hidrojen ve oksijen yakıt hücre plakaları boyunca gezinerek elektrik üretiyor.” diyor.

Drone pazarı her geçen gün büyüyor

Drone pazarı her geçen gün büyüyor

Bağımsız araştırma firması MarketsandMarkets, drone ticaret hacminin 2020 senesinde 5.59 milyar Dolar’a çıkacağını tahmin ediyor.

Lakin yetkililer, kısa ömürlü ve uzun şarj süreli geleneksel pillerin sektörün gelişmesini yavaşlattığını söylüyor:

Julian Hughes bu konuda şunları dile getiriyor: “Şu anki pil teknolojisinin asıl sorunu uçuş zamanı. Yani 15 dakikada tükenen bir drone’un pili saatlerce şarj edilmeli. Fakat yakıt hücre teknolojisiyle, uçuş süresi bir hatta iki saate kadar çıkabilecek ve pil bir kaç dakikada, yakıt kaynak tüpleri değiştirilerek şarj edilmiş olacak.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enerji şirketi, hidrojen yakıt hücreli çözümün yayılması amacı ile büyük drone üreticileriyle anlaşmalar imzalamış.

Şirketin merkezinde uzmanlar sadece drone’lar üzerinde değil arabalardan cep telefonlarına potansiyel tüm araçların pil ömrü üzerinde deneyler yapıyor.

Julian Hughes: “Farklı alanlardaki pazarlara yönelişler yeni başlıyor. Araba markaları yakıt hücreli araçları ortaya çıkardı. Genellikle cep telefonu kuleleri veya jeneratör gibi yerlerden yedekleme güç sağlayan yakıt hücrelerinin sabit güç uygulamaları piyasaya çıkmaya başladı.”

Uzun uçuş süresi ve yakıtın kısa sürede dolmasıyla, insansız uçan teknolojiye geniş bir seçenek yelpazesinin açılacağı düşünülüyor.

Intelligent Energy’e göre, tıbbi yardım, arama, kurtarma, havadan fotoğraf çekimi, tarım ve kurye teslimi gibi tüm hizmetler böylece daha etkin şekilde hayata geçirilecek.

Euronews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
7
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bi düşse sıkıntı