Uluslararası Uzay İstasyonu'na Enkaz Parçası Çarpması Sonucu İstasyonda Delik Açıldı!
Uluslararası Uzay İstasyonu'na Enkaz Parçası Çarpması Sonucu İstasyonda Delik Açıldı!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Dünya'nın yörüngesinde, radar ile takibi yapılabilen 10 santimetreden büyük 25 bin civarı insan yapımı nesne kontrolsüz şekilde yol alıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ancak radarla takibi yapılamayan, fırlatma roketlerinden arta kalan enkazlar ve uydu parçalarından oluşan, boyutları 1-10 santim arasında 500 binden fazla nesne yörüngede 35.000 km hız ile sürekli dönmekte. Takip edilemedikleri için uzay istasyonları için büyük tehlike arz ediyor.
Uluslararası Uzay İstasyonu da bu enkaz parçalarıyla aynı yörüngede bulunuyor.
Kanada Uzay Ajansı, bir enkaz parçasının istasyonda bulunan ''Canadarm2'' isimli robotik kola çarptığını duyurdu.
Delik açılmasına sebep olan çarpışmaya yönelik açıklamada; ''Yapılan analizlerde hasarın kolun eklemlerinde birini ve onun termal kılıfını etkilediği tespit edilmiştir. Hasar, kolun performansını etkilemeyecektir.'' ifadeleri kullanıldı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Enkaz parçasının, istasyonun daha merkezi yerlere çarpması, filmlerden görmeye alışık olduğumuz korkunç sahnelerin yaşanmasına neden olabilir. İstasyonda görev yapan astronotlar bu tehlikeyle sürekli olarak karşı karşıya kalarak görevlerini sürdürüyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Oscar ödüllü Gravity filmine konu olan sorun, basit bir uzay çöpünün ne kadar büyük yıkımlara neden olabileceğini gösteren küçük bir örnek.
uzay boşluğunu da çöpe çevirdik ya bravo bize.