Uçak Yolculuklarına İlgi Duyanlar İçin Kimselerin Bilmediği Meslek Sırlarını Paylaşan Kabin Memuru
Uçak Yolculuklarına İlgi Duyanlar İçin Kimselerin Bilmediği Meslek Sırlarını Paylaşan Kabin Memuru
Her sene dünyada milyonlarca insan uçağa biniyor, peki kaçımız uçuşlarda çalışan kabin memurları hakkında bilgi sahibiyiz? TikTok'ta fenomen olan Yaima isimli genç kadın kabin memurluğuna dair hiç bilinmeyen meslek sırlarını paylaşmış, merak ettiyseniz buyurun!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Her sene milyonlarca insan taşıma yöntemi olarak uçakları tercih ediyor, çoğu insan ve özellikle gençler için bir ülkeden ötekine uçup para kazanmak adeta hayal gibi geliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Kabin memurluğuna ek olarak ABD Hava Kuvvetleri’nde görev yapan Yaima isimli bir kadın, TikTok hesabında mesleğine dair kimselerin bilmediği bazı gerçekleri ve tüyoları paylaşıyor…
1. Öncelikle kabin memurlarının sadece acil durum ve tıbbi yardım eğitimi için yaklaşık 8 haftalık eğitimlerden geçtiğini biliyor muydunuz?
2. Kabin memurları çoğu zaman çalıştıkları şehirlerde ve hatta ülkelerde yaşamıyorlar! Örneğin Yaimanın yakın arkadaşı Porto Riko’da yaşamasına rağmen çoğunlukla Los Angeles’ta çalışıyormuş.
3. Kabin memurları ücretsiz uçak bileti alabiliyorlar, doğru. Ancak öyle düşündüğünüz gibi fazladan bilet alamıyorlar, eş veya aile üyesi konumundaki sayılı kişilere özel ayırabiliyorlar.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
4. “Bir günde kaç uçuşta çalışıyorsunuz?” sorusunun tamamen uçuş saatlerine bağlı olduğunu söylüyor Yaima.
5. Bir uçuşta çalışan kabin memurları birbirlerini çoğunlukla tanımıyorlar; eğer aynı firma veya bölgede çalışmıyorlarsa uçuştan önce tanışıyorlar.
6. Kalkış ve inişlerin olduğu havalimanları hakkında kabin memurlarının bilgileri olmuyor; yani kendilerine ‘Bavulumu nereden alabilirim?’ diye sorulduğunda tıpkı bizim gibi tabelaları takip ederek buluyorlar.
7. Kabin memurları ‘şüpheli’ gözüken tüm davranışları yakalayacak kadar eğitim alıyorlar. Özellikle uçağa ilk bindiğinizde size gülerek selam verirken aynı zamanda baştan aşağı süzerek inceliyorlar.
8. Maaşları ise firmalara göre değişiklik gösterebilse de genellikle uçuşta geçirilen saat başı ödeniyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
9. Ödenen ücretler uluslararası uçuşlarda ve gece mesailerinde daha yüksek oluyor. Ayrıca fazladan yabancı dil bilen memurlar daha fazla ücret alıyorlar.
10. Kabin memuru olmak için genellikle üniversite diplomasına gerek olmuyor! Uluslararası mı, yoksa ülke içi uçuşlarda mı olmak istediğinize karar verip başvurunuzu yapabilirsiniz.
11. Eğer çalıştığınız şirketten memnunsanız bu kariyeri uzun vadede sürdürebilirsiniz. Uzun yıllar deneyim sahibi olan memurlar hem rahatlığa sahip oluyor hem de özel uçuşlarda yer alabiliyorlar.
12. Yaima’ya göre kabin memuru olmanın en zor tarafı, hiçbir düzeninizin olmaması ve bir gününüzün ötekine benzememesi. 'Bir gece 4’te uyanıp uçuşa hazırlanırken diğer gün akşam 7’de kalkabiliyorsunuz' diyor...
13. Son olarak bu meslekle ilgili en önemli nokta, her zaman güler yüzlü ve pozitif bir bakış açısına sahip olmak diyor kendisi!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Hayat düzeninin olmaması saatin kaç olduğunun bilinmemesi her gün değişik kişilerle çalışmak farklı ülkelerde yaşayıp ve çalışmak ben sevmedim bu işi