onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Tüp Bebekte Yumurta Toplama İşlemi Sonrası Transfer Ne Zaman Yapılır?

Tüp Bebekte Yumurta Toplama İşlemi Sonrası Transfer Ne Zaman Yapılır?

Şebnem Sucu
07.10.2021 - 09:30

Çeşitli nedenlere bağlı olarak gebeliğin sağlanmadığı durumlarda çocuk sahibi olmak için pek çok çift tüp bebek tedavisine başvurmaktadır. Tüp bebek tedavisinde işlemler adım adım ilerlerlerken bir aşamadan diğer bir aşamaya geçmek için aradan zaman geçmesi gerekir. Bu nokta da yumurta toplama işlemini takiben bir ya da bir kaçının döllenmesi ve transfer edilmesi gibi çeşitli işlemler birbirini takip eder. Yumurta toplama ve embriyo transferi tüp bebek tedavisinin önemli ve kritik süreçlerini içermektedir. Peki, tüp bebekte yumurta toplama işlemi sonrası transfer ne zaman yapılır? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Günümüzde birçok kişi tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olabilmektedir. Her aşaması farklı prosedüre sahip olan bu tedavide çiftler sabırlı olmak durumundadır.  Tüp bebek tedavisinde yumurtalar uyarılır, toplanır ve sperm alınarak döllenme sağlanır. Bunların ardından gelinen son nokta ise embriyo transferidir. Döllenen yumurtanın rahime transfer edilmesi tedavinin son basamağını oluşturmaktadır. Her aşaması çiftler açısından heyecan verici olmakla birlikte transfer işlemi ile tüp bebek tedavisi sona erer. Peki, tüp bebekte yumurta toplama işlemi sonrası transfer ne zaman yapılır? İşte merak ettiğiniz bu sorunun ayrıntılarını yazımızda toparladık…

Tüp Bebekte Yumurta Toplama İşlemi Sonrası Transfer Ne Zaman Yapılır?

Tüp Bebekte Yumurta Toplama İşlemi Sonrası Transfer Ne Zaman Yapılır?

Tüp bebekte yumurta toplama işleminin ardından 2-5 gün sonra embriyo transferi gerçekleştirilir. Transferin ardından embriyonun 2 gün içerisinde rahim duvarına tutunması beklenir. Embriyo transferi genellikle anestezi uygulamadan kolay bir şekilde yapılmaktadır. Doktorunuz katater olarak bilinen esnek, ince bir tüpü vajinanıza, serviksinizden rahminize yerleştirecektir.

Katater ucuna sıvı içinde süspanse edilmiş bir ya da daha fazla embriyo içeren şırınga takılır. Şırınga yardımı ile embriyo veya embriyolar rahminize yerleştirilir. Toplamda 10-15 gün süren tüp bebek tedavisinde son olarak kandaki Beta HCG değerine bakılır ve hamileliğin var olup olmadığı bu test ile sonuçlanır.

Transfer Hakkında

Transfer Hakkında

Embriyo transferinden sonra kişiler 30 dakikalık yatak istiratından sonra normal günlük aktivitelerine geri dönebilirler. Bu süreçte rahatsızlığa yol açabilecek şiddetli aktivitelerden kaçınmalıdır. Embriyo transferinden sonra meydana gelebilecek yan etkiler şunları içerebilir;

• 1-2 süren adet ağrısına benzer kasık ve bel ağrıları

• Hafif vajinal kanama

• Yüksek östrojen seviyeleri sebebiyle meme hassasiyeti

• Kabızlık

• Kramp

Embriyo transferinin ardından keskin ağrı, karında şişlik, idrar yaparken yanma, yoğun vajinal kanama, bulantı, kusma, nefes darlığı ve aşırı sırt ağrıları gibi durumlarda konuyla alakalı mutlaka özel olarak doktorunuzla görüşünüz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın