Sürekli Hak Ettiğinizi Söylediğiniz 'Saygıyı' Kazanmanın 6 Etkili Yolu
Saygı ve liderlik birbirinden bağımsız düşünülemeyen iki kavramdır. Başkalarına liderlik etmek için, öncelikle o insanların saygısını kazanmanız gerekir. Fakat bu, biraz daha derin bir konu. İyi liderler bir saygı ortamı yaratırlar, bu ortam içerisinde yüksek standartlar hazırlarlar ve herkesi başarılı olma konusunda desteklerler.
Ne yazık ki, saygıyı kazanmak sandığımız kadar kolay değildir. Saygı kazanılması, sürdürülmesi ve beslenmesi gereken bir kavramdır. Inc'den sizler için derlediğimiz bu içerikte, saygıyı kazanmanın 6 temel yolunu sizlere sunacağız.
1. İyi bir örnek olun.
2. Egonuzdan sıyrılın.
Ego, toplum içerisinde bir role bürünmemiz gerektiğinde giydiğimiz sosyal bir maskedir. Kabul, kontrol ve güç kavramlarını güçlendirir çünkü temeli korkuya dayanır. Nasıl görüldüğünüz veya hak ettiğiniz değeri görüp görmediğiniz konusunda endişelenmekten vazgeçin. Görevinize ve ekibinize odaklanın.
3. İstikrarlı bir karaktere sahip olun.
İstikrarlı bir karaktere sahip olmak, saygıyı ve liderliği de beraberinde getirir. Sorumluluk sahibi olun, sözlerinizin ve eylemlerin arkasında durun. İstikrar, taahhüttür. Aynı zamanda, böyle görünmeye çalışmaktansa gerçekten bunu yapması daha kolay ve etkilidir.
4. Karışık olan konuları, basite indirgeyin.
İşleri olduğundan daha karmaşık hale getirdiğinizde, açıklığı ve dolayısıyla da saygıyı kaybedersiniz. Bir konu yeterince karmaşık ise, en küçük parçalara ayırmayı ve anlaşılabilir hale getirmeyi deneyin. Herhangi bir şey zaten anlaşılabilir ise, daha da karmaşık olmasına izin vermeyin. Basitlik açıklığı, açıklık ise güven ve saygıyı sağlar.
5. Güvenilir olun.
Güvenilir olmak için ihtiyacınız olan iki temel şey var; doğru şeyler yapmak ve bir şeyler doğru yapmak. Güvenilirlik, saygının temelidir. Dürüst olun, açık ve düşünceli olun. Kolay olmasa bile bir şeyleri doğru yapmaya cesaretiniz olsun.
6. Konuşmalarınızı saygı çerçevesinde yapın.
Konuştuğunuz zaman, kullandığınız ton ve kendinizi ifade etme şekliniz de en az söyledikleriniz kadar önemlidir. Hitap şeklinizin her bir unsuru önemlidir. Sözlü veya yazılı, kişisel veya genel olmasının hiçbir önemi yok. Saygınızı eksik etmeyin. Başkalarının sizlere aynı şekilde davrandığını göreceksiniz.
Yorum Yazın
Saygı görmek istiyorsan saygı göstermelisin önermesi bence yanlış. Saygı görmek istiyorsan sana saygı gösterene saygı göstereceksin, saygısıza karşı da saygı... Devamını Gör
off işte benim kafadan
çoğu kişi paraya ve güce saygı duyduğundan, isterseniz dünyanın en kötü insanı olun yine de istediğiniz saygıyı kazanırsınız.
Çok güzel açıklamışsınız ama ne yazık ki bu söylediklerinizi yapanlar saygı görmüyor aksine daha fazla küçük görülüp ve aşağılanıyor