Görüş Bildir
Haberler
Son Yılların Yükselen Değeri Bitcoin ve Diğer Kripto Para Birimlerine Dair En Güncel Haberleri Takip Edebileceğiniz coin-turk.com ile Tanışın!

Son Yılların Yükselen Değeri Bitcoin ve Diğer Kripto Para Birimlerine Dair En Güncel Haberleri Takip Edebileceğiniz coin-turk.com ile Tanışın!

Bu günlerde hemen hemen herkes parasını doğru bir yatırım aracına bağlamak için araştırma halinde. Geleceğe daha güven dolu bakabileceğimiz bir yatırımı hangimiz istemeyiz ki?

Son yıllarda bilinen yatırım araçlarından farklı olarak Bitcoin ve diğer kripto paralar oldukça popüler hale geldi. Peki bu Bitcoin denilen şey nedir ve nasıl çalışır? İşte tüm bu merak edilen sorulara coin-turk.com'un bir dizi cevabı var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özellikle 2017 yılındaki 20.000 dolarlık rekor ile adını duyurmasının ardından Bitcoin artık çok daha fazla benimseniyor. Aradan 3 yıl geçti ve Bitcoin bu sefer de 24.200 dolar ile yeni bir rekora imza attı.

Özellikle 2017 yılındaki 20.000 dolarlık rekor ile adını duyurmasının ardından Bitcoin artık çok daha fazla benimseniyor. Aradan 3 yıl geçti ve Bitcoin bu sefer de 24.200 dolar ile yeni bir rekora imza attı.

Bitcoin her ne kadar genellikle fiyatı ile gündeme gelen bir varlık olsa da aslında temelinde çok büyük yenilikler ve avantajlar yatıyor. Ama zaman zaman bu yeniliklerin ve avantajların yok sayılarak Bitcoin’e yanlış yakıştırmaların ve tanımların yapıldığı görülüyor.

Bitcoin nedir?

Bitcoin nedir?

En temel tanımı ile Bitcoin, kişiden kişiye elektronik nakit sistemi olarak tanımlanabilir. Bu tanımı biraz daha açarsak Bitcoin, herhangi bir merkeze bağlı olmayan, arkasında herhangi bir banka ya da finansal kurum bulunmayan, insanların birbirlerine direk olarak nakit transferi yapmasına imkan tanıyan, arzı 21 milyon ile sınırlı olan ve Blockchain adlı bir teknoloji üzerine kurulmuş ödeme sistemidir.

Bu noktada Bitcoin’in günümüzdeki sistemlerde yani geleneksel sistemler olarak adlandırdığımız bankalar ve finansal kurumlardan farklarını temel olarak, merkezsiz olması, arzının sınırlı olması, aracı kuruma ihtiyacı olmaması ve kayıtların Blockchain üzerine kaydedilmesi şeklinde sıralayabiliriz.

Blockchain ve Merkezsizlik ne demek?

Blockchain ve Merkezsizlik ne demek?

Merkezsiz olmak aslında adından da anlaşılacağı gibi herhangi bir merkeze bağlı olmamak anlamına geliyor. Bitcoin bir merkez bankası ya da herhangi bir merkezi kuruluş tarafından üretilmiyor. Bitcoin, tüm dünyaya yayılmış bir Blockchain ağında madencilik ile üretiliyor. Madenci adını verdiğimiz sistemler, transfer işlemlerinin onaylanmasına katkıda bulunarak yeni Bitcoin’lerin sisteme katılmasını sağlıyor.

Bununla birlikte her Bitcoin işlem Blockchain adı verilen dağıtık veri tabanına kaydediliyor ve aslında Bitcoin’in güvenliği ve sağlamlığı da buradan geliyor.

Bununla birlikte her Bitcoin işlem Blockchain adı verilen dağıtık veri tabanına kaydediliyor ve aslında Bitcoin’in güvenliği ve sağlamlığı da buradan geliyor.

Bunu daha net anlatabilmek için geleneksel sistemleri ele alalım. Örneğin; bir banka ile gerçekleştirilen tek bir işlemin değiştirilmesi için o bankanın merkezinde bulunan kayıt sisteminde bahsi geçen işlemin değiştirilmesi ya da silinmesi yeterlidir. Ancak CoinTürk adlı kripto para haber sitesinde de bahsedildiği gibi Blockchain üzerinde kaydedilen bir işlemi değiştirmek ya da silmek için tüm dünyaya yayılmış ve milyonlarca bilgisayarda tutulan işlemin hepsine aynı anda müdahale etmek gerekiyor.

Buna ek olarak Blockchain, birbirine bağlı bloklardan oluştuğu için aslında bir işleme müdahale edebilmek için ondan sonra yapılan her işleme de yine aynı anda müdahale etmek gerekiyor. Dolayısıyla her ne kadar bu işlem imkansız olmasa da oldukça zor.

Bitcoin ne değildir?

Bitcoin ne değildir?

Aslında Bitcoin’in ne olmadığı anlaşılırsa, ne olduğu da çok daha net bir şekilde anlaşılabilir. Çünkü Bitcoin ile ilgili asılsız çok fazla tanım ve benzetme bulunuyor. Bu tanımları ortadan kaldırırsak Bitcoin ne olduğu zaten en yalın hali ile ortaya çıkıyor. 

Bitcoin bir balon, bir saadet zinciri, bir sanal para ya da bir dolandırıcılık girişimi değildir. Peki, balon, saadet zinciri, sanal para ve dolandırıcılık girişimi nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Balon nedir?

Balon nedir?

Herhangi bir dayanağı olmadan ve bir temele dayanmadan aniden ve sürekli olarak değeri şişen ve bir noktada patlayan varlıklar balon olarak adlandırılıyor. Bu varlıklar adından da anlaşıldığı gibi o an oluşan heyecan ile şişiyor, şişiyor, şişiyor ve en sonunda patlayarak değeri sıfırlanıyor. 

Ancak Bitcoin hem sağlam temellere dayanıyor hem de güçlü dayanak noktaları bulunuyor. Ayrıca Bitcoin’in değerinin 12 yıldır sıfırlanmadığını, tam tersine yükselen bir grafik çizdiğini bu noktada hatırlatmakta fayda var.

Saadet Zinciri nedir?

Saadet Zinciri nedir?

Saadet zinciri olarak bilinen sistemin asıl adı piramit şemasıdır ve 1990’lı yıllarda ortaya çıkmıştır. Bu sistemde tek kazanan en tepedeki kişidir. Yani saadet zincirini yaratan kişi sistemin tek kazananı olarak karşımıza çıkar. Bir üçgen şeklinde düşünebileceğimiz bu sistemlerde asıl önemli nokta, vaat edilen malın ya da hizmetin aslında var olmamasıdır. Ülkemizde de Tüketicilerin Korunması Kanunu ile yasaklanan bu sistem en genel anlamı ile aslında bir dolandırıcılıktır.

Bitcoin ise kimseyi dolandırmıyor ya da en tepede kimse bulunmadığı için bir piramit şeması oluşumu olarak nitelendirilmiyor. Nasıl ki doları, altını ya da gayrimenkullerin adını kullanarak saadet zincirleri yapılıyorsa Bitcoin’in de adı kullanılarak insanlar kandırılmaya çalışıyor. Ancak bu CoinTürk adlı haber sitesinde de belirtildiği gibi doların, altının ya da gayrimenkullerin herhangi bir dolandırıcılık faaliyet olmadıkları gibi Bitcoin’in de bir piramit şeması olmadığı anlamına geliyor.

Sanal Para nedir?

Sanal Para nedir?

Kripto para ekosistemi ile yakından ilgilenenler özellikle “sanal para” kavramının Bitcoin ile eşdeğerde kullanılmasına karşı çıkıyor. Çünkü “sanal” denildiğinde akla otomatik olarak “gerçek olmayan bir varlık” geliyor. 

Sanal kelimesi genellikle sadece internet ortamında dolaşan, gerçekte ulaşılamayacak ve asla gerçek değeri olmayan şeyler için kullanılıyor. Ama Bitcoin sadece internet ortamında dolaşmıyor, gerçekte de ulaşılabiliyor ve gerçek bir değeri bulunuyor.

Peki sıkça duyduğumuz altcoin'ler nedir?

Peki sıkça duyduğumuz altcoin'ler nedir?

Altcoin’ler Bitcoin’in dışında kalan kripto para birimleri ifade etmek için kullanılıyor. Ethereum (ETH), Ripple (XRP) ve Litecoin (LTC) en popüler altcoin’ler arasında yer alıyor. Son verilere göre şu anda piyasada 8.059 adet altcoin bulunuyor. 

Altcoin’ler de Bitcoin gibi bir projeye dayanıyor ve projenin güvenilirliği, kullanılabilirliği ve faydalarına göre popülerlik kazanıyor. Örneğin Ethereum “akıllı sözleşme” kavramını hayatımıza sokarken, Ripple’ın uluslararası ödemelere kolaylık ve hız getirmeyi hedeflediği görülüyor.

Bunlara ek olarak altcoin’ler de tıpkı Bitcoin gibi zaman zaman değerleri ve kazanç oranları ile gündeme geliyor. Bu noktada da fiyat analizleri yatırımcılar için büyük önem taşıyor.

Kripto para dünyasını artık daha iyi biliyorsunuz ve bu dünyaya adım atmaya hazırsınız!

Kripto para dünyasını artık daha iyi biliyorsunuz ve bu dünyaya adım atmaya hazırsınız!

2014'den beri kesintisiz bir şekilde 7 yıldır hizmetine devam eden coin-turk.com ile kripto paraların güncel değerini öğrenebilir, ilgili bir dizi değerlendirmeyi okuyabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Uğurcan

Yıllardır takip ettiğim kripto haber sitesi. BTC ve alt coin almadan önce bu siteye mutlaka bakarım tahminleri çok iyidir.

5 sene sonranın bitcoini olarak görünen bee network'e geç olmadan bir bakın derim arkadaşlar. sistem çok basit. kayıt olup günlük 1 defa tıklamak yeterli ol... Devamını Gör