Görüş Bildir
Haberler
Sıfırın Hayat Hikayesi, Nasıl Kesfedildi ve Nasıl Gelişti

Sıfırın Hayat Hikayesi, Nasıl Kesfedildi ve Nasıl Gelişti

Jamais Vu
24.06.2015 - 19:42 Son Güncelleme: 28.06.2015 - 13:30

Matematik Hikayeleri: Sıfır

M.Ö. 3000: Eski Mısır döneminde yaşayanlar onluk sistemi bilmediklerinden dolayı sıfır rakamını ifade eden bir sembol kullanmamışlardır.

M.Ö. 700-500: Mezopotamyalılar astronomi metinlerinde sıfır anlamına gelen özel bir işareti devamlı olarak kullanmışlardır.

M.S. 2. yy: Eski Yunan döneminde  Batlamyos’un astronomi içerikli olan metinlerinde Yunan alfabesinde olan ve içi boş anlamını taşıyan “0” şeklinde bir harf kullanılmıştır. Ancak yapılan araştırmalarda matematikte bu harfi  kullanmadıklarını açık bir şekilde görebiliyoruz.

M.S. 400: Eski Hintliler ilk kez bugünkü ifadeyle sıfır anlamına gelen “0” ve “.” şeklindeki işaretleri kullanmaya başlamıştır.

M.S. 632: Eski Hint alimi Brahmagupta, astronomi ile ilgili olarak yazdığı Siddhanta adlı eserde dokuz biçimde ve farklı şekilde sıfır rakamı ile hesap yapmayı gösteren kurallar belirtilmiştir.

M.S. 830: İslam dünyasının en önemli alimlerinden biri olarak kabul edilen Harezmi tarafından dokuz ayrı rakam ve ayrıca sıfır rakamı ile birlikte aritmetik işlemlerin hangi yolla yapılması gerektiği çok açık bir dille ifade edilmiştir.

M.S. 1100: Sıfır, Avrupa matematik dünyasında yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.

TRT OKUL tarafından hazırlanan MATEMATİK HİKAYELERİ isimli video ders sunumu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
17
14
11
8
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

limit ve türevi karıştırmayalım şimdi sıfıra yalnız hikaye ilginçmiş bu arada 0 der geçersin ama ne hikmeti varmış sorgulamazsın zaten merak ediyordum öğrenm... Devamını Gör