Görüş Bildir
Haberler
Saç Ekiminde Türkiye Yenilikçi Yüzü İle Dünya Lideri

Saç Ekiminde Türkiye Yenilikçi Yüzü İle Dünya Lideri

Saç ekimi merkezleri ülkemizin hemen her ilinde bulunuyor. Yerli ve yabancı müşterilerin artması nedeni ile birçok yenilikçi merkez açılmış durumda. Bu kliniklerin sayısının artması hizmet kalitesinin düşmesine ve başarısız sonuçların elde edilmesine de ne yazık ki zemin hazırlamış durumda. Saç ekim işleminin merkez ili İstanbul olduğu gibi, yabancılar için de ilk tercihler arasında yer almaktadır. Saç ekim merkezler hizmet verebilmek için bazı özelliklere sahip olmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İyi bir saç ekim merkezinin olmazsa olmaları

İyi bir saç ekim merkezinin olmazsa olmaları

Saç ekimi yaptıracakların bilmesi gereken seçeceği kliniğin ne şekilde hizmet verdiği olacaktır. Aşağıda bunları size maddeler halinde sıralıyoruz. 

Saç ekimi merkezinin taşıması gereken özellikler;

1- Merkez içerisinde yer alan cihazlar yeni ve ileri teknolojik ürünlerden oluşmalıdır.

2- İşlem öncesi ve işlem sonrası dezenfeksiyon işlemi yerine getirilmelidir.

3- Merkez açılışı için gerekli olan belgeleri Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’ndan almalıdır.

4- Ekim hizmeti veren kadroda tamamen sağlık çalışanları yer almalıdır. 

5- Çalışanları güler yüzlü ve eğitimli olmalıdır.

Sıraladığımız bu özellikleri taşımayan merkezlerden hizmet almamalısınız. Aksi halde sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Saç ekimi nedir? detayları ile öğrenin

Saç ekimi nedir? detayları ile öğrenin

Saç kaybı yaşayan kişilerin saçlı bölgesinden alınan saç köklerinin, saçsız alana uygun yöntemler ile ekilmesi işlemine saç ekimi denir. Kadın tipi saç dökülmesi ve erkek tipi saç dökülmesi olmak üzere iki farklı saç dökülmesi tipi vardır. Dökülme tipi ne olursa olsun erken dönemde müdahale edildiği sürece başarılı olma ihtimali artış gösterir. 

Ekim işlemi yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. İlk olarak en iyi saç ekim merkezi tercih edilmelidir. Ekim fiyatları değişiklik gösterebilir. Bu nedenle aynı yönteme yüksek fiyat ödememek için de detaylı araştırma yapılmalıdır. Saç ekimi uygulaması başarılı sonuç veren kozmetik cerrahi operasyonudur.

Saç ekimi nasıl yapılır?

Saç ekimi nasıl yapılır?

Saç ekimi işlemi lokal anestezi altında yapılır. İlk olarak saçık açıklık durumuna göre greft sayısı belirlenir. Kulakların arka kısmından kökler uygun punch motoru yardımı ile toplanır. Punch motoru çok hassas bir çalışma prensibine sahiptir ve saç köklerini toplarken kesinlikle zarar vermez. Kökler toplandıktan sonra laboratuvar ortamında ayıklanır veuygun koşullarda saklanır.

Saç ekimi randevusu verilir. Ekim gününden bir hafta önce kişi alkol, sigara ve kan sulandırıcı gibi maddeleri kullanmamalıdır.  Açıklık bulunan bölgeye lokal anestezi uygulanır. Greftler tek tek alana ekilir. Ekim işleminden sonra düzenli olarak pansuman uygulanır. Yeni saçların çıkması üç ay gibi bir süre gerekir.

Saç ekimi operasyonları kimlere uygulanır?

Saç ekimi operasyonları kimlere uygulanır?

Kadın tipi saç dökülmesi yaşayanlar, saç kaybı kısmen olanlar, daha önce saç ekimi yaptırmış ve sonucundan memnun kalmayan kişiler saç ekimi yaptırabilirler. Ekim işleminin yapılabilmesi için kişinin yaşının bir önemi yoktur. Saçın yapısı, dokusu, telinin kalınlığı, saç rengi ve şekli önemli değildir. 

Saç ekimi cerrahi bir operasyon olduğu için bazı komplikasyonlar gelişebilir. Bu komplikasyonlar kişiye bağlı olarak değişiklik gösterir. Alerjik durumlar, enfeksiyon oluşumu, köklerin zarar görmesi ve yeni saçların çıkmaması gibi ciddi sorunlar oluşabilir. Bu nedenle merkez seçimi çok önemlidir.

Saç ekimi kaç paraya yapılıyor?

Saç ekimi kaç paraya yapılıyor?

Saç ekimi fiyatları sabit değildir. Değişiklik göstermesinin farklı nedenleri mevuttur. Saçlarınızın seyrekliğinden ve açıklığından şikayetçiyseniz ekim yaptırabilirsiniz. Doğru fiyat araştırması yaparak uygun fiyata kaliteli hizmet alabilirsiniz.  İşlemin süresini uzaması ve ekilecek olan alanın büyüklüğü fiyat ile doğrudan ilişkilidir. 

Saç ekimi fiyatları hakkında bilgi almak için merkezlere iletişim numaralarından ve web sitelerinden ulaşabilirsiniz.  Bilgi kirliliğini engellemek ve mağdur olmamak için merkeze kara verdikten sonra yüzyüze görüşmenizi öneriyoruz. Bazı merkezler yüzyüze görüşmede fiyat konusunda indirimlerde bulunabiliyor. Fiyatları göz önünde bulundururken hizmet kalitesini atlamamalısınız. Sağlığınız ve memnuniyetiniz için profesyonel ve güvenilir merkezlerde ekim yaptırmalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın